Η παρουσίαση των αντιπάλων του ΠΑΟΚ (vids)

Η παρουσίαση των αντιπάλων του ΠΑΟΚ (vids)

Η παρουσίαση των αντιπάλων του ΠΑΟΚ (vids)

bet365

Ο ΠΑΟΚ θα βρει απέναντί του την πρωταθλήτρια Γαλλίας Σαλόν, τη Γκαζιαντέπ του Στέφανου Δέδα, την κάτοχο του Champions League Τενερίφη, τη φιναλίστ της LKL Νεπτούνας και τη λετονική Βέντσπιλς.

Ο «Δικέφαλος» θα αγωνιστεί για δεύτερη χρονιά στο Basketball Champions League έχοντας στην άκρη του πάγκου τον Ηλία Παπαθεοδώρου και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους αντιπάλους των «ασπρόμαυρων» στον Β' όμιλο του τουρνουά.

Γκαζιαντέπ: Ο Στέφανος Δέδας οδήγησε την Γκαζιαντέπ στα playoffs της τουρκικής λίγκας όπου αποκλείστηκε από την Μπεσίκτας ενώ η ομάδα του θα αγωνιστεί και τη νέα σεζόν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (σ.σ. πέρσι έπαιξε στο FIBA Europe Cup) αφού δήλωσε συμμετοχή στο Basketball Champions League. Η Γκαζιαντέπ τερμάτισε στην 7η θέση της κατάταξης στην Τουρκία με ρεκόρ 16-14 υπό τις οδηγίες του Έλληνα προπονητή, ο οποίος μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του άλλοτε φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Μάρκους Χέισλιπ (27χρ., 2μ.08) και του Αμερικανού γκαρντ Μάρκους Ντένμον.

Σαλόν: Η Σαλόν παρατάχθηκε με μειονέκτημα έδρας στη σειρά των τελικών της γαλλικής Pro A με τη Στρασμούρ όμως κατέκτησε τον τίτλο με 3-2 νίκες. Τερμάτισε στη 2η θέση της βαθμολογίας στη regular season με ρεκόρ 27-4 πίσω από τη Μονακό (30-4) ενώ στέφθηκε πρωταθλήτρια για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 2012. Παρεμπιπτόντως, ο 26άχρονος γκαρντ (1μ.88) Ζερεμί Ενζελιέ αναδείχτηκε MVP των τελικών στην Pro A και ο 25άχρονος σέντερ (2μ.18) Μουσταφά Φολ κέρδισε τον τίτλο του Αμυντικού της Χρονιάς.

Τενερίφη: Η κάτοχος του τίτλου Τενερίφη ήταν η μόνη ομάδα που εκπροσώπησε την Ισπανία στην περσινή διοργάνωση κι εν τέλει έφτασε ως το τέλος της διαδρομής στο Final 4 που διεξήχθη στην έδρα της. Οι νησιώτες άλλαξαν προπονητή αφού ο Νέναντ Μάρκοβιτς αντικατέστησε τον Τσους Βιντορέτα, ο οποίος ανέλαβε την πρωταθλήτρια Ισπανίας Βαλένθια ενώ ανανέωσαν τα συμβόλαια των Τιμ Αμπρομάιτις και Ντέιβιν Ουάιτ. Η Τενερίφη αποκλείστηκε στα προημιτελικά των ισπανικών playoffs με 2-1 νίκες από την Ουνικάχα Μάλαγα.

Νεπτούνας: Οι Λιθουανοί συμμετείχαν στην EuroLeague τη σεζόν 2014-15 όπου, μεταξύ άλλων, αντιμετώπισαν τον Ολυμπιακό ενώ τα τελευταία δυο χρόνια συμμετέχουν στο Basketball Champions League της FIBA. Η Νεπτούνας θα πορευτεί τη νέα σεζόν χωρίς τους δυο Αμερικανούς της, Κρις Λόφτον και Ντάνιελ Γιούιν ενώ απέκτησε τον 27άχρονο φόργουορντ-σέντερ (2μ.07) Εντγκάρας Ζελιόνις από τη Βέντσπιλς. Στη λιθουανική λίγκα τερμάτισε στην 4η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 21-15 ενώ αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ζαλγκίρις με 3-1 νίκες.

Βέντσπιλς: Η Βέντσπιλς τερμάτισε, μεν, στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στη Λετονία με ρεκόρ 27-5 όμως έχασε το πρωτάθλημα με sweep στη σειρά των τελικών με τη Ρίγα! Έχει κατακτήσει 9 πρωταθλήματα ενώ τη φανέλα της έχουν φορέσει παίκτες όπως ο Νταϊρίς Μπέρτανς, ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού, Γιάνις Μπλουμς, ο Γιάνις Τίμα και οι Έλληνες Γιώργος Τσιάκος, Νίκος Γκίκας! Πέρσι αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League, με τον «Δικέφαλο» να πανηγυρίζει τη νίκη με 54-84 στη Λετονία και 85-81 στην PAOK Sports Arena.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα