Λαρεντζάκης: «Κακά τα ψέματα, πάντα υπάρχει κίνητρο»!

Λαρεντζάκης: «Κακά τα ψέματα, πάντα υπάρχει κίνητρο»!
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης καταρρίπτει τον... μύθο που θέλει τους μικρούς τελικούς της Basket League να είναι ανούσιοι, μιλώντας στο gazzetta.gr. Τι είπε για τους διεκδικητές του πρωταθλήματος Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Εκρηκτικός, άνετος, με πολλή αυτοπεποίθηση και... νησιώτικο ταμπεραμέντο!

Rolland Garros, υψηλές αποδόσεις και ακόμα υψηλότερα έπαθλα (21+)!

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης διήνυσε την πρώτη του χρονιά με την φανέλα της ΑΕΚ και άρχισε σιγά σιγά να καθιερώνεται στην ομάδα και να κερδίζει την αγάπη των «κιτρινόμαυρων» οπαδών.

Βάζοντας το... λιθαράκι του (11π., 4ασ., 2.3ρ. κ.μ.ό.) στην «σκούπα» της ΑΕΚ επί του Άρη, κάνοντας ένα εκπληκτικό Game 2 (19π., 4ασ., 4ρ., 20β.), ο 23χρονος γκαρντ πανηγύρισε την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην Basket League.

Ο διεθνής, με τις μικρές Εθνικές, μίλησε στο gazzetta.gr αμέσως μετά την αναμέτρηση και υποστήριξε αρχικά: «Ήταν μια μεγάλη χρονιά, με τα καλά και τα άσχημα. Ήμασταν σοβαροί στην σειρά, κάναμε το 3-0 και πιστεύω πως ήρθαν κάποια χαμόγελα. Τώρα έχουμε το καλοκαίρι μπροστά μας, να δουλέψει ο καθένας ατομικά, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την νέα σεζόν».

Όσον αφορά τον αρχηγό της ομάδας, Ντούσαν Σάκοτα, και το πρόβλημα τελευταίας στιγμής που προέκυψε, τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του ένιωσαν και με το... παραπάνω την απουσία του: «Μάθαμε το πρωί, πριν τον αγώνα, τι έγινε με τον Σάκοτα. Του ευχόμαστε όλοι περαστικά! Μιλήσαμε και μαζί του. Νιώσαμε σίγουρα την απουσία του, γιατί είχαμε μια αστοχία στα σουτ (γέλια). Στον Σάκοτα οφείλεται ένα μεγάλο μέρος της χρονιάς που έκανε φέτος η ΑΕΚ! Περαστικά και να είναι γερός και μαζί μας την νέα σεζόν».

Ο ενθουσιασμός του Κυθνίου αθλητή, που αγωνίστηκε σε μια μεγάλη ομάδα, έχοντας ενεργό ρόλο, ήταν αυτός που τον έκανε να αντιμετωπίσει από μια άλλη οπτική τους μικρούς τελικούς με τους Θεσσαλονικείς. «Επειδή είναι η πρώτη μου χρονιά, θα σου πω πως είναι ωραίο να παίζεις παιχνίδια. Κακά τα ψέματα, πάντα υπάρχει κίνητρο. Μπορεί η τρίτη θέση να μη σου δίνει μια θέση στην Euroleague ή να μην έχει ένα ουσιαστικό νόημα, αλλά ο κάθε παίκτης δεν παίζει ποτέ για να χάνει. Πάντα θέλει την νίκη! Άρα, όταν κοντράρονται δύο μεγάλες ομάδες, η μία θέλει να νικήσει την άλλη. Είναι θέμα γοήτρου! Έτσι το βλέπαμε κι εμείς. Ήμασταν σοβαροί και νικήσαμε. Εγώ το ευχαριστήθηκα και το διασκέδασα!», είπε με χαρά.

Σχετικά με την πορεία του, που δείχνει να είναι σταθερά ανοδική, αλλά και την αγάπη που εισπράττει από τον κόσμο, δήλωσε ταπεινά: «Με χαροποιεί αυτό και μού δίνει δύναμη. Το μόνο που μπορώ να κάνω εγώ είναι να δουλεύω, για να βελτιώνομαι συνεχώς και να τους αποδείξω πως μπορώ να φτάσω ψηλά. Μόνο δουλειά και τίποτα άλλο».

Τέλος, όσον αφορά τους τελικούς μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ανέφερε πως τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά δίνει ένα... ελάχιστο προβάδισμα στους Πειραιώτες: «Βλέπουμε ότι και οι δύο ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές. Παρουσιάζονται πολύ συγκεντρωμένες. Θα είναι αμφίρροπα τα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός έχει ένα point παραπάνω, λόγω πλεονεκτήματος έδρας, αλλά δεν παύει να είναι ανταγωνιστικός και ο Παναθηναϊκός. Οπότε περιμένουμε κι εμείς να δούμε τι θα γίνει».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα