H παρουσίαση των αντιπάλων του Άρη (pics)

H παρουσίαση των αντιπάλων του Άρη (pics)

H παρουσίαση των αντιπάλων του Άρη (pics)

bet365

Σε πολύ βαθιά νερά θα κολυμπήσει ο Άρης στη φάση των ομίλων καθώς πέρα από τους αντιπάλους που ήδη γνωρίζει, το πιθανότερο είναι να του… έρθουν από την προκριματική φάση και οι Μπανταλόνα, Ναντέρ.

Καταρχάς είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση κάθε εκτίμηση κρίνεται περιττή διότι οι ομάδες βρίσκονται σε στάδιο «χτισίματος» και φυσικά, τα σχέδια επί χάρτου δεν αποδίδουν πάντα στο παρκέ. Το βέβαιο είναι ότι οι αγώνες του Άρη εμπεριέχουν εμπορικότητα δεδομένου του ότι – εκτός απροόπτου – οι «κίτρινοι» θα αντιμετωπίσουν ομάδες που έχουν παρελθόν.

Ξεκινώντας από τους αντιπάλους που ήδη γνωρίζει και την Αβελίνο, η ιταλική ομάδα πέρυσι έφτασε έως την ημιτελική φάση του Πρωταθλήματος αλλά έπεσε… θύμα της Βενέτσια η οποία κατέκτησε και τον τίτλο. Η ομάδα του Στέφανο Σακριπάντι έχει την οικονομική δυνατότητα να βρίσκεται από νωρίς στην αγορά. Πρόσφατα απέκτησε τον Αμερικανό γκαρντ, Τζέισον Ριτς ο οποίος έχει ένσημα στην ιταλική λίγκα, αλλά και τον Ιταλοαργεντινό πλέι μέικερ Άριελ Φίλοϊ ο οποίος πέρυσι αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ιταλίας με τη Βενέτσια. Επέστρεψε και ο Ουρουγουανός Μπρούνο Φιτιπάλντο αλλά και τον Σον Τζόουνς. Ο μεγάλος στόχος της Αβελίνο είναι η παραμονή του Ντέιβιντ Λόγκαν. Επί της ουσίας, ο Στέφανο Σακριπάντι στον 3ο χρόνο του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας δείχνει αποφασισμένος να χτίσει κάτι από την αρχή.

Πάμε στην Μπεσικτάς. Πέρυσι τάραξε τα νερά του τουρκικού Πρωταθλήματος αποκλείοντας την Αναντολού Εφές στην ημιτελική φάση, αλλά στον τελικό με τη Φενέρμπαχτσε – σε μια επεισοδιακή σειρά – δεν κατάφερε να σταθεί αγωνιστικά. Ο δε πρόεδρος της, Φικρέτ Ορμάν, λόγω του ότι η ομάδα του δεν έχει ελπίδες συμμετοχής στην Euroleague έβγαλε έναν πύρινο λόγο κατά του Τζόρντι Μπερτομέου. Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ουφούκ Σαρίτσα παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία και σκοπεύει να χτίσει πάνω στον βασικό κορμό (σ. σ. Γκιουλέρ, Σιπάχι, Βεϊσέλογλου, Κάραμαν Σανλί). Στην Μπεσίκτας παρέμεινε και ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, αλλά αποχώρησαν παίκτες που είχαν βασικό ρόλο πέρυσι όπως οι Τόμπσον, Στίματς και Ρολ. Όπως και να’ χει, είναι δεδομένο ότι θα επενδύσει και πάλι περί των 4-5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Ζιέλονα Γκόρα δεν είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό του μπάσκετ καθώς έχει αγωνιστεί στην Euroleague, ενώ πέρυσι ήταν εκ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του BCL. Παράλληλα είναι η μόνιμη Πρωταθλήτρια Πολωνίας καθώς κατέκτησε για 3η διαδοχική χρονιά τον τίτλο δίχως να έχει αξιόμαχο αντίπαλο. Στην τεχνική ηγεσία παρέμεινε ο Άρτουρ Γκρόνεκ δίχως να προβλέπονται πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Πρόσφατα «υπέγραψε» τον Αμερικανό Τζέιμς Φλόρενς και μένει να φανούν οι επόμενες κινήσεις της.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο Άρης θα βρει στον δρόμο του τη Νίμπουργκ η οποία φέτος κατέκτησε για 14η συνεχή χρονιά το Πρωτάθλημα Τσεχίας. Η συγκεκριμένη ομάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στα ισχυρά ονόματα της διοργάνωσης αλλά πέρυσι επικράτησε του Άρη στον αγώνα στην Τσεχία ενώ στον αντίστοιχο στο Nick Galis Hall οι «κίτρινοι»… έφτυσαν αίμα έως ότου φτάσουν στη νίκη. Φέτος η Νίμπουργκ δείχνει τη διάθεση να χτίσει κάτι από την αρχή καθώς ήδη απέκτησε τους Κούνσι Ντιγκς, Χάντερ Μίκελσον, Γιάρομιρ Μπόχατσικ ενώ κράτησε και τον Εβγένι Λόρενς.

Η μπασκετική λογική λέει ότι η Οστάνδη θα είναι ο αδύναμος κρίκος του συγκεκριμένου ομίλου παρότι πρόκειται για τη μόνιμη Πρωταθλήτρια Βελγίου με έξι διαδοχικούς τίτλους. Προπονητής της είναι Ντάριο Τζέρτζια ο οποίος μετρά έξι σερί χρόνια στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και τον περασμένο Φεβρουάριο υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο. Μέχρι στιγμής η Οστάνδη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της στην αγορά καθώς προχώρησε σε μόλις μία κίνηση ενίσχυσης με τον Τζέιζ Φίλερ, ενώ διατήρησε στο ρόστερ της και τον Ντούσαν Τζόρτζεβιτς.

Είναι σαφές πάντως ότι η δυναμικότητα αυτού του ομίλου θα εξαρτηθεί από το επίπεδο των ομάδων που θα έρθουν από την προκριματική φάση. Αν επικρατήσει η λογική, τότε θα ξυπνήσουν μνήμες από το παρελθόν καθώς ο Άρης θα αντιμετωπίσει την Μπανταλόνα. Για να βρεθούν στους ομίλους, οι Ισπανοί θα πρέπει να αποκλείσουν την Ντινάμο Τυφλίδας, την Κατάγια και τη Βόννη.

Μπορεί να προκύψει επίσης και ελληνογαλλική μονομαχία, εφόσον η Ναντέρ επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και προκριθεί στους ομίλους. Θα περιμένει να δει ποιος θα επικρατήσει στο ζευγάρι της Πρίστινα με την Τσμόκι Μινσκ, ενώ ο νικητής του τελευταίου θα αντιμετωπίσει την Μπουντιβέλνικ. Η Ναντέρ θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπουντιβέλνικ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα