Πασκουάλ: «Έχουμε πιθανότητες για τον Χεζόνια αν έρθει στην Ευρώπη»

Πασκουάλ: «Έχουμε πιθανότητες για τον Χεζόνια αν έρθει στην Ευρώπη»

Gazzetta team
Πασκουάλ: «Έχουμε πιθανότητες για τον Χεζόνια αν έρθει στην Ευρώπη»

bet365

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για όλους και όλα όσον αφορά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ενώ αναφέρθηκε στη νέα αγωνιστική περίοδο και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για συγκεκριμένους παίκτες όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τσάβι Πασκουάλ στον Sport Fm:

Αρχικά ο τεχνικός των «πρασίνων» ξεκίνησε λέγοντας: «Η ζωή μου ήταν λίγο περίεργη ως προπονητή. Προτού έρθω έδω θαύμαζαν τα επιθετικά μου συστήματα, στην Ισπανία έχω την ετικέτα του αμυντικογενή προπονητή. Δεν ξέρω πως ακριβώς να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση άλλα θα μιλήσω για την φιλοσοφία μου. Προσπαθώ να δουλεύω και στις δύο πλευρές του γηπέδου το ίδιο, δεν με ενδιαφέρει ο κόσμος τι θα σκεφτεί, αν θα σκεφτεί πως είμαι αμυντικογενής η επιθετικογενής προπονητής. Δουλεύω πιστεύοντας πως το σώμα μπορεί να έχει όρια αλλά το μυαλό όχι».

Για τα όσα ακολούθησαν του αγώνα με τη Φενέρ: «Δεν υπάρχουν συνταγές. Το πρώτο πυο πρέπει να κάνεις είναι να κατορθώσεις να σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο και για να το πετύχεις αυτό πρέπει να συμπεριφέρεσαι διαφορετικά σε κάθε παίκτη. Όλοι είναι διαφορετικοί χαρακτήρες. Μερικές φορές πρέπει να δώσεις χώρο στον παίκτη να επιλέξει αυτός. Κάποιοι συντονίζονται άμεσα, σε άλλους πρέπει να επέμβεις. Με δύο λόγια, πρόκειται για διαχείριση ανθρώπων, ώστε να είναι εντάξει η ομάδα».

Για το αν ο Παναθηναϊκός ήταν δική του ομάδα στους τελικούς: «Ποτέ δεν έχω τη νοοτροπία ότι κάτι είναι δύσκολο. Πάντα προσπαθώ να σκεφτώ ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να σκεφτώ για να πετύχω τους στόχους μου. Δεν είχα θέμα με το τι θα είχα κάνει αν είχα αναλάβει την ομάδα από πριν. Ήρθα, προσπάθησα να κρατήσω όσα θεωρούσα πως ήταν καλά στην ομάδα, μετά προσπάθησα να ξεσκαρτάρω κάποια πράγματα που θεώρησα πως δεν ήταν κατάλληλα, ήξερα οτι το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε. Θα έπρεπε σιγά σιγά να προσθέτω πράγματα, κερδίζοντας. Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή, σημασία έχει να κερδίσεις, όχι ο τρόπος.

Για το αν κρατούσε και άλλα τρικ στους τελικούς: «Είναι εφικτό αν φτάνεις σε αυτό το σημείο της σεζόν πρέπει αν εφαρμόσεις πράγματα γρήγορα μαη λίγη προπόνηση. Κάθε μέρα οι παίκτες πρέπει να είναι σε θέση να περάσουν κάποιες νοητικές πόρτες. Στο τέλος της σεζόν, οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν νέα πράγματα σε κάθε φάση. Πράγματα που στην αρχή της σεζόν δεν μοιάζουν εφικτά. Αυτό που μοιάζει σήμερα δύσκολο, αύριο είναι εύκολο».

Για τους Τζέιμς και Παππά: «Οι επιτυχίες είναι πάντα των παικτών. Πάντα προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να γίνουν καλύτεροι παίκτες. Αυτοί οι δυό βελτιώθηκαν περισσότερο σε όλη την διάρκεια της σεζόν, αλλά είχαμε κατά καιρούς και άλλους καθοριστικούς παίκτες. Ωστόσο αυτοί οι δύο ήταν αυτοί που βελτιώθηκαν περισσότερο».

Για το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ: «Όσους περισσότερους Έλληνες έχει η ομάδα, τόσο το καλύτερο. Κερδίσαμε, αλλά ακόμη δεν έχουμε ταυτότητα. Οι Έλληνες παίκτες δίνουν το dna της ομάδας. Θα πρέπει να συνδυάσουμε αυτό, με το να παραμείνουμε στις ράγες που οδηγούν στις νίκες. Κάθε πόλη κάθε χώρα έχει την ταυτότητα της και ο προπονητής πρέπει να τα κατανοήσει ώστε να κάνει καλύτερα την δουλειά του. Θα ήταν πολύ καλό να καταφέρουμε να προσθέσουμε παίκτες στην ομάδα, όχ μόνο του χρόνου, αλλά και σε μακρινό ορίζοντα. Υπάρχουν πολλές μεταβλητές ,ο προϋπολογισμός, να παραμείνεις ανταγωνιστικός. Δεν υπάρχουν μεταβατικές σεζόν, ο κόσμος χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη όταν χάνει και το προτάσσει ως δικαιολογία για το γεγονός ότι έχασε. Και η δεύτερη δικαιολογία έχει να κάνει με την ανάδειξη των παικτών. Η πραγματικότητα είναι πως πρέπει πρώτα να κερδίζεις και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Για το δέσιμο για τον κόσμο: «Ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή που μου επιφύλαξε ο κόσμος από την πρώτη μέρα, τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στην καθημερινότητά μου. Γενικά ο κόσμος στην Ελλάδα μου έδειξαν τον σεβασμό τους. Ξέρουμε πως η ζωή του προπονητή εξαρτάται από το αποτέλεσμα. Αυτή είναι η ζωή μας. Από την άλλη, είναι σημαντικό για εμένα πως ο κόσμος βλέπει πως ο προπονητής κάνει ό,τι μπορεί. Ο Δημήτρης (Γιαννακόπουλος) και η οικογένεια του κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να είναι χαρούμενος ο κόσμος. Χωρίς αυτούς, δεν θα είχε γίνει τίποτα. Θέλω να τους τιμήσω και θέλω να ξέρει ο κόσμος πως εγώ και οι παίκτες μου θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Για την απουσία του Διαμαντίδη και τον Νικ Καλάθη: «Για το κλαμπ, είναι πολύ σημαντικό πως την πρώτη χρονιά χωρίς τον Διαμαντίδη καταφέραμε τόσα πράγματα. Ήταν ένα σημείο αναφοράς. Πρέπει να συγχαρούμε όλον τον κόσμο που δούλεψε πριν από μένα, γιατί έτσι τέθηκαν τα θεμέλια γι'αυτό που πετύχαμε. Δίχως αμφιβολία, ο Καλάθης είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας. Είναι ξεκάθαρο πως είχε και τις άσχημες στιγμές του, αλλά είναι πολύ δύσκολο να μην έχεις άσχημες στιγμές όταν έχεις παίξει τόσα παιχνίδια. Στην αρχή της σεζόν, έπαιζε πάνω από 30 λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Αν δεν ήταν πιο σταθερός, ήταν γιατί εγώ τον έκαψα. Αλλά δε γινόταν να κερδίσουμε αλλιώς. Τελείωσε την σεζόν πολύ καλά και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτόν.΄Είναι ένας πολύ εργατικός και με μεγάλη καρδιά. Έπαιξε με προβλήματα σε κάποια παιχνίδια, ωστόσο η νοοτροπία του είναι εξαιρετική. Προσπαθώ να βλέπω τα θετικά στοιχεία των παικτών μου, όχι τα αρνητικά. Να δουλέψω με τα πρώτα και να κρύψω τα δεύτερα. Ο κόσμος που κάθεται σε μία τηλεόραση, βλέπει πιο εύκολα τα αρνητικά παρά τα θετικά. Εγώ δουλεύω με βάση τις αρετές των παικτών μου».

Για τον Διαμαντίδη: «Από τότε που ήμουν προπονητής και από τότε που έχω τα λογικά μου, πάντα ήθελα να προπονήσω τον Διαμαντίδη. Του το είπα όταν ήρθε, ότι τώρα που ήρθα εγώ μαλ..., έφυγες εσύ. Τον ήθελα στην Μπαρτσελόνα, αλλά δεν μπορούσαμε να τον αποκτήσουμε».

Για τον Χεζόνια: «Οικοδομήσαμε έναν παίκτη και μία προσωπικότητα με τον εαυτό μας. Έφυγε για το ΝΒΑ όταν ήταν έτοιμος για το επόμενο βήμα στην Ευρώπη, αν πότε να επιστρέψει στην Ευρώπη έχουμε πολλές πιθανότητες να τον πείσουμε να έρθει εδώ. Πέρα από όσα έχουν ειπωθεί στην Ισπανία, έχουμε μία σπουδαία σχέση με τον παίκτη».

