Γιαννόπουλος: «Δεν έγινε καμία χάρη στον Μίσσα»! (pics)

Γιαννόπουλος: «Δεν έγινε καμία χάρη στον Μίσσα»! (pics)

Γιαννόπουλος: «Δεν έγινε καμία χάρη στον Μίσσα»! (pics)

bet365

Ο Χάρης Γιαννόπουλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Νέων στη Ρόδο υπό τις οδηγίες του Κώστα Μίσσα και εξήγησε στο gazzetta.gr το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του νέου ομοσπονδιακού προπονητή.

Η Εθνική Νέων Ανδρών ολοκλήρωσε την υπέρβαση στη Ρόδο και πανηγύρισε την πρώτη θέση στο Eurobasket 2009 υπό τις οδηγίες του Κώστα Μίσσα ενώ οι Κώστας Σλούκας, Κώστας Παπανικολάου, Ζήσης Σαρικόπουλος, Χάρης Γιαννόπουλος, Βλάντο Γιάνκοβιτς, Βαγγέλης Μάντζαρης και Νίκος Παππάς κατέκτησαν δυο χρυσά μετάλλια σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (U18, U20) και ένα αργυρό μετάλλιο σε Παγκόσμιο (U19) τη διετία 2008-09!

H ομάδα του Μίσσα, λοιπόν, μέτρησε οκτώ νίκες και μια ήττα απέναντι σε μετέπειτα NBAers όπως ο Νίκολα Βούτσεβιτς και ο Κέβιν Σεραφέν ενώ επτά παίκτες της Εθνικής σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων στον τελικό με τη Γαλλία που διεξήχθη στο κατάμεστο Βενετόκλειο! Έτσι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε άτυπη ρεβάνς από τους «Bleus» για την ήττα στη φάση των ομίλων του τουρνουά, λίγες μόλις μέρες μετά τη δεύτερη θέση στο Μουντομπάσκετ της Νέας Ζηλανδίας.

Έπειτα, λοιπόν, από την πετυχημένη συνεργασία του με τη «σειρά» των 90άρηδων (Μάντζαρης, Παπανικολάου, Σλούκας, Παππάς, Μπόγρης) αλλά και των 94άρηδων - 95άρηδων (Αντετοκούνμπο Αγραβάνης, Παπαπέτρου), ο 64άχρονος προπονητής επιστρατεύτηκε για να αναλάβει την Εθνική Ανδρών, αρχής γενομένης από τον Α' όμιλο του Eurobasket 2017. Τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Μίσσας δεν θα έχει απέναντί του ταλαντούχους πιτσιρικάδες αλλά έμπειρους παίκτες, με παραστάσεις υψηλού επιπέδου από το ΝΒΑ και την EuroLeague.

Ο επί χρόνια τεχνικός σύμβουλος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βγήκε μπροστά αναλαμβάνοντας τις τύχες της Εθνικής Ανδρών που απέχει από τα μετάλλια από τη διοργάνωση του 2009 και ο τότε αρχηγός των Νέων που κατέκτησαν το χρυσό στη Ρόδο, Χάρης Γιαννόπουλος, μίλησε στο gazzetta.gr για τη συνεργασία τους. Ο σκόρερ του Ρεθύμνου Cretan Kings περιγράφει τον τρόπο που ο Μίσσας διαχειρίστηκε την πιο ταλαντούχα γενιά του ελληνικού μπάσκετ των τελευταίων χρόνων και εξηγεί το μεγάλο πλεονέκτημά του.

«Η σχέση μας μαζί του ήταν άριστη! Γνωρίζαμε ήδη ότι είχε πετύχει σημαντικά πράγματα στην καριέρα του πριν πανηγυρίσουμε αυτή την επιτυχία στη Ρόδο. Απέναντί μας ήταν πολύ χαλαρός. Καθόμασταν όλοι μαζί, βλέπαμε αγώνες, χαλαρώναμε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και μας έλεγε ιστορίες... Μπασκετικά του ταιριάζει πολύ αυτή η θέση, αφού μπορεί να προσαρμόζεται άμεσα στον παίκτη που έχει απέναντί του και αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε έναν ομοσπονδιακό προπονητή! Δεν θεωρώ εμπόδιο το γεγονός ότι δεν έχει δουλέψει ξανά έχοντας να κοουτσάρει παίκτες που παίζουν στην Euroleague ή το ΝΒΑ.

Έχει πολλές παραστάσεις και είναι εξαιρετικός στη δουλειά του. Από τη στιγμή που έχει δουλέψει με τόση επιτυχία στις μικρές Εθνικές και την Εθνική Γυναικών, δεν του έγινε καμία χάρη! Κέρδισε με την αξία του αυτή τη θέση». Πρόσθεσε, δε, πως «είναι ικανός να διαχειρίζεται προσωπικότητες. Είναι αυτό που λέμε... ωραίος τύπος! Ίσως είναι καλύτερος στο να κοουτσάρει "φτασμένους" παίκτες από το να διαχειρίζεται νέα παιδιά που ενδεχομένως έχουν το μυαλό τους πάνω από το κεφάλι τους. Μένει να αποδειχθεί στην πράξη. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η προσέγγισή του απέναντί μας ήταν άριστη. Ήταν σαν να μας είχε κοουτσάρει χρόνια και το αποτέλεσμα στη Ρόδο δεν ήταν τυχαίο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα