Πόσο Αντετοκούνμπο μπορούμε ακόμα να καταναλώσουμε;

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Πόσο Αντετοκούνμπο μπορούμε ακόμα να καταναλώσουμε;

bet365

O Mιχάλης Λεάνης γράφει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την υπερβολική έκθεση των αδερφών Αντετοκούνμπο στην Ελλάδα!

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Οι Αντετοκούμπο εδώ οι Αντετοκούμπο εκεί, οι Αντετοκούμπο στην Λυρική σε πόλεις , σε χωριά , σε παραθεριστικά κέντρα , σχεδόν παντού! Το πράμα αρχίζει και κουράζει και ασφαλώς αδικεί τους πρωταγωνιστές! Ιδιαίτερα τον Γιάννη , γιατί ότι έχει κατακτήσει (τίποτα δεν του χαρίστηκε) αυτό το ταλαντούχο παιδί , το κατέκτησε με πολύ κόπο και πολύ πίεση!

Βλέπετε ο Γιάννης, ο δικός μας Γιάννης έπρεπε να αποδείξει τα αυτονόητα εκπροσωπώντας μια πανστρατιά ανθρώπων των οποίων η μοίρα έχει παίξει στην πλάτη τους ,το άσχημο παιχνίδι του ξεριζωμού! Πουθενά σε καμία χώρα της Ευρώπης μαθημένες και εκπαιδευμένες στην πολιτική της ενσωμάτωσης , δεν υπήρχε περίπτωση να μην θεωρείτο γηγενές παιδί γεννημένο στο τόπο φιλοξενίας των γονιών του!

Μόνο στην Ελλάδα στην οποία γεννιέσαι Έλληνας, δεν γίνεσαι, σύμφωνα με τις εθνικιστικές κορώνες του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής αλλά και άλλων συγκεκαλυμμένων κρυφοφασιστών στα υπόλοιπα αστικά κόμματα του κοινοβουλίου, μπορούν αυτά τα παιδιά να θεωρούνται με θεσμικό τρόπο, αόρατα σαν να μην έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα , σαν να μην υπάρχουν στην κυριολεξία!

Η Χρυσή Αυγή αν θέλουμε να λέμε τα πράματα με το όνομά τους εκπροσώπησε… την σιωπή, την ανοχή , την παραδοσιακά πελατειακή σχέση των κομμάτων, τα οποία δεν ήθελαν επ’ουδενί να διαρρήξουν τις σχέσεις τους με τα συντηρητικά αντανακλαστικά και πιστεύω των ψηφοφόρων τους!

Και αν θέλουμε να είμαστε ακόμα πιο ειλικρινείς αν δεν υπήρχαν δυο-τρία φωτεινά μυαλά στην Ομοσπονδία να επιβάλλουν στην κυριολεξία στην κεντρική πολιτική σκηνή, μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές , την εφαρμογή της αθλητικής ιθαγένειας ο Γιάννης θα ήταν ένα ακόμα χαμένο ταλαντούχο παιδί!

Όπως τόσοι Γιάννηδες χωρίς πατρίδα και χωρίς χαρτιά , χαμένοι για την Ιατρική, για την Δικηγορία, για την Αρχιτεκτονική για την πληροφορική , για όλους τους τομείς! Ο Αντετοκούμπο ήταν η εξαίρεση! Η Πολιτεία μετά από πιέσεις και μεθοδεύσεις , επένδυσε στο ταλέντο του, το παιδί άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, κέρδισε το στοίχημα στην ενδοχώρα , πέταξε στην άλλη μεριά του πλανήτη και…απογειώθηκε!

Η υπερβολική έκθεση στην οποία υποβάλλεται το τελευταίο καιρό δεν έχει να κάνει με την Αμερική αλλά με τα καθ’ ημάς! Στην χώρα του ΝΒΑ η συχνή προβολή είναι συνηθισμένη, αποτελεί κομμάτι του προϊόντος , τις περισσότερες φορές επιβάλλεται γιατί χωρίς αυτήν το εμπόρευμα δεν αποφέρει τα απαιτούμενα κέρδη για την βιομηχανία που το παράγει!

Στα μέρη μας όμως στα οποία επιστρέφει με αγάπη αλλά και από καθήκον ο Γιάννης αποδεικνύοντας έναν άνθρωπο με ψυχή και καρδιά , αλλά και στοιχεία ωριμότητας στον χαρακτήρα του, τα πράματα είναι διαφορετικά , η κουλτούρα διαφορετική, η νοοτροπία δεν ταυτίζεται σε τίποτα με την Αμερικανική!

Στις ΗΠΑ ο Αντετοκούμπο εκπροσωπεί τον εαυτό του , το μπάσκετ και τις ευκαιρίες που δίνει το άθλημα στον κάθε ξένο και τέλος τον σύλλογο που τον εμπιστεύτηκε! Όλα τ’ άλλα εκεί είναι λυμένα!

Στην Ελλάδα όμως η εκπροσώπηση αλλάζει!

Εκτός από τον εαυτό του και τον επιτυχημένο αθλητή που κατάφερε πράματα και θάματα στην Μέκκα του μπάσκετ, αντιπροσωπεύει την ενσωμάτωση , την έκφραση ενός κοινωνικού αλλά και οικονομικού φαινομένου και εκτός των άλλων αντιπροσωπεύει την Εθνική!

Συνεπώς η υπερέκταση ασυνήθιστο φαινόμενο ακόμα και στην χώρα της απόλυτης χρήσης του υπερθετικού βαθμού αλλά και της υπερβολής , ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους για τον ίδιο!

Είναι μια παγίδα στην οποία εύκολα μπορείς να πέσεις , με αποτέλεσμα να κερδίσουν –ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα- όλοι όσοι καρπούνται την υπεραξία του ανθρώπου Γιάννη ή του αθλητή Γιάννη αλλά στο τέλος ο ίδιος να βγει χαμένος!

Αν συνεχίσουμε λοιπόν να καταναλώνουμε περισσότερο Αντετοκούμπο, απ’αυτόν που μπορούμε να παράγουμε σαν χώρα αυτό ενδεχομένως να γυρίσει μπούμερανγκ για τον ίδιο, αδυνατώντας δυο καίριους τομείς για τον αθλητή!

Ο ένας έχει να κάνει με την ενσωμάτωση για την οποία ο Γιάννη αγωνίζεται με πολύ σοβαρότητα και υπευθυνότητα!

Με τα συνεχή πανηγύρια όμως και τις φιέστες λογικό και επόμενο η ουσία να χαθεί! Ο δεύτερος τομέας είναι το κεφάλαιο Εθνική! Ήδη οι προσδοκίες στο πρόσωπο του Γιάννη όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα , αγγίζουν την στρατόσφαιρα!

Ο Αντετοκούμπο από μόνος είναι ικανός να διαλύσει τον κάθε αντίπαλο, δεν έχουμε ανάγκη κανένα έχουμε τον Greek Freak και άλλα γλαφυρά και γραφικά τα οποία δυστυχώς καλλιεργούνται ακόμα και από συναδέλφους! Αλλά δεν είναι έτσι! Το μπάσκετ στις μέρες μας είναι ομαδικό , περισσότερο από κάθε άλλη φορά , ο Γιάννης πρέπει να δέσει με το σύνολο, το σύνολο να βρει την χημεία με τον Γιάννη!

Δεν είναι εύκολο! Το μπάσκετ στην Ευρώπη είναι στην κυριολεξία άλλο άθλημα με αυτό του ΝΒΑ! Ρωτήστε- έτσι γιατί έχει ενδιαφέρον- μια δεκάδα ελλήνων προπονητών για την θέση του Γιάννη στο παρκέ και εύκολα θα διαπιστώσετε ότι ο καθένας τον έχει διαβάσει με διαφορετικό τρόπο!

Αν λοιπόν κάτι δεν πάει καλά και τα αποτελέσματα δεν συμβαδίσουν με τις έτσι κι αλλιώς υπερβολικές καλλιεργούμενες προσδοκίες , να είστε απόλυτα βέβαιοι , ότι η αμφισβήτηση θα έχει να κάνει και με τον Αντετοκούμπο!

Εύκολα , πανεύκολα, οι λίγοι θα γίνουν πολλοί και θα του χρεώσουν τις φιέστες και τους αγώνες επίδειξης! Κάποιοι οι πιο αυστηροί θα αποφανθούν ότι ο Γιάννης μόνο για αγώνες επίδειξης είναι ικανός!

Σε όλα επιβάλλεται η χρήση του μέτρου! Και αν αυτό το περιβόητο μέτρο δεν το οριοθετήσει, τώρα που είναι ακόμα νωρίς, ο ίδιος ο Γιάννης πολύ φοβάμαι ότι το πέρασμα από τις αμερικανόφερτες ιαχές του τύπου yea , great , oyaou, Greek freak, στoυς ανατολικόφερτους και πιο οικείους αναθεματισμούς του στυλ αί σιχτίρ θα είναι πιο εύκολο και από ένα ανάποδο κάρφωμα του Γιάννη!!!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!