Το scoring guard που χρειάζεται, ο Μίλος κι η «μεταγραφάρα» της Ζαλγκίρις

Το scoring guard που χρειάζεται, ο Μίλος κι η «μεταγραφάρα» της Ζαλγκίρις

Το scoring guard που χρειάζεται, ο Μίλος κι η «μεταγραφάρα» της Ζαλγκίρις
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες επιμένει στην ανάγκη να αποκτήσει ο Ολυμπιακός γκαρντ που θα σκοράρει και σχολιάζει την μεταγραφή του Μίλος στους Κλίπερς και αυτή που έκανε η Ζαλγκίρις.

Από την τελευταία φορά που είχα επικοινωνήσει μέσω του blog η θερμοκρασία έπεσε αρκετά, ο Μίλος Τεόντοσιτς ζει το όνειρό του, η Ζαλγκίρις έκανε την μεταγραφή της χρονιάς στη φετινή Euroleague και τα μοναδικά που έμειναν ίδια είναι η κόντρα της FIBA με την Euroleague και το ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει ακόμη το point guard που ψάχνει.

Ας ξεκινήσω ανάποδα...

Scoring point guard

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει καλό παίκτη, θέλει παίκτη που να μπορεί να βάλει τη μπάλα στο καλάθι, να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του και να έχει ευρωπαϊκή εμπειρία. Όσο περνά ο καιρός οι λύσεις λιγοστεύουν (ήδη ήταν ελάχιστες) και πλέον φαντάζει καλύτερη περίπτωση όλων ο ΜακΚόλουμ.

Όταν ανακοίνωσε η Βαλένθια την ανανέωσε του Ντιο πανηγύρισα στο twitter. Όχι γιατί δεν είναι καλός παίκτης ο Γάλλος, αλλά επειδή είναι ίδιος με όλους τους άλλους «ερυθρόλευκους» γκαρντ. Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται έναν ακόμη παίκτη με συγκεκριμένες άριστες δυνατότητες, χρειάζεται έναν παίκτη που να έχει έφεση στο σκοράρισμα. Κι ας κλέβει και λίγο στην άμυνα, δε χάθηκε κι ο κόσμος.

Είμαι υπέρ της Euroleague

Στην κόντρα της FIBA και της Euroleague είμαι ξεκάθαρα υπέρ του θεάματος. Και αυτό κρύβεται στην Euroleague.

Θεωρώ πως η Διεθνής Ομοσπονδία έβαλε προκριματική διαδικασία μόνο και μόνο για να την «πει» στην Euroleague. Δε βρίσκω το παραμικρό νόημα σε ματς Ελλάδας-Μ. Βρετανίας, Γερμανίας-Ουγγαρίας και Ισπανίας-Ελβετίας.

Χίλιες φορές λοιπόν προσωπικά για μένα να παρακολουθώ Ουνικάχα-Ζαλγκίρις και Μπάμπεργκ-Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Μπράβο στη Ζαλγκίρις

Οι Λιθουανοί έκαναν τη μεταγραφή της φετινής χρονιάς στην Euroleague. Η Ζαλγκίρις αγόρασε ιδιωτικό αεροπλάνο το οποίο θα μεταφέρει την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με απευθείας πτήσεις οπουδήποτε. Κάποιοι θα κοροϊδέψετε, αλλά ρωτήστε και τους παίκτες και τους προπονητές πόσο σημαντική είναι η πτήση τσάρτερ.

Με αυτή την κίνηση και μόνο η Ζαλγκίρις θα πετύχει περισσότερες νίκες από πέρυσι και θα διεκδικήσει θέση στα playoffs.

Από δανεικός... στους Κλίπερς

Δε μπορώ να καταλάβω τι είναι καλύτερο για τον Τεόντοσιτς. Οτι θα πάρει τόσα χρήματα από τους Κλίπερς ή ότι ανάγκασε ομάδα του ΝΒΑ να βάλει opt out στην επιθυμία του παίκτη το ερχόμενο καλοκαίρι;

Χαίρομαι πολύ για αυτόν γιατί πέρασε πολλά εμπόδια. Εμπόδια που έβαλε ο ίδιος στον εαυτό του κι εμπόδια που έβαλαν άλλοι στο δρόμο του.

Υπήρξα καλός φίλος με τον Μίλος. Δύο πράγματα δε θα ξεχάσω ποτέ.

Πως «σκοτείνιαζε» το πρόσωπό του όταν συζητάγαμε για τον πόλεμο στην πατρίδα του όταν ήταν παιδί. «Φίλε αν έχεις περάσει πόλεμο, όλα μπορείς να τα αντέξεις» μου έλεγε.

Το δεύτερο ήταν η επιθυμία συγκεκριμένου προπονητή του Ολυμπιακού να τον παραχωρήσει δανεικό για ένα χρόνο «γιατί δεν έκανε». Ευτυχώς που ανέλαβαν δράση οι Αγγελόπουλοι κι έμεινε ο Μίλος όπως συνέβη και με τον Σλούκα που ετοιμαζόταν να πάει στο Ισραήλ.

ΥΓ: Χάθηκε ο Κούριτς (κλαψ κλαψ). Χάνεται ο Σάλιν (κλαψ κλαψ). Καινούριο πουλέν για αυτή τη θέση (δυαρότριο) είναι πλέον ο Κρούνοσλαβ Σίμον αν και οι Κροάτες είναι ατομικές βόμβες. Αυτός πρέπει να είναι και λίγο ακριβούτσικος για 15 λεπτά.

ΥΓ 2: Στα summer league κυκλοφορούν λαβράκια, αλλά θα πάρουν τέτοιο ρίσκο;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.