Ποιοι είναι οι καλύτεροι «BIG 3» στην ιστορία του ΝΒΑ (pics & vids &poll)

Ποιοι είναι οι καλύτεροι «BIG 3» στην ιστορία του ΝΒΑ (pics & vids &poll)

bet365

Το gazzetta.gr σάς παραθέτει τις καλύτερες «αγίες τριάδες» πρωταθλήτριων ομάδων στην ιστορία του ΝΒΑ. Ψηφίστε για την ανάδειξη της κορυφαίας.

Το «3on3» έχει γίνει πολύ της μόδας τον τελευταίο καιρό και μοιάζει με ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο νέο άθλημα. Πριν λίγο καιρό επισημοποιήθηκε πως λογίζεται Ολυμπιακό άθλημα, στις ΗΠΑ εγκαινιάστηκε επίσημη Λίγκα με βετεράνους του ΝΒΑ και ο Κλάιντ Ντέξλερ διαφώνησε με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς δημοσίως για τις υπερομάδες του παρελθόντος.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Αυτές ήταν αρκετές αφορμές για να μπούμε στο gazzetta.gr σε διαδικασία σκέψης. Σκεφτήκαμε λοιπόν τις καλύτερες «τριάδες» παικτών που αγωνίστηκαν σε πρωταθλήτριες ομάδες.

Το δικό μας Top 10 με χρονολογική σειρά:

2017 Ουόριορς: Κάρι, Τόμπσον, Νουράντ

Ήταν αδύνατο για κάθε ομάδα να τους σταματήσει ταυτόχρονα. Οι τρεις τους σκόραραν 72.7 πόντους σε κάθε ματς της περσινής σεζόν όταν όλη η ομάδα σκόραρε 115.9.

2016 Καβαλίερς: Τζέιμς, Ίρβινγκ, Λοβ

Κατέκτησαν τον τίτλο επιστρέφοντας από το 3-1 κάτι που έχουν καταφέρει μόνο αυτοί. Οι Καβαλίερς εκείνης της σεζόν αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση με τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν και δεν τα παράτησαν.

Η συγκεκριμένη τριάδα σκόραρε 50.9 πόντους, έδινε 13.9 ασίστ και μάζευε 20.3 ριμπάουντ.

2012 Χιτ: Ουέιντ, Τζέιμς, Μπος

Τρεις παίκτες στο καλύτερο ενδεχομένως σημείο της καριέρας τους. Η «τριάδα – φωτιά» των Χιτ σκόραρε 67.2 πόντους και μάζευαν 20.6 ριμπάουντ. Πραγματικά αχτύπητοι εκείνη τη σεζόν.

2008 Σέλτικς: Πιρς, Γκαρνέτ, Άλεν

Για πρώτη φορά ακούστηκε ο όρος «BIG 3». Γκαρνέτ, Πιρς και Άλλεν ανάγκασαν άπαντες να υποκλιθούν στον τρόπο που έπαιζαν και κυρίως στον τρόπο που συνεργάζονταν.

Οι τρεις τους σε κάθε αγώνα εκείνης της σεζόν σκόραραν 55.8 πόντους (από τους 100.5 συνολικά), έπαιρναν 18 ριμπάουντ και έδιναν 11 ασίστ.

2007 Σπερς: Πάρκερ, Τζινόμπιλι, Ντάνκαν

Κατέκτησαν το πρωτάθλημα κόντρα στους Καβαλίερς και ουσιαστικά αποδόθηκε δικαιοσύνη για την παρουσία τους σε όλη τη διάρκεια εκείνης της σεζόν. Η τριάδα των Πάρκερ, Τζινόμπιλι και Ντάνκαν σε κάθε παιχνίδι είχε 55.1 πόντους, 18.2 ριμπάουντ και 12.4 ασίστ. Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι μη μετρήσιμο μέγεθος. Το υψηλό ΙQ τους.

1996 Μπουλς: Τζόρνταν, Πίπεν, Κούκοτς

Η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Η ομάδα του «72-10» το οποίο μεν κατέρριψαν οι Ουόριορς πρόπερσι, αλλά έμειναν χωρίς δαχτυλίδι σε αντίθεση με την παρέα των Τζόρνταν, Πίπεν και Κούκοτς.

Η «αγία τριάδα» του Σικάγο είχε 62.9 πόντους, 17 ριμπάουντ και 13.7 ασίστ.

1987 Λέικερς: Τζαμπάρ, Μάτζικ, Ουόρθι

Ο Πατ Ράιλι ήταν ένας πολύ τυχερός άνθρωπος. Με τους Μάτζικ, Ουόρθι και Τζαμπάρ στην ομάδα του τα πάντα γινόντουσαν πανεύκολα στο παρκέ. Το «showtime» αποτελούε καθημερινότητα στα παιχνίδια των Λέικερς όπως και τα στατιστικά των τριών παικτών... 60.8 πόντοι, 18.7 ριμπάουντ και 17.6 ασίστ.

1986 Σέλτικς: Μπερντ, ΜακΧέιλ, Πάρις

Με 15 ήττες σε όλη τη regular season οι «Κέλτες» έπαιξαν καταπληκτικό μπάσκετ εκείνη την εποχή. Οι Μπερντ, ΜακΧέιλ και Πάρις μπορεί να μην ξεχώριζαν για τις αθλητικές τους ικανότητες, αλλά διέθεταν ταλέντο, ένστικτο και... μούσκουλα (οι ψηλοί).

Σε κάθε αγώνα είχαν 63.2 πόντους, 27.4 ριμπάουντ και 11.3 ασίστ.

1983 Σίξερς: Μαλόουν, Τζούλιους Έρβινγκ, Τσικς

Το μοναδικό πρωτάθλημα των Σίξερς πανηγυρίστηκε το 1983. Οι Τζούλιους Έρβινγκ, Μόουζες Μαλόουν και Μορίς Τσικς εκτός από έναν επιβλητικό τρόπο με τον οποίον αγωνίζονταν, είχαν και 58.4 πόντους, 23.4 ριμπάουντ και 11.9 ασίστ.

1963 Σέλτικς: Ράσελ, Χάβλιτσεκ, Κούζι

Σε μία πολύ διαφορετική εποχή οι Σέλτικς εμφάνισαν για πρώτη φορά τους δικούς τους «BIG 3». Με εφτά παίκτες να ολοκληρώνουν τη σεζόν με διψήφιο αριθμό πόντων θα μπορούσαν να είναι και «BIG 7».

Οι Μπιλ Ράσελ, Μπομπ Κούζι και Τζον Χάβλιτσεκ σε κάθε αγώνα είχαν 34.3 πόντους, 32.8 ριμπάουντ και 13.5 ασίστ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα