Γκιστ: «Δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα» (pics)

Γκιστ: «Δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα» (pics)

Γιώργος Κούβαρης
Γκιστ: «Δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα» (pics)

bet365

Ο Τζέιμς Γκιστ βρέθηκε στο summer camp της PAO BC Academy και μεταξύ άλλων μίλησε στα παιδιά για τους μελλοντικούς του στόχους!

«Με χαροποιεί να βλέπω παιδιά να ασχολούνται με το μπάσκετ από μικρή ηλικία, μου θυμίζει τον εαυτό μου» ήταν τα πρώτα λόγια του Αμερικανού φόργουορντ, ο οποίος μεταξύ άλλων στάθηκε και στο ενδεχόμενο αν είχε την ευκαιρία να πάει στο ΝΒΑ! «Στο NBA επικρατεί ένα διαφορετικό κλίμα από αυτό της Ευρώπης όμως είναι μια λίγκα με παίχτες που θαυμάζει πολύ, παρόλα αυτά θα πήγαινε με την προϋπόθεσή ότι θα είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής.»

Ακολούθως ερωτήθηκε για την μεγάλη αγάπη που έχει για την Ελλάδα σχολιάζοντας: « Η Αμερική είναι η χώρα μου αλλά η Ελλάδα είναι δεύτερη πατρίδα μου. Βρίσκομαι εδώ πολλά χρόνια, δεν θα ήθελα να φύγω σε καμία περίπτωση».

Όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει το Ελληνικό πρωτάθλημα με την EuroLeague σχολίασε ότι «το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό, στο οποίο έχεις την ευκαιρία να παίξεις με παίχτες στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ η ελληνική λίγκα είναι ένα πρωτάθλημα πιο κλειστό».

Μέσα από την ερώτηση αυτή βρήκε χώρο να μιλήσει για τους οπαδούς του NBA και τις διαφορές τους με αυτούς της Ευρώπης, δηλώνοντας: «Έχω μεγάλη αγάπη για τους οπαδούς της Ευρώπης διότι βγάζουν συναίσθημα και σε εμψυχώνουν με τον δικό τους τρόπο, πραγματικά σε αγαπάνε σαν αθλητή και σε στηρίζουν ακόμα και στα δύσκολα, αντιθέτως ο κόσμος του NBA δεν βγάζει συναίσθημα, εκεί το μπάσκετ είναι ψυχαγωγία. Η ατμόσφαιρα της Ευρώπης μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του κολεγιακού πρωταθλήματος στην Αμερική».

Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην «συνταγή» που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να γίνει καλός παίχτης αλλά και σωστός άνθρωπος. Η λέξη κλειδί κατά την γνώμη του είναι η πειθαρχία προς τους προπονητές, γονείς ακόμα και προς τον ίδιο του τον εαυτό. «Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να φτάσεις σε ένα υψηλό επίπεδο. Όλα ξεκινούν από εδώ (δείχνοντας τους μικρούς αθλητές του camp), όταν η σεζόν έχει τελειώσει. Χρειάζεται σκληρή προπόνηση ακόμα και μετά το τέλος της σεζόν σε camp, όπως και αυτό εδώ, ουσιαστικά αφιερώνεις την ζωή σου στο μπάσκετ και για αυτό χρειάζονται πολλές θυσίες. Πολύ σημαντικός παράγοντας για έναν αθλητή είναι το σχολείο. Η πειθαρχία είναι ο κοινός παρονομαστής και στο σχολείο και στο μπάσκετ. Πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος για τα μαθήματα του σχολείου, να ακούς τους δασκάλους σου, όπως ακριβώς και τους προπονητές σου στο μπάσκετ.».

Τέλος σε ερώτηση για το πως ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ είπε μια ενδιαφέρουσα ιστορία: «ο πρώτος αγώνας μπάσκετ που είδα στην τηλεόραση ήταν την πρώτη χρονιά του Shaquille O’neal σε έναν αγώνα με αντίπαλο τους Μπουλς του Τζόρνταν. Σε αυτόν τον αγώνα ο Τζόρνταν έβαλε 40 πόντους. Τότε ήταν που με ρώτησε ο πατέρας μου αν θα ήθελα να ασχοληθώ με το μπάσκετ. Εγώ δεν το είχα πάρει στα σοβαρά και έπαιζα μόνο για να διασκεδάζω. Το μπάσκετ επίσης ήταν κάτι που με κράτησε εκτός από μπελάδες. Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα έφτανα να παίζω μπάσκετ σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά με σκληρή δουλεία κατάφερα να βρίσκομαι εδώ σήμερα».

Αφού τελείωσαν οι ερωτήσεις τον λόγο πήρε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ευχαριστώντας τον καλεσμένο μας και ολοκληρώνοντας τη δεύτερη μέρα της Β’ περιόδου του Summer Camp της PAO BC ACADEMY.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα