Κωστάκη: «Αυτές οι κοπέλες δείχνουν ότι είναι πραγματικά μια μπουνιά!»

Κωστάκη: «Αυτές οι κοπέλες δείχνουν ότι είναι πραγματικά μια μπουνιά!»

bet365

Η Αναστασία Κωστάκη, η πρώτη ελληνίδα μπασκετμπολίστρια, που έπαιξε στο WNBA, μίλησε για την πορεία του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ γενικά, αλλά και για την εκπληκτική πορεία της εθνικής μας στο Eurobasket της Τσεχίας ειδικότερα, στον Επικοινωνία 94 FM και στην εκπομπή «MVP στους 94» με τον Αντώνη Καλκαβούρα.

Για την φοβερή πορεία της Εθνικής Γυναικών στο Eurobasket αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα μίλησε η Αναστασία Κωστάκη στον Επικοινωνία 94 FM και στην εκπομπή «MVP στους 94» με τον Αντώνη Καλκαβούρα.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21, Σερβία – Ισπανία, ώρα 21:45. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Καταρχήν, η πρώτη ελληνίδα παίκτρια που πέρασε τις πύλες του WNBA δήλωσε περήφανη για την μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής και συνεχάρη τα κορίτσια για την υπέρβαση που έχουν κάνει. «Αισθάνομαι πολύ περήφανη κι εγώ. Θα συγχαρώ πρώτα απ’ όλα τα κορίτσια και όλο το προπονητικό team. Έχουνε κάνει μια τεράστια προσπάθεια, καταπληκτικές εμφανίσεις, πραγματικά ήρθε η ώρα που κερδίσαμε τη Ρωσία και την Τουρκία επιτέλους, γιατί κι εγώ έχω παίξει άπειρες φορές εναντίον τους και δυστυχώς δεν είχαμε καταφέρει ποτέ να τις κερδίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κωστάκη.

Η ίδια στάθηκε ιδιαίτερα στην συγκλονιστική, όπως είπε, άμυνα που παίζει η εθνική μας και χαρακτήρισε μοναδικό αυτό που έχουν κάνει στο κομμάτι της άμυνας. «Έχουν παίξει συγκλονιστική άμυνα τα κορίτσια», σημείωσε.

Επίσης, η Αναστασία Κωστάκη αναφέρθηκε στις διεθνείς εμπειρίες αρκετών εκ των παικτριών της εθνικής, οι οποίες έχουν βοηθήσει να βγούμε από τα στενά όρια του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ.

«Εγώ οφείλω τα πάντα στην Εθνική Ομάδα, όπως και όλα τα κορίτσια, γιατί δυστυχώς το ελληνικό πρωτάθλημα έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ, οπότε και που παίρνουν τα πρωταθλήματα κάποιες παίκτριες στην Ελλάδα, δεν ακούγονται προς τα έξω», ήταν τα λόγια της.

Αφού, ακολούθως, εξήρε την προσφορά της Εβίνας Μάλτση αλλά και το ταλέντο των υπόλοιπων παικτριών της εθνικής, η έμπειρη καλαθοσφαιρίστρια δήλωσε ότι τα κορίτσια έχουν την ευκαιρία και την ικανότητα να φτάσουν ακόμη ψηλότερα!

«Εμείς έχουμε το αβαντάζ αυτή τη στιγμή, είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση ψυχολογικά, τα κορίτσια δείχνουν σύμπνοια και αυτό είναι το σημαντικότερο στο γυναικείο μπάσκετ, γιατί οι γυναίκες είμαστε λίγο μυστήριες. Εμείς ασχολούμαστε και με μικροπράγματα, που δεν ασχολούνται οι άντρες. Αυτές οι κοπέλες δείχνουν ότι είναι πραγματικά μια μπουνιά και πάρα πολύ χαίρομαι που το βλέπω και φαντάζομαι ότι θα βγει και στη συνέχεια, κάτι που εύχομαι με την ψυχή μου», κατέληξε η Αναστασία Κωστάκη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα