Ο «παράδεισος» του αμετανόητου Ντουράντ και η τέχνη της διασκέδασης! (pics & vids)

Ο «παράδεισος» του αμετανόητου Ντουράντ και η τέχνη της διασκέδασης! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Ο «παράδεισος» του αμετανόητου Ντουράντ και η τέχνη της διασκέδασης! (pics & vids)

bet365

Η «επόμενη μέρα» της απόφασης που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων το περασμένο καλοκαίρι μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή. Ο Κέβιν Ντουράντ, το ιδανικό Όκλαντ και οι διασκεδαστικοί Ουόριορς.

Η απόφαση του Κέβιν Ντουράντ να πάει στους Ουόριορς το περασμένο καλοκαίρι δεν άρεσε σε πολλούς. Ο «KD» άφησε τους Θάντερ για να πάει στην ομάδα που τον απέκλεισε από τους τελικούς της Δύσης με ανατροπή (από 1-3 σε 4-3). Κάποιο το θεώρησαν προδοσία, όμως εκείνος δεν σταματά να υπερασπίζεται την μετακόμιση του στην «Oracle Arena».

Πλέον έχει την ευκαιρία να φορέσει το δαχτυλίδι που θέλει τόσο πολύ με τους «πολεμιστές». Αναζητά το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του στο Γκόλντεν Στέιτ. Αυτό που χρειάζεται είναι να... εξοντώσει στους τελικούς τους Καβαλίερς

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Μπαρτσελόνα - Αλαβές, αν ο Μέσι ανοίξει το σκορ (21+).

Ο ίδιος, δέκα μήνες μετά την φυγή του από την Οκλαχόμα μίλησε στο «The Undefeated», αναφέροντας πως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των τελικών, η επιλογή του να γίνει συμπαίκτης με τον Στεφ Κάρι το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν απόλυτα σωστή. Ο παλιός σταρ της Οκλαχόμα δεν μετανιώνει για την απόφαση του να μετακομίσει στο Γκόλντεν Στειτ κατά τη διάρκεια της free agency.

«Είναι το ιδανικό μέρος για μένα»

«Θεωρώ πως εδώ είναι το μέρος που πρέπει να είμαι. Σέβομαι ό,τι έκανα πριν έρθω εδώ, όμως αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο Γκόλντεν Στέιτ και αυτό είναι το ιδανικό μέρος για μένα», αναφέρει και συνεχίζει: «Σε αυτό το σημείο της ζωής μου βρίσκομαι εδώ. Απολαμβάνω κάθε κομμάτι αυτού που ζω. Απολαμβάνω το κάθε βήμα».

Οι Σπερς δεν βρήκαν τρόπο να τον περιορίσουν στους τελικούς της Δύσης, με τον σταρ των Ουόριορς να στήνει το δικό του επιθετικό... πάρτι. Ο «Durantula» κατάφερε να τελειώσει τη σειρά με 28 πόντους μέσο όρο, ενώ σούταρε με 60.3% στα δίποντα και 40.7% στα τρίποντα.

Ο «αδερφός» του Durantula

Κατά τη διάρκεια του Game 3 με τους Σπερς και ενώ ο Ντουράντ πετύχαινε 19 πόντους στην τρίτη περίοδο, ο Ριτς Κλάιμαν, μάνατζερ εταιρίας που έχει ο «KD» έγραψε στο twitter: «Μερικές φορές οι άνθρωποι ξεχνούν». Όμως ο ίδιος δεν ξέχασε ποτέ τον αδερφό του. Τον Κέβιν.

«Άκουγε τη φασαρία και όλα αυτά που γινόντουσαν στο twitter και στα ΜΜΕ. Ανησυχούσε για την έκταση που είχε πάρει το θέμα. Προσπαθούσα να τον πείσω να μην ασχολείται με αυτά. Όμως ήταν ο “αδερφός” μου. Εκείνος πάντα με υπερασπιζόταν όταν δεν έπαιρνα τον σεβασμό που άξιζα. Όταν το όνομα δεν ήταν ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες της λίγκας. Είναι το στήριγμα μου. Πάντα πίστευε στις ικανότητες μου», αναφέρει το «καθαρόαιμο άτι» που καλπάζει πλέον στην «Oracle Arena».

Η ανάμνηση των τελικών του 2012

O φόργουορντ των «πολεμιστών» έχει την ευκαιρία φέτος να πάρει εκδίκηση από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο «Βασιλιάς» τον είχε νικήσει στους τελικούς του 2012, κατακτώντας το πρωτάθλημα με σκορ 4-1. Η… αρμάδα των «KD», Τζέιμς Χάρντεν και Ράσελ Ουέστμπρουκ είχε χάσει μια σπουδαία ευκαιρία. Φέτος όμως ανήκει στο ρόστερ μιας ομάδας που βρίσκεται ανελλιπώς σε τελικούς τα τελευταία 3 χρόνια.

Παρόλα αυτά οι τελικοί του 2012 δεν γίνεται να ξεχαστούν από αυτόν. «Το 2012 ένιωθα πως ήταν η στιγμή μας. Θέλαμε εκείνη την στιγμή. Αξίζαμε την επιτυχία. Ήταν τόσο ξεχωριστή χρονιά για μένα».

