Σε άριστο κλίμα η συζήτηση προπονητών, διαιτητών και Euroleague (vid)

Σε άριστο κλίμα η συζήτηση προπονητών, διαιτητών και Euroleague (vid)
Οι προπονητές για δύο μέρες βρέθηκαν στη Βαρκελώνη όπου συζήτησαν για την ανάπτυξη της Euroleague και τον τρόπο που σφυρίζουν οι διαιτητές.

Το διήμερο άνηκε στους προπονητές της Euroleague οι οποίοι ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη για να επισκεφτούν τη βάση της διοργάνωσης και να συζητήσουν όσα τους απασχόλησαν τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ δικαιολογημένα δεν κατάφερε να παραβρεθεί λόγω της ασθένειάς του.

Ο Δημήτρης Ιτούδης στο περιθώριο της συνεύρεσης ανέφερε, ευελπιστούμε να κάνουμε τη διοργάνωση ακόμη καλύτερη. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε και τα παιχνίδια παίχτηκαν στο κορυφαίο επίπεδο. Μείναμε ευχαριστημένοι από τις συζητήσεις και από τις ιδέες που ακούστηκαν με στόχο τη βελτίωση της Euroleague».

Οι προπονητές συναντήθηκαν σήμερα με τον υπεύθυνο διαιτησίας Ρίτσαρτ Στόουκς με σκοπό τη βελτίωση της δράσης εντός των τεσσάρων γραμμών. Ο Βρετανός ανέφερε πως, «Συζητώντας και δουλεύοντας μαζί μπορούμε μόνο να κάνουμε βήματα μπροστά και να αποκτούμε σπουδαίες εμπειρίες κάθε χρόνο. Συζητήσαμε ακόμη και διάφορους κανονισμούς που ήθελαν να αναφέρουν οι προπονητές».

Ο Σαρούνας Γιασικεβέτσιους με τη σειρά του τόνισε ότι, είναι ο μόνος τρόπος να βελτιώσουμε το παιχνίδι. Καταλαβαίνεις καλύτερα τους διαιτητές γνωρίζοντας τον τρόπο σκέψης τους και πως αυτοί βλέπουν το παιχνίδι. Είδαμε πιο γρήγορο μπάσκετ πέρυσι στην Euroleague κι έπαιξε ρόλο η αλλαγή κανονισμού στο αντιαθλητικό φάουλ».

Οι προπονητές ζήτησαν τη συχνότερη χρήση του instant replay ώστε να μην επηρεάζουν το αποτέλεσμα λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.