31 χρόνια από την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία (vid)

31 χρόνια από την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία (vid)

bet365

Η Γιουγκοσλαβία με 58'' για τη λήξη κέρδιζε με 9 πόντους διαφορά, ωστόσο ηττήθηκε από την Σοβιετική Ένωση στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ 1986.

Στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας το 1986 υπήρξε η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του μπάσκετ σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Οι Γιουγκοσλάβοι 58'' πριν τη λήξη του αγώνα προηγήθηκαν με 85-76 των Σοβιετικών και όλα έδειχναν πρόκριση στον τελικό του τουρνουά για την παρέα των Πέτροβιτς και Ντίβατς.

Οι κανονισμοί εκείνη την εποχή δεν επέτρεπαν όνειρα ανατροπής σε τέτοιες περιπτώσεις αφού η διάρκεια της επίθεσης ήταν 30 δευτερόλεπτα ενώ στο φάουλ η επιτιθέμενη ομάδα είχε την επιλογή μεταξύ 1+1 βολής ή επαναφοράς από την πλάγια γραμμή.

Κι όμως το θαύμα έγινε...

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Κρουζέιρο – Φλαμένγκο (21+).

Ο Άρβιντας Σαμπόνις με τρίποντο και εν συνεχεία ο Βαλερί Τιχονένκο με κλέψιμο και δικό του τρίποντο μείωσαν σε 85-82. Οι «πλάβι» κράτησαν τη μπάλα, ωστόσο σε μία επαναφορά η μπάλα πήγε στον Ντίβατς ο οποίος υπό πίεση έκανε διπλή ντρίμπλα. Στην τελευταία επίθεση ο Βάλτερς ισοφάρισε στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο οι Σοβιετικοί πανηγύρισαν την πρόκριση στον τελικό επικρατώντας με 91-90.

Παρακολουθείστε το τελευταίο συγκλονιστικό λεπτό...

 

Τελευταία Νέα