«Αγαπώ την πόλη»

Μοιραία στην συζήτηση θα μπουν και οι haters του. O ίδιος πιστεύει πως και να καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα, οι haters δεν θα σταματήσουν να τον αμφισβητούν.

«Πάντα θα μιλάνε. Ποτέ δεν θα είναι ευχαριστημένοι οτιδήποτε και αν καταφέρω . Το αποδέχομαι. Είναι μέρος της ζωής. Πάντα κάποιος θα διαφωνεί μαζί σου».

Η κουβέντα πάει στο συμβόλαιο του Ντουράντ, το οποίο λήγει το επόμενο καλοκαίρι όμως έχει option ανανέωσης για ένα χρόνο ακόμα και θα του αποφέρει 27.7 εκατομμύρια δολάρια. Με την απάντηση του καταλαβαίνουμε πως και την νέα σεζόν θα παίζει στους Ουόριορς.

«Θα παίζω και του χρόνου εδώ. Αγαπώ την πόλη (Όκλαντ) και τους συμπαίκτες μου. Λατρεύω όλο τον οργανισμό του Γκόλντεν Στέιτ και δεν σκοπεύω να φύγω», αποκαλύπτει.

«Πώς να σε καταλάβουν άνθρωποι που δεν πάτησαν ποτέ παρκέ;»

Η συζήτηση συνεχίζεται και οδηγείται στην κριτική που δέχτηκε από τα social media, όταν αποφάσισε να αφήσει την Οκλαχόμα για χάρη των ανταγωνιστών Ουόριορς.

«Μπορείς να πεις ό,τι θέλεις για την απόφαση μου ή για αυτό που νομίζεις πως πρεσβεύω. Όμως είμαι άνθρωπος που σέβεται το μπάσκετ. Την ανταγωνιστικότητα του παιχνιδιού. Δουλεύω σκληρά. Προσπαθώ πάντα να παίζω με σωστό τρόπο. Ήμουν πολύ μπερδεμένος με όλα αυτά που έβλεπα στο twitter όταν πήγα στο Γκόλντεν Στέιτ. Κατάλαβα όμως πως τίποτα δεν μετράει περισσότερα από το παιχνίδι, από το μπάσκετ.

Δεν περιμένω να με καταλάβουν κάποιοι που δεν γνωρίζουν πως είναι να πατάς το παρκέ του NBA. Δεν πρόκειται να κατηγορήσω αυτούς τους ανθρώπους.

Όμως δεν μπορώ να κατανοήσω όταν αναλυτές και ειδικοί στα θέματα του μπάσκετ, δεν στέκονται σε όσα γίνονται μέσα στο παιχνίδι, αλλά προτιμούν να μιλάνε για τα κουτσομπολιά γύρω από το μπάσκετ. Αυτό με ανησυχεί ιδιαίτερα».

Έπειτα ο δημοσιογράφος Μάρκ Σπίαρς ρωτάει αν ο κόσμος θα έπρεπε να σεβαστεί περισσότερο την απόφαση που πήρε ο «Durantula» το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο Ντουράντ δεν ζητάει σεβασμό προς αυτόν. Αυτό που θέλει είναι ο σεβασμός για το παιχνίδι.

Να μάθεις να σέβεσαι το άθλημα

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να σέβεσαι το μπάσκετ. Πολλές φορές κοιτάς ποιος νικάει και ποιος χάνει. Ασχολείσαι με αυτόν που βάζει τους περισσότερους πόντους, αλλά δεν εμβαθύνεις στο παιχνίδι. Δεν προσπαθείς να το κάνεις. Αυτός είναι ο προβληματισμός μου

Το παιχνίδι είναι φανταστικό. Όμως εμείς ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο με το να σκεφτόμαστε πως ο κάθε παίκτης χειρίζεται μια κατάσταση από το πώς αυτός αντιλαμβάνεται το μπάσκετ».

Ύστερα ο άνθρωπος που παίρνει τη συνέντευξη ζητάει να μάθει πως νιώθει ο Κέβιν μετά από απουσία 5 χρόνων από τους τελικούς του NBA.

«Είναι σκληρό. Χρειάζεται και τύχη για να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Έπρεπε φέτος να παίξουμε στους τελικούς. Είναι συναρπαστικό το να παίζεις για το πρωτάθλημα».

Στο τέλος ο σταρ των Ουόριορς αποκαλύπτει ποιο είναι το καλύτερο πράγμα στο να φοράς τη φανέλα της ομάδας του Γκόλντεν Στέιτ.

Το διασκεδαστικό μπάσκετ των Ουόριορς

«Είναι απλά το μπάσκετ. Πρέπει να διασκεδάζεις. Να έχεις πάθος για το άθλημα και να είσαι αφοσιωμένος σε αυτό. Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή στο να είσαι παθιασμένος, να το παίρνεις σοβαρά και να το παρακάνεις. Θεωρώ πως όταν το παιχνίδι γίνεται διασκεδαστικό, τότε σε κάνει να περνάς καλά».

Μένει να δούμε αν το μπάσκετ των Ουόριορς θα είναι αρκετά διασκεδαστικό στους τελικούς και θα επιτρέψουν στον Ντουράντ να σηκώσει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα