Τούρκογλου: «Κανονικά στο Eurobasket οι Ιλιασόβα και Ασίκ»

Τούρκογλου: «Κανονικά στο Eurobasket οι Ιλιασόβα και Ασίκ»

Gazzetta team
Τούρκογλου: «Κανονικά στο Eurobasket οι Ιλιασόβα και Ασίκ»

bet365

Ο Χινταγιέτ Τούρκογλου διαβεβαίωσε ότι η εθνική Τουρκίας θα παρουσιαστεί ενισχυμένη στο ερχόμενο Eurobasket, αφού τόσο ο Ερσάν Ιλιασόβα, όσο και ο Ομέρ Ασίκ θα δώσουν κανονικά το «παρών» στην τελική φάση.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

«Βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε επαφή με τους Ιλιασόβα και Ασίκ. Έχουμε ενημερωθεί και από τους δύο πως θα ενισχύσουν κανονικά την Εθνική ομάδα. Ο Ντουβερίογλου μας ενημέρωσε πως θέλει να παίξει στην εθνική Τουρκίας. Γνωρίζουμε φυσικά πως στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ιορδανίας, οπότε τώρα βρισκόμαστε στη φάση των συζητήσεων με την ομοσπονδία τους και ελπίζω να λύσουμε γρήγορα το ζήτημα» ήταν τα λόγια του προέδρου της τουρκικής ομοσπονδίας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην έλλειψη νεαρών παικτών:

«Πληρώνουμε το γεγονός ότι στο παρελθόν δεν υπήρχε πλάνο για τα νέα παιδιά. Αν και είχαμε 4 ομάδες στην EuroLeague, με τρεις από αυτές να προκρίνονται στα playoffs και τη Φενέρμπαχτσε να αναδεικνύεται Πρωταθλήτρια, αλλά και τη Μπάνβιτ να φτάνει μέχρι τον τελικό του Basketball Champions League δεν πήραν σημαντικό χρόνο συμμετοχής οι Τούρκοι παίκτες. Προσπαθούμε να βρούμε μία λύση. Δημιουργήσαμε ένα εφηβικό Πρωτάθλημα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο είναι ότι οι παίκτες που είναι 18-22 ετών δεν έχουν χρόνο συμμετοχής. Πρέπει να βρούμε τρόπο να παίξουν αυτά τα παιδιά».

Και κατέληξε: «Όταν βέβαια ένα παιδί είναι 18 χρονών και τον βάζουμε να αντιμετωπίσει παίκτες όπως ο Γιούντο, ο οποίος είναι 28-30 χρονών και πιο δυνατός, είναι δύσκολο να σταθεί απέναντί του. Θέλουμε να βρούμε τρόπο να πάρουν χρόνο συμμετοχής, έστω και σε χαμηλότερες κατηγορίες. Ίσως να μειώσουμε τον αριθμό των ξένων. Δεν θέλουμε όμως να πάρουμε κάποια βιαστική απόφαση. Έχουμε επιτυχίες στις μικρές ηλικίες, οπότε θέλουμε να υπάρξει σωστή καθοδήγηση για αυτά τα παιδιά, τόσο μπασκετικά, όσο και σωματικά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα