Σφαιρόπουλος: «Περήφανος για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε» (vid)

Σφαιρόπουλος: «Περήφανος για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε» (vid)

Gazzetta team
Σφαιρόπουλος: «Περήφανος για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε» (vid)
Λίγο μετά την άφιξη του Ολυμπιακού από την Πόλη, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε τον απολογισμό του Final 4 ενώ έδωσε και το σύνθημα για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας του.

«Στην δυσκολότερη EuroLeague όλων των εποχών με τόσο αξιόλογες ομάδες το να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας τέσσερις αγωνιστικές πριν λήξει η κανονική περίοδος, με το να πάμε στο Final 4 να αποκλείσουμε την ΤΣΣΚΑ και να παίξουμε τελικό μας αξίζουν συγχαρητήρια. Θέλαμε το τρόπαιο, μας μένει πικρία όμως η προσπάθεια ήταν μεγάλη και αναγνωρίστηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα συνόλου που δεν σταματά να προσπαθεί» δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και συνέχισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους της ομάδας και αυτούς που έδωσαν το παρών στην Πόλη αλλά και όσους βρίσκονταν στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, όλο το τεχνικό επιτελείο και όσους βρίσκονται δίπλα μας και μας στηρίζουν. Ο Ολυμπιακός έχει αναγνωριστεί για την οργάνωση και την συμπεριφορά του και αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά. Δεχθήκαμε πολλά συγχαρητήρια από όλο τον κόσμο. Ήταν μία συγκινητική προσπάθεια και είμαι περήφανος για τον τρόπου που αγωνιστήκαμε Θέλω να ευχαριστήσω και τους φιλάθλους και των υπολοίπων ομάδων για την αναγνώριση. Είχαμε πολύ συγκινητικές στιγμές και ένα κάναμε πανέμορφο ταξίδι που μπορεί να μην στέφθηκε με επιτυχία όμως είμαστε χαρούμενοι πους φτάσαμε μέχρι το τέλος»

Όσον αφορά το παιχνίδι είπε ότι «προσπαθήσαμε να κρατηθούμε στο παιχνίδι όσο περισσότερο μπορούμε ώστε στο τέλος να κλέψουμε το ματς. Στο τέλος της τρίτης περιόδου η Φενέρ πήρε διαφορά και εκεί κρίθηκε το αποτέλεσμα. Κάναμε κάποιες αλλαγές όμως δεν τα καταφέραμε. Σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι παίξαμε εκτός έδρας. Ήταν πολύ πιεστική η ατμόσφαιρα. Παίζαμε σε ένα γήπεδο που η πλειοψηφία του κοινού είναι υπέρ του αντιπάλου και ήταν δύσκολο να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας. Είμαστε ικανοποιημένοι για την προσπάθεια όλων των παιδιών και η εμπειρία που κερδίσανε σε αυτό το Final 4 θα λειτουργήσει ως παρακαταθήκη για τις επόμενες χρονιές».

Και κατέληξε μιλώντας για τη συνέχεια: «Πλέον αφοσιωνόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Προτεραιότητα έχει το παιχνίδι με τον Άρη. Να νικήσουμε την Πέμπτη, να προκριθούμε και μετά να δούμε τους τελικούς. Να κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά και να σηκώσουμε τα μανίκια μας. Μένουν λίγες μέρες για τον ημιτελικό και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα για εμάς.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.