Το σήκωσε σαν στο σπίτι του!

Το σήκωσε σαν στο σπίτι του!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το σήκωσε σαν στο σπίτι του!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το πάρτι τίτλου του παντοκράτορα Παναθηναϊκού μέσα στο ΣΕΦ και το... κλασσικό φινάλε που «λέει» πολλά!

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Λετονία - Εσθονία (21+).

Όπως το 99'! Όπως τότε! Όπως εκείνο το βράδυ του Μαϊου που ο Παναθηναϊκός έγραφε ιστορία και άρχιζε να «χτίζει» μία μοναδική παράδοση μέσα στο «σπίτι» του Ολυμπιακού! Σε τέτοιο σημείο που το ΣΕΦ να χαρακτηρίζεται και όχι άδικα, ως... εξοχικό του «τριφυλλιού»! Πάντα στο ΣΕΦ είναι πιο γλυκό!

Όπως τότε, λοιπόν! Στο πέμπτο παιχνίδι, όντας το αουτσάιντερ, σε ένα γεμάτο ΣΕΦ με οπαδούς και των δύο ομάδων! Αντί για τον Οικονόμου, ο Παππάς! Αντί για τον Τζεντίλε, ο Ρίβερς, αντί για τον τεράστιο Ντέγιαν, ο Καλάθης! Τότε ο Θανάσης και ο Παύλος, σήμερα ο Δημήτρης. Ο Μπουρούσης «ντύθηκε» Ράτζα και ο Πασκουάλ, Σούμποτιτς! Ο Παναθηναϊκός γύρισε το ρολόι 18 χρόνια πίσω, έστησε πάρτι πρωταθλήματος ξανά μέσα στο ΣΕΦ σε τελευταίο παιχνίδι της σειράς και απέδειξε πως η φανέλα της πιο επιτυχημένης ομάδας στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, ζυγίζει τόνους ολόκληρους! Αυτή είναι η μεγαλύτερη ομάδα που ανέδειξε ποτέ η χώρα και αυτό δεν μπορεί να του το αφαιρέσει κανείς του Παναθηναϊκού. Ψέμματα. Μπορούν. Με «εργαλείο» τις... ειδικές ζυγαριές επταετίας, οκταετίας και με λογική «με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω». Ας είναι...

Η ιστορία έγραψε! Ο Παναθηναϊκός πήγε στο ΣΕΦ και σήκωσε το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας του! Με... κυάλια τον βλέπουν οι υπόλοιποι!

Όσα προβλήματα και αν είχε κατά την διάρκεια της χρονιάς, όσο άναρχα και αν δομήθηκε, όσο λανθασμένα και αν αντιμετωπίστηκε η κρίση του αποκλεισμού από την Φενέρ, ο οργανισμός του μπασκετικού Παναθηναϊκού έχει τέτοια αθλητικά αντισώματα, που όποιος και να φοράει την φανέλα, όποιος και να βρίσκεται στον πάγκο, θα βγάλει αντίδραση ικανή να αλλάξει τις ισορροπίες και να καθορίσει τίτλους!

Αξίζει ένα τεράστιο μπράβο στον κόουτς Πασκουάλ για τον τρόπο που κατάφερε να διατηρήσει ενωμένη την ομάδα μετά το «στραπάτσο» της Κωνσταντινούπολης και τα όσα ακολούθησαν. Η διαχείριση που έκανε στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας είναι για σεμινάριο, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός όχι μόνο να μην «διαλυθεί» μετά την Φενέρ, αλλά να βγάλει το καλύτερο του και πιο «winner» πρόσωπό του μέσα στην σεζόν.

Ένα μπράβο αξίζει και στην διοίκηση του συλλόγου που είδε το «έργο» του τρίτου τελικού από τους διαιτητές και έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να παιχτεί το πρωτάθλημα στα ίσια και στο «50-50».

Στο καθαρά αθλητικό κομμάτι, οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια της σειράς. Το γιατί, θα σας το αναλύσει η dream team που διαθέτει το gazzetta.gr στο τμήμα του μπάσκετ. Δεν είμαστε ειδικοί του αθλήματος. Το μόνο που μπορεί να καταλάβει, πάντως, ακόμη και ο πιο αδαής από Pick and roll, pick and pop και τα... σχετικά, είναι η τεράστια διαφορά ενέργειας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός «έσκασε» μετά το Final-4, ο Παναθηναϊκός είναι πιο αθλητικός ως σύνολο και αυτό φάνηκε και στα πέντε παιχνίδια.

Λίγοι περίμεναν τέτοια εξέλιξη στους φετινούς τελικούς της Α1 αλλά όλοι γνωρίζαμε τι θα συμβεί αν ο Παναθηναϊκός «καθάριζε» από νωρίς τον πέμπτο τελικό, όπως κι έγινε. «Ζούγκλα», δυναμίτες στον πάγκο, «ντου» στο παρκέ και διακοπή μέχρι να αδειάσει το γήπεδο. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι ανάλογο στο Φάληρο. Για ακόμη μία φορά, αποδείχθηκε πως ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου του Ολυμπιακού(όχι όλοι, αλίμονο αν βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι 15.000 ανθρώπους) έχει γαλουχηθεί την τελευταία εικοσαετία από την νοοτροπία του ποδοσφαιρικού τμήματος. «Νίκη με κάθε τρόπο» και ποτέ και για κανέναν λόγο αποδοχή της ήττας.

Κρίμα, γιατί πέρυσι στο κλειστό του ΟΑΚΑ με το «τρίποντο» του Σπανούλη και το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού χωρίς να συμβεί το παραμικρό, είχε γίνει μια σημαντική αρχή, είχε γίνει το αυτονόητο, που πάντα στην αθλητική Ελλάδα είναι και το πιο δύσκολο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.