Με αυξημένα έσοδα και θέση για ελληνική ομάδα το επόμενο EuroCup

Με αυξημένα έσοδα και θέση για ελληνική ομάδα το επόμενο EuroCup
Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα νέα οικονομικά δεδομένα που θα ισχύουν από την επόμενη σεζόν στο EuroCup. Τα κέρδη των ομάδων, η σύγκριση με τη FIBA και η κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά.

Η FIBA προώθησε πέρσι τη νεοσύστατη διοργάνωση του Basketball Champions League ωστόσο η EuroLeague Basketball δεν είναι διατεθειμένη να χάσει τα κεκτημένα χρόνων στο ευρωπαϊκό. Έτσι, λοιπόν, η διοργανώτρια αρχή του Eurocup είναι διατεθειμένη να αυξήσει τα έσοδα των ομάδων που θα συμμετάσχουν την επόμενη σεζόν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Για την ακρίβεια, η διανομή των εσόδων θα αυξηθεί κατά 120% σε σχέση με πέρσι, με το 1/3 των χρημάτων να προέρχεται από το sports pool και τα 2/3 από τα κέρδη του marketing. Επίσης, η EuroLeague Basketball προτίθεται να μοιράσει 3 εκατομμύρια ευρώ στις ομάδες ενώ πέρσι το αντίστοιχο νούμερο ήταν 1.5 εκατομμύριο. Παράλληλα θα καλύψει τα έξοδα των διαιτητών, όπως κάνει η FIBA στο Basketball Champions League ενώ η αύξηση των εσόδων θα προκύψει από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ακολουθώντας την στρατηγική της EuroLeague σε αυτόν τον τομέα.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Στο μεταξύ, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε ότι τη νέα σεζόν θα υπάρξουν τρεις ομάδες από την Αδριατική Λίγκα, τη VTB League και την Ισπανία. Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Τουρκία θα έχουν από δυο ομάδες ενώ αναφέρεται πως η Ελλάδα μαζί με το Ισραήλ, τη Λιθουανία και την Πολωνία θα έχουν από μια θέση! Θυμίζουμε πάντως πως ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και η ΑΕΚ έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Basketball Champions League.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα διεξαγωγής, οι 24 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των έξι. Οι 16 ομάδες που θα περάσουν στην επόμενη φάση, θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων. Ακολουθούν τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και οι τελικοί ενώ ο νικητής εξασφαλίζει θέση στην επόμενη EuroLeague.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.