Για τους στόχους του και την ελληνική ταυτότητα: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες γενιές που θα αγαπούν το μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό. Το πιο σημαντικό είναι να φτιάξουμε Έλληνες παίκτες που θα δώσουν ταυτότητα στην ομάδα. Δεν είναι απαραίτητο να είναι αστέρια, αλλά να αντανακλούν το dna της ομάδας και όσα αισθάνεται ο κόσμος. Αυτό θα δημιουργήσει παιδιά που θα θέλουν να τους μιμηθούν. Έτσι φτιάχνεις την δική σου ταυτότητα. Αυτό δεν γίνεται σε 1-2 χρόνια, θέλει πολλά χρόνια δουλειάς και συνέβη απόλυτα στην περίπτωση του Διαμαντίδη.»

Για τον Ομπράντοβιτς και για το αν μπορεί να πετύχει όσα πέτυχε αυτός: «Αδύνατο. Αυτά που κατάφερε με τον Παναθηναϊκό, είναι ανέφικτα. Ήταν ένα διάστημα μεγαλείου για τους παίκτες, τον προπονητή και τον κλαμπ. Οι στιγμές τώρα είναι διαφορετικές. Έτσι πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε. Μπορώ να γίνω για τον κόσμο κάποιος που πέρασε από εδώ και άφησε την σφραγίδα του. Μου αρκεί να μείνω ως ένας άνθρωπος που δούλεψε τίμια και έκανε πολλά για την ομάδα»

Για τους αγαπημένους του παίκτες: «Ο Ντράζεν Πέτροβιτς είναι ένας παίκτης που με εντυπωσίασε περισσότερο στο γήπεδο. Ο Ναβάρο είναι ο παίκτης που ξέρει το περισσότερο μπάσκετ, από αυτούς που έχω προπονήσει φυσικά. Νομίζω ότι ο Ντουράντ είναι ο πιο φαντεζί παίκτης που έχω δει. Ο Ρίκι Ρούμπιο βλέπει περισσότερο το γήπεδο από όσους παίκτες έχω προπονήσει, όταν ήρθε σε μένα έβλεπε πράγματα που δεν είχε δει κανείς άλλος, ακόμα και αν ήταν 17-18 ετών. Ο Διαμαντίδης είναι ο πιο απίστευτος παίκτης στα τελευταία λεπτά ενός παιχνιδιού, ποτέ δεν έπαιρνε λάθος απόφαση».

Για τις διαφορές Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού με Μπαρτσελόνα-Ρεάλ: «Δεν ήταν μεγάλη η διαφορά. Σκοπός ήταν να βρεις τα αδύνατα σημεία αντιπάλου. Για την ατμόσφαιρα... ήταν ξεκάθαρα μία ατμόσφαιρα ενός Game 5, πάντα είναι διαφορετικά τα Game 5. Τα γεγονότα των τελευταίων λεπτών μου προκάλεσαν έκπληξη».

Για τον Κένι Γκέιμπριελ, και την πιθανότητα παραμονής του: «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως ο προπονητής και η διοίκηση δεν μπορούν να κάνουν πάντα ότι θέλουν. Υπάρχουν πολλές μεταβλητές, το μπάτζετ, τι θέλει η ομάδα. Γενικά, είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί του».

Για τον Στράτο Περπέρογλου: «Είναι σπουδαίος παίκτης, έχω σπουδαίες αναμνήσεις από τη συνεργασία μας. Είναι καλός άνθρωπος».

Για τον Βαγγέλη Μάντζαρη: «Είναι ένας καλός παίκτης, που έπαιξε πολύ καλά στο Final Four. Κατανοεί καλά το άθλημα. Υπάρχουν παίκτες που να μην είναι σούπερ φαντεζί, αλλά είναι πολύ σημαντικοί σε μια ομάδα».

Για τον Κώστα Σλούκα: «Αριστερόχειρας (γέλια). Είναι πολύ καλός παίκτης, έκανε μια πολύ καλή σεζόν. Παίρνει πολύ καλές αποφάσεις, κοντρολάρει πολύ καλά το παιχνίδι. Έχει βελτιωθεί πολύ με τον Ζέλικο. Ήταν ένας παίκτης-κλειδί για τη Φενέρμπαχτσε».

Για τον Άαρον Τζάκσον: «Αμερικάνος. Έπαιξε πολύ καλά φέτος. Τον ξέρω από τη θητεία του στην Μπιλμπάο και σταδιακά έχει ωριμάσει πολύ».

Για τον Μάλκολμ Ντιλέινι: «Έπαιξε πολύ καλά στη Λοκομοτίβ, με απέκλεισε από το Final Four (γέλια). Όπως βλέπετε, βλέπω πάντα τα θετικά».

Για τον Γιώργο Μπόγρη: «Έπαιξε εξαιρετικά φέτος στην Τενερίφη, μου άρεσε πολύ».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Έκανε μία απίστευτη σεζόν».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα