Στον Ολυμπιακό να βουλώσουν τα αυτιά τους!

Στον Ολυμπιακό να βουλώσουν τα αυτιά τους!

Στον Ολυμπιακό να βουλώσουν τα αυτιά τους!
Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον χαμένο τελικό στην Πόλη, αναλύει που κρίθηκε ο αγώνας και συμβουλεύει τους ερυθρόλευκους για την επόμενη ημέρα...

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Πεσκάρα – Παλέρμο (21+).

Τι άλλο να έκαναν στον Ολυμπιακό; Μέσα σε 48 ώρες τα έβαλαν με δυο μεγαθήρια! Την Παρασκευή της γιορτής κόντραραν στα ίσια την ΤΣΚΑ των 40 εκατομμυρίων και βάλε! Την κέρδισαν κατά κράτος και έφτασαν στον τελικό!

Την Κυριακή της λύπης συνάντησαν την Φενέρ με τα 30 μύρια προίκα και έχασαν δίκαια! Άξιος, πανάξιος ο Ομπράντοβιτς ,πώς να αμφισβητήσεις ένα κόουτς με 9 τίτλους σε διοργανώσεις όπως το Πρωταθλητριών και η Ευρωλίγκα , συγχαρητήρια , αλλά καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι για να φτάσει να πιει νερό από το βαρύτιμο έπαθλο η διοίκηση της Φενέρ τα πέντε αυτά χρόνια έχει ξοδέψει κοντά στα 200 μύρια!!!

Ναι καλά διαβάσατε! Ξαναδιαβάστε το , για να το εμπεδώσετε κάποιοι πριν αρχίσετε να ρίχνετε το ανάθεμα στους παίκτες ή στον εύκολο στόχο, τον κόουτς Σφαιρόπουλο! Ξαναδιαβάστε το, τυπώστε ένα 100ευρω και μετά κάντε το φωτοτυπίες μέχρι να συμπληρώσετε το ποσό των 200 μυρίων γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τα συναντήσετε στην ζωή σας! Μετά θα σας συμβούλευα να τα απλώστε στο δωμάτιο σας και αν δεν χωράνε αφήστε τα να προχωρήσουν στο χολ , στο σαλόνι , παντού!

Ενδεχομένως κατ’ αυτόν τον τρόπο να αντιληφθείτε το μέγεθος! Να μπείτε στο κόπο να κατανοήσετε ότι τα μπάτζετ πλέον παίζουν μπάσκετ! Ότι οι εποχές με τους «φτωχούς» πλην τίμιους που την έφερναν μάγκικα στους «πλούσιους» όλο και ξεμακραίνει! Σήμερα τα ποσά επένδυσης των ομάδων πρώτης γραμμής έχουν διπλασιαστεί με τις ομάδες μας να δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τον χορό των εκατομμυρίων!

Στα λεφτά και μόνο σ’ αυτά άλλωστε, στοχεύει η ίδια η διοργάνωση με την πολιτική των κλειστών συμβολαίων! Τα κριτήρια δεν είναι αγωνιστικά είναι καθαρά οικονομικά, αλλιώς τι λογική έχει η εκπροσώπηση στην διοργάνωση τεσσάρων ομάδων από την Τουρκία και άλλων τόσων από την Ισπανία με προοπτικές προσαύξησης !

Και μια που ανέφερα την Ισπανία να πληροφορήσω τους απανταχού πιστούς στα «δόγματα» της Ευρωλίγκας , ότι ισπανική ομάδα σε πρόσφατη συνάντηση κορυφής μίλησε με σκληρή γλώσσα στον επικεφαλής για την πολιτική, την φιλοσοφία αλλά και τις επιλογές της διοργάνωσης!

Ποια ήταν η ομάδα και τι ελέχθη θα το πληροφορηθείτε τις επόμενες μέρες! Το θέμα είναι οι δικές μας ομάδες θα αντιδράσουν ή θα παίξουν το παιχνίδι των ίσων αποστάσεων;

Έτερον εκάτερον! Στον Ολυμπιακό έχουν κάθε δικαίωμα να υπερηφανεύονται και μαζί τους όλοι οι λάτρεις του αθλήματος στην χώρα μας , ότι αγωνίστηκαν στον τέταρτο τελικό τα τελευταία έξι χρόνια!!! Τεράστια επίδοση!

Τους δυο τελικούς μάλιστα στην έδρα του αντιπάλου! Οι ερυθρόλευκοι έμειναν από δυνάμεις! Δεν είναι εύκολο να γεμίσεις και πάλι τις μπαταρίες μέσα σε 48 ώρες όταν αυτές έχουν ξελιγωθεί μετά από ένα ματς δίχως αύριο με την ΤΣΚΑ!

Δεν είναι εύκολη υπόθεση! Ο Ολυμπιακός τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση βασίζεται στην ενέργεια των παικτών του! Όταν δεν κυλά οξυγόνο στις φλέβες του , χλομιάζει! Και η έλλειψη οξυγόνου φάνηκε στα βαριά του χαρτιά! Απ’ αυτά που περιμένεις να καθορίζουν την εξέλιξη ενός τόσο σημαντικού αγώνα!

Ο Πρίντεζης μόλις με 7 πόντους και πήρε προσπάθειες! Ο ζωηρός και γεμάτος ζωή στις τελευταίες αναμετρήσεις Παπανικολάου μετρά μόλις 3 πόντους , ο Παπαπέτρου μηδέν, το ίδιο και ο Αγραβάνης! Μόνο ο Μάντζαρης ξεχώρισε (9 πόντοι, 3/3 τρίποντα) και ο λίγο ο Γκρίν (7 πόντοι). Ότι καλό οι ερυθρόλευκοι το πήραν από το ζωγραφιστό με τον Μπίρτς(14) ο οποίος όμως δεν πήρε ούτε ένα ριμπάουντ και από τον Μιλοτίνοφ(10)! Όλα τα ριμπάουντ του Ολυμπιακού είναι μακρινά!

Με τρείς παίκτες πάνω από τον μέσο όρο στο παρκέ δεν κερδίζεις τελικό με αντίπαλο όχι την Φενέρ αλλά ούτε την φετινή Μακάμπι! Τώρα αν θα μπορούσαν στο πλάνο τους οι ερυθρόλευκοι να μην ρισκάρουν τόσο στα μακρινά του αντιπάλου, αν έπρεπε να παίξουν περισσότερο κάποιοι και άλλα …προπονητικά του καφενείου, η απάντηση είναι: Αφήστε επιτέλους τους προπονητές να αποφασίζουν και μάλιστα αυτού του επιπέδου , κάτι περισσότερο θα ξέρουν!

Πάντα αυτοί που αγωνίζονται λιγότερο στην φαντασία μας θα είναι οι καλύτεροι! Αν είχαν περισσότερο χρόνο στο παρκέ ο Ουότερς με τον Γκριν δεν ξέρω τι θα γινόταν με το στήσιμο των πικ εν ρολ! Δεν ξέρω επίσης τι θα έβρισκαν να πουν μερικοί αν έμπαιναν τα μακρινά γιατί το ποσοστό παρέμεινε απελπιστικά χαμηλό! (9/26 τρίποντα)!!!

Αυτό που ξέρω και είδαμε είναι ότι η Φενέρ έκανε το παιχνίδι της και στα… πεδινά και στα… ορεινά. Ότι το ρόστερ της είναι κοντό σαν του Ολυμπιακού αλλά η ποιότητα και ο βαθμός ετοιμότητας του δεν αμφισβητούνται!

Διψήφια τα σερβόπουλα ο Κάλινιτς(17, 4/6 τρίποντα) και ο Μπογκντάνοβιτς(17, 3/7 τρίποντα) διψήφιος ο Ντατόμε(11) ρεσιτάλ από τον Ούντο με 10 πόντους , 9 ριμπάουντ , 4 ασίστ και 5 τάπες με άξιο συμπαραστάτη τον Βέσελι με 8 πόντους και 8 ριμπάουντ! Αυτούς τους παικταράδες αν δεν βγάλεις ενέργεια, να τους τρέξεις , να τους ταλαιπωρήσεις , τότε μοιραία θα σε διαλύσουν!

Αλλά για ποια ενέργεια μιλάμε. Φέρτε στο νου σας το ταλαιπωρημένο πρόσωπο του Πρίντεζη