Λαρεντζάκης: «Μεγάλη χαρά και τιμή η κλήση μου στην Εθνική»!

Λαρεντζάκης: «Μεγάλη χαρά και τιμή η κλήση μου στην Εθνική»!

bet365

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν μπόρεσε να κρύψει την χαρά του για την κλήση του στην Εθνική Ομάδα και μίλησε στο gazzetta.gr για την νέα αυτή πρόκληση στην καριέρα του.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Έτοιμος να μεταδώσει την «τρέλα» του και στην Εθνική Ανδρών είναι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης!

Ο 23χρονος εκρηκτικός γκαρντ της ΑΕΚ κλήθηκε για πρώτη φορά στην «επίσημη αγαπημένη» από τον Κώστα Μίσσα και θα στελεχώσει την ομάδα στην προετοιμασία για το προσεχές Eurobasket (31/08-17/09), με το... βλέμμα στραμμένο στην τελική επιλογή.

Ο ίδιος φόρεσε το εθνόσημο για τελευταία φορά με τους Νέους, στην κατάκτηση της 5ης θέσης στο Eurobasket U20 στο Ταλίν το 2013 και συνολικά μετρά 38 συμμετοχές (19 με Νέους + 19 με Εφήβους). Μάλιστα, η τελευταία φορά που η «Βασίλισσα»... είδε παίκτη της στην προεπιλογή της Εθνικής ήταν το 2015 με τον Ζήση Σαρικόπουλο, ενώ ο Νίκος Ζήσης ήταν ο τελευταίος «κιτρινόμαυρος» γκαρντ που εκπροσώπησε την «γαλανόλευκη».

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Κύθνιο αθλητή, που δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του για την εξέλιξη αυτή και... παράτησε αμέσως τις διακοπές του, για να επιστρέψει στην Αθήνα, καθώς σε 4 ημέρες θα γίνει η πρώτη συνάντηση των διεθνών!

Στα πρώτα του λόγια μπορούσες εύκολα να διακρίνεις την προσμονή και την ανυπομονησία που είχε, ενόψει της πρώτης συγκέντρωσης. «Είναι μεγάλη τιμή και περηφάνια να δέχεσαι μια κλήση από την Εθνική Ομάδα! Αυτό ισχύει για κάθε αθλητή στην καριέρα του. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί είναι κάτι πολύ όμορφο να αγωνίζεσαι για την χώρα σου και να προσπαθείς να την αναδείξεις. Είναι κάτι που δεν μπορώ να περιγράψω... Ανυπομονώ σίγουρα για την πρώτη συνάντηση! Χάρηκα πάρα πολύ και εγγυώμαι πως θα δώσω το 100%».

Πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο οι κόποι του ανταμείφθηκαν ως ένα βαθμό, από την στιγμή που μια κλήση στην Εθνική αποτελεί την «ύψιστη τιμή» στην καριέρα κάθε αθλητή; Η απάντησή του έδειχνε πως βρήκε ένα νέο κίνητρο στην ζωή του. «Κάθε αθλητής παλεύει και προσπαθεί για το καλύτερο, για να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Σίγουρα ανταμείφθηκαν οι κόποι μου, αλλά επίσης μου δίνεται κι η ευκαιρία να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά, για να δείξω ότι μπορώ να σταθώ και να ανταπεξέλθω, για να φτάσω κι εγώ ακόμα ψηλότερα. Βέβαια, όλα αυτά βήμα βήμα και με υπομονή».

Όσον αφορά τον Κώστα Μίσσα, είναι ένας άνθρωπος που τον γνωρίζει από παλιά, καθώς έχει συνεργαστεί μαζί του στις μικρές Εθνικές και έδειξε την σιγουριά που έχει στο πρόσωπό του. «Με τον κόουτς Μίσσα ήμουν και στις μικρές Εθνικές. Τον ξέρω και με ξέρει. Όπως και ξέρει και όλους τους παίκτες. Είναι ο κατάλληλος γι' αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ ξανά μαζί του».

Τον προβλημάτισε καθόλου, όμως, που έπρεπε να μην έρθει στην προετοιμασία ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, που είχε κληθεί αρχικώς, ώστε να πάρει εκείνος τη θέση του; Το «όλα γίνονται για κάποιο λόγο» μάλλον είναι το μότο του Λαρεντζάκη. «Δεν το βλέπω έτσι. Πιστεύω πως όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Και μόνο που θα πάρω μέρος με την Εθνική από την αρχή, στην προετοιμασία, με χαροποιεί ιδιαίτερα και δεν σκέφτομαι κάτι άλλο πέρα από αυτό»!

Το πρώτο... βήμα έγινε και ο ίδιος είναι έτοιμος να «παλέψει» για την επιλογή στην τελική 12άδα. «Εννοείται πως είμαι έτοιμος. Θα πάω στην προετοιμασία να αποδώσω το 100%, για να καταφέρω να είμαι στην τελική επιλογή. Από εκεί και πέρα, πιστεύω το πρώτο βήμα έγινε, οπότε θα κάνω κι εγώ ό,τι μου ζητηθεί για την Εθνική».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα