Χαραλαμπόπουλος: «Έμαθα σε ποιους τα χρωστάω όλα»

Χαραλαμπόπουλος: «Έμαθα σε ποιους τα χρωστάω όλα»

bet365

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr για την Εθνική Νέων, την τιμή που είχε να βραβεύσει τον Φάνη Χριστοδούλου στην εκδήλωση για την «χρυσή» ομάδα του '87 και για την κριτική που δέχθηκε.

Εδώ και τέσσερα χρόνια, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των μικρών Εθνικών Ομάδων, φτάνοντας μέχρι και την Ανδρών πέρυσι, όπου έκανε το ντεμπούτο του στις 04/07/16 στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Ιταλίας.

Γρήγορο Στοίχημα στις Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Έχει... γευτεί διάφορες επιτυχίες με το εθνόσημο, όπως την κατάκτηση της τρίτης θέσης με τους Παίδες στο Eurobasket (2013), της τέταρτης θέσης με τους Εφήβους (U19) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2015) και της πρώτης θέσης στο Ευρωπαϊκό στο Βόλο (2015), όπου αναδείχθηκε MVP, αλλά και καλύτερος φόργουορντ της διοργάνωσης, ενώ βρέθηκε και στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, μετά την συμμετοχή του με τους Άνδρες στο Προολυμπιακό, ενσωματώθηκε στην Νέων, όπου μαζί με τους συμπαίκτες του κατέκτησαν την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Χαλκίδα και πανηγύρισαν την άνοδό τους στην Α' Κατηγορία. Για ακόμα μια φορά, ο Χαραλαμπόπουλος ξεχώρισε, καθώς αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης, μετά από ψηφοφορία 21 προπονητών, αλλά και μέλος της καλύτερης πεντάδας.

Σαν πιστός... στρατιώτης, ο αρχηγός της Εθνικής για άλλο ένα καλοκαίρι θα αφήσει τις διακοπές στην άκρη και μαζί με τους συμπαίκτες του πάνε να διεκδικήσουν ακόμα μια επιτυχία στο Eurobasket U20, που θα διεξαχθεί στην Κρήτη (15-23/07).

Ο 20χρονος φόργουορντ του Παναθηναϊκού, μιλώντας στο gazzetta.gr, ανέφερε αρχικά: «Είναι ένα όμορφο συναίσθημα να βλέπεις πάλι τους φίλους σου και αυτό το καλοκαίρι. Πιστεύω να έχουμε ένα καλό τουρνουά, να παίξουμε καλά και να το ευχαριστηθούμε και οι ίδιοι», ενώ για τον ρόλο του αρχηγού στην ομάδα τόνισε πως είναι κάτι που δεν τον βαραίνει: «Βάρος δεν θα το έλεγα. Πιστεύω όλοι ξέρουμε το ρόλο μας και τι πρέπει να κάνουμε μέσα στην ομάδα, δεν χρειάζεται να "τραβήξω" εγώ κάποιον».

Σχετικά με την ξεχωριστή στιγμή που είχε στην εκδήλωση για την «χρυσή» Εθνική του '87, όπου και παρέδωσε βραβείο στον Φάνη Χριστοδούλου, υποστήριξε: «Αν δεν υπήρχαν αυτοί, δεν θα ήμασταν κι εμείς εδώ. Ήταν ένα μάθημα ιστορίας αυτή η εκδήλωση για εμένα. Έμαθα γιατί ξεκίνησε το μπάσκετ και σε ποιους τα χρωστάω όλα. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα... Να βραβεύσω εγώ τον Φάνη Χριστοδούλου ήταν κάτι που δεν το είχα σκεφτεί ποτέ»!

Για το αν ονειρεύεται κι εκείνος επιτυχίες όπως είχαν οι Εθνικές του '87 ή μετέπειτα του '05, δήλωσε ταπεινά: «Αυτός είναι ο στόχος του κάθε αθλητή. Να έχει όσο το δυνατόν πιο πολλά τρόπαια και κατακτήσεις γίνεται. Μακάρι κι εγώ να φτάσω στο επίπεδό τους, που είναι λίγο δύσκολο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις».

Όσον αφορά το blog που είχε γράψει πριν από λίγους μήνες, που φάνηκε σαν ένα «ξέσπασμα», αναφέροντας πως κανείς δεν θα τον σταματήσει από το να παίξει το μπάσκετ που αγαπάει και αν ένιωσε κάποια αδικία, είπε: «Αδικία δεν θα το έλεγα, αλλά πίστευα ότι μου ασκήθηκε αρνητική κριτική».

 

Τελευταία Νέα