Πρόταση ανάπτυξης της Basket League από τον Γαλατσόπουλο

Πρόταση ανάπτυξης της Basket League από τον Γαλατσόπουλο
Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος πρότεινε την αναδιοργάνωση του πρωταθλήματος έως το 2021. «Κλειδί» η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών.

Κατά τη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ ο πρόεδρος της Λίγκας τόνισε την ανάγκη για την αναδιοργάνωση και την ανάπτυξη του πρωταθλήματος μέχρι το 2021.

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, στοιχείο το οποίο είναι βαρύνουσας σημασίας για όλες τις ομάδες.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Εκτός από τα τηλεοπτικά δικαιώματα αναφέρθηκε η ανάγκη για αναδιοργάνωση της εσωτερικής λειτουργίας του ΕΣΑΚΕ, τη μείωση των ομάδων, την εξάλειψη της βίας, την ανεύρεση νέων χορηγών και φυσικά την αλλαγή του καταστατικού.

Όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ... «Η εξωστρέφεια, το αναπτυξιακό πλαίσιο, η τεχνοκρατική αντίληψη για το παιχνίδι και η εκμετάλλευση της πανελλαδικότητας αποτελούν την φιλοσοφία των παρεμβάσεων που προτείνονται με απώτερους στόχους την εξυγίανση του διοικητικού και οικονομικού μοντέλου και την μακροπρόθεσμη επίτευξη βιωσιμότητας επενδύσεων και προϊόντος.

Οι άμεσες δράσεις που προτείνονται είναι:

Ο εκσυγχρονισμός της εσωτερικής λειτουργίας του ΕΣΑΚΕ.

Η δημιουργία νέου αγωνιστικού format και νέου αγωνιστικού προϊόντος, με την μείωση των ομάδων της Basket League σε 12, την θέσπιση playout, τον πρωτοποριακό προγραμματισμό αγώνων και την προώθηση νέων Ελλήνων παικτών.

Την διαμόρφωση σύγχρονου καταστατικού λειτουργίας που θα αποτελέσει «ασπίδα» και εφαλτήριο για την ανάπτυξη του επαγγελματικού μπάσκετ.

Την συνειδητοποίηση ότι η βία αποτελεί κοινό εχθρό που «σκοτώνει» το επαγγελματικό μπάσκετ και καταστρέφει τις επενδύσεις ιδιοκτητών, χορηγών και τηλεόρασης και την αυστηροποίηση των ποινών για την καταπολέμηση της».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα