Η ΚΑΕ Άρης για την συμμετοχή στο Champions League

Η ΚΑΕ Άρης για την συμμετοχή στο Champions League

Η ΚΑΕ Άρης για την συμμετοχή στο Champions League

bet365

Η ΚΑΕ Άρης επιβεβαίωσε το δελτίο Τύπου του BCL, καθώς ήδη δήλωσε συμμετοχή στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Η απόφαση λήφθηκε πολύ καιρό πριν και σχετίζεται με τις πάγιες θέσεις του Νίκου Λάσκαρη επί των δεδομένων που ισχύουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όσοι θυμούνται εξάλλου την παρουσίαση της νεοσύστατης διοργάνωσης πριν από περίπου έναν χρόνο, προφανώς και διατηρούν στη μνήμη τους και τον πύρινο λόγο του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης κατά των δεδομένων που ισχύουν στην Euroleague, στα κριτήρια επιλογής ομάδων αλλά και στα οφέλη των συμμετεχόντων συγκριτικά με τα έξοδά τους. Ο κ. Λάσκαρης είχε σημειώσει ότι είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο να υποβαθμίζονται τα εθνικά Πρωταθλήματα, τονίζοντας ότι το μοντέλο της κλειστής λίγκας καταδικάζει όλες τις δυνάμεις, πλην των πολύ ισχυρών. Επαναφέρουμε μέρος των τότε δηλώσεών του γιατί στοιχειοθετούν ένα μέρος της απόφασης που έλαβε ο κ. Λάσκαρης, πέραν ασφαλώς και της συνεργασίας που έχει με τη FIBA:

«Επιλέξαμε να αγωνιστεί ο Άρης στο Basketball Champions League γιατί κρίναμε πως είναι μια διοργάνωση με διαφάνεια, αξιοκρατία, σωστές αθλητικές αρχές και μεγάλη προοπτική. Για αυτούς τους λόγους θελήσαμε να έχουμε ενεργό ρόλο και από όσα έχουμε δει ως τώρα, δικαιωνόμαστε. Υπάρχει πολύ καλή και άκρως επαγγελματική οργάνωση.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Είμαστε σίγουροι πως το Basketball Champions League θα γίνει ακόμη πιο ισχυρό μέσα στα επόμενα χρόνια. Ήδη λαμβάνουν μέρος πολύ δυνατές ομάδες. Έχουμε δεκαπέντε, ίσως και είκοσι ομάδες, που αν κρίνουμε από τις προηγούμενες χρονιές και τα μπάτζετ τους, μπορούν να φτάσουν στο φάιναλ φορ του πρώτου Basketball Champions League. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και ο δικός μας όμιλος δεν αποτελεί εξαίρεση.

Εμείς ως Άρης θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε η ομάδα μας να είναι και φέτος ανταγωνιστική σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο ευρωπαϊκός μας δρόμος για τη νέα σεζόν θα ξεκινήσει από την Σλοβενία και ανυπομονούμε για το πρώτο τζάμπολ του Basketball Champions League, που θα γίνει τον Οκτώβρη».

Η ανακοίνωση του Άρη:

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο ΑΡΗΣ θα συμμετάσχει στο Basketball Champions League της FIBA. Η ομάδα μας έστειλε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη διοργανώτρια αρχή, η οποία ανακοίνωσε επίσημα τη συμμετοχή του ΑΡΗ στο BCL της αγωνιστικής περιόδου 2017-18.

Στη διοργάνωση της επόμενης σεζόν θα συμμετάσχουν 32 ομάδες, οι οκτώ εκ των οποίων θα προκύψουν από τους προκριματικούς γύρους. Στην κανονική περίοδο, θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των οκτώ ομάδων και οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου θα περάσουν στη φάση των «16», ενώ ο 5ος και ο 6ος θα συνεχίσουν στο FIBA Europe Cup.

Οι προκριματικοί γύροι του Basketball Champions League θα ξεκινήσουν στις 19/09/2017 και το πρώτο τζάμπολ της κανονικής περιόδου θα γίνει στις 10/10».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα