Η εμπειρία του Πιστιόλη από summer league και Κλίπερς

Η εμπειρία του Πιστιόλη από summer league και Κλίπερς

Gazzetta team
Η εμπειρία του Πιστιόλη από summer league και Κλίπερς

bet365

Ο Ανδρέας Πιστιόλης, βοηθός του Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ, μίλησε για το ταξίδι του στο Λας Βέγκας, εκεί που βρέθηκε στο summer league του ΝΒΑ για λογαριασμό των Κλίπερς.

Στο Λας Βέγκας για λογαριασμό των Κλίπερς ταξίδεψε πριν λίγες ημέρες ο Ανδρέας Πιστιόλης.

Ο βοηθός του Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναφέρθηκε σε όλα αυτά που έζησε στο summer league, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα των Ρώσων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Σπαρτάκ Μόσχας – Λοκομοτίβ Μόσχας (21+).

«Ήταν μια ενδιαφέρουσα γνωστική εμπειρία. Είχα την ευκαιρία να δω πώς λειτουργούν οι ομάδες του ΝΒΑ, πώς είναι δομημένες στο εσωτερικό τους, τι κάνουν οι προπονητές. Ήμουν περίεργος να μάθω τη φιλοσοφία της ομάδας στην οργάνωση και την προπονητική. Είδα με ενδιαφέρον πώς δουλεύουν με τους νέους παίκτες – αυτά τα παιδιά έχουν πολύ ταλέντο και τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσουν στο ΝΒΑ και στην Ευρώπη

Συνάντησα συναδέλφους μου με διαφορετικές απόψεις για το μπάσκετ, μίλησα μαζί τους. Στα γραφεία των Κλίπερς δουλέψαμε με τον Σαμ Κασέλ, τον Αρμάντ Χιλ και τον Πάτρικ Σάλιβαν, όλοι τους ειδικοί με μεγάλη εμπειρία στο ΝΒΑ. Είναι πάντοτε σπουδαίο να βλέπεις αυτό που αγαπάς από μια άλλη σκοπιά, είναι χρήσιμο.

Μετά από μια επίσκεψη στο Λος Άντζελες, πήγαμε στο Λας Βέγκας για το summer league. Αυτό αφορά κυρίως τους παίκτες, να δείξουν τι μπορούν να κάνουν, αλλά και τους προπονητές και τους σκάουτ. Σκοπός στο summer league είναι να δεις και να ακούσεις για αυτούς που θέλουν να κάνουν το βήμα μπροστά στην καριέρα τους. Ο Κασέλ, που δουλεύει ως ασίσταντ κόουτς, είχε την ευκαιρία να κάνει τον πρώτο προπονητή και να δείξει το μπορεί να καταφέρει από αυτό το πόστο.

Ήταν διασκεδαστικό το να παρακολουθήσεις αυτό το τουρνουά, που συγκεντρώνει δεύτερης κατηγορίας παίκτες, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν παίξει ποτέ στο ΝΒΑ. Διοργανώνεται επίσης σε ένα κέντρο της ψυχαγωγίας, όπως είναι το Λας Βέγκας και προσελκύει πολύ μεγάλο αριθμό θεατών. Η κεντρική αρένα είχε πάνω από 8.000 φιλάθλους, παρόλο που συνήθως παίζονταν δύο παιχνίδια την ίδια ώρα σε δύο διαφορετικά γήπεδα. Αυτό λέει πολλά για την αγάπη που νιώθουν οι Αμερικανοί για το άθλημα και για την ευχαρίστησή τους να παρακολουθούν ακόμα και αυτά τα παιχνίδια στα οποία οι ομάδες μόνο κατ’ όνομα είναι Κλίπερς, Λέικερς ή οτιδήποτε άλλο. Δεν είχαμε πολύ χρόνο για προετοιμασία, οπότε πιστεύω ότι ο ρόλος μου ήταν περισσότερο να εκφράσω μια άλλη, ευρωπαϊκή άποψη για το μπάσκετ στο προπονητικό επιτελείο. Μιλήσαμε πολύ, αναλύσαμε την κατάσταση κι ο καθένας κατέθεσε τη δική του άποψη».

 

Τελευταία Νέα