Στρέλνιεκς: «Ο Ζήσης μου είπε πως αξίζω να πάω στον Ολυμπιακό»

Στρέλνιεκς: «Ο Ζήσης μου είπε πως αξίζω να πάω στον Ολυμπιακό»

Gazzetta team
Στρέλνιεκς: «Ο Ζήσης μου είπε πως αξίζω να πάω στον Ολυμπιακό»
Με τις... ευλογίες του Νίκου Ζήση ο Γιάνις Στρέλνιεκς θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, με τον ηγέτη της Μπάμπεργκ να λέει στον Λετονό πως αξίζει να παίξει στους Πειραιώτες.

Virtual Sports, με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα (21+)!

Ο Στρέλνιεκς μιλώντας στην Cosmote TV ανέφερε τα εξής:

Για τον λόγο που επέλεξε τον Ολυμπιακό:

«Ήταν πολύ εύκολη επιλογή. Μιλάμε για την Ευρωλίγκα και ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Κάθε χρόνο είναι μια από τις πλέον ανταγωνιστικές ομάδες. Δεν ήταν δύσκολη απόφαση. Όταν μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό σε πλησιάζει δεν λες όχι. Με αυτό τον τρόπο σκέφτομαι. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα και φυσικά είπα ναι».

Για το αν περίμενε το 2015 όταν αντιμετώπιζε την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ ότι θα γινόταν συμπαίκτες του Σπανούλη και των υπολοίπων:

«Όχι, ούτε στο ελάχιστο! Πραγματικά θυμάμαι εκείνο το παιχνίδι γιατί ήμασταν μπροστά στο ημίχρονο, παίξαμε πολύ καλά, αλλά ας πούμε ότι η Ελλάδα έβαλε την πέμπτη ταχύτητα και μας σκότωσαν σε εκείνο το ματς. Ποτέ, όμως, δεν πίστευα ότι θα ερχόμουν μια μέρα να παίξω εδώ για αυτόν τον οργανισμό».

Για την “μόδα” των Λετονών που φτάνει μέχρι το ΝΒΑ με τον Πορζίνγκις:

«Ας πούμε ότι αυτή η γενιά κινείται περισσότερο επαγγελματικά. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα στο μυαλό μας. Όλοι θέλουμε να προπονηθούμε, όλοι θέλουμε να αποδείξουμε κάτι και να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούμε. Αυτό είναι το καλό με μας. Βλέπω τα παιδιά τώρα, όσους είναι κάτω των 16, είναι όλοι καλοί χαρακτήρες και νομίζω ότι έχουμε εξαιρετικό μέλλον».

Για τον Νίκο Ζήση και τη συμβουλή που του έδωσε για τον Ολυμπιακό:

«Εκπληκτικός τύπος, απίστευτος. Με βοήθησε πάρα πολύ. Ήρθε πριν από δύο χρόνια στο Μπάμπεργκ και είναι απίστευτος επαγγελματίας. Οι γνώσεις του για το μπάσκετ είναι απίστευτες. Μου έμαθε πάρα πολλά πράγματα. Πολύ καλός τύπος. Θα συνεχίσω να έχω επικοινωνία μαζί του και θα με βοηθήσει και εδώ.

Μου είπε ότι το αξίζω! Το να βρεθώ εδώ. Και μου ευχήθηκε καλή τύχη στη διαπραγμάτευση για να βρεθεί η λύση σε λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων. Μου είπε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα για μένα. Ότι δηλαδή με τον τρόπο που παίζω μπορώ να ταιριάξω εδώ, επομένως θα δούμε. Ελπίζω και εγώ ότι θα αποδειχθούν έτσι τα πράγματα».

Για τον αν μπορεί να παίξει στην ίδια πεντάδα με Σπανούλη:

«Ναι, νομίζω ότι όλοι μπορούν να παίξουν στην ίδια πεντάδα με τον Σπανούλη. Γιατί ανοίγει το γήπεδο.Όλοι οι αντίπαλοι επικεντρώνονται περισσότερο σε αυτόν, εμείς θα έχουμε περισσότερα ελεύθερα σουτ και όλα θα είναι πιο εύκολα. Σίγουρα, λοιπόν, μαζί του είναι πιο εύκολο να παίζεις».

Για το τι περιμένει ότι θα γίνει την προσεχή σεζόν:

«Δεν μου αρέσει πολύ να κάνω προβλέψεις, επομένως εύχομαι το καλύτερο. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που κερδίζει, σε όλους αρέσει να κερδίζουν. Επομένως θα κάνω το καλύτερο που μπορώ μαζί με τα παιδιά. Για την ακρίβεια ανυπομονώ να τους γνωρίσω και να γίνω μέρος της ομάδας».

Για το αν πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός τον επέλεξε γιατί τον σκότωσε με τα τρίποντα του:

«Οχι, δεν νομίζω… Ελπίζω να το έχουν ξεχάσει… Θα προσπαθήσω να κάνω το ίδιο και τώρα εδώ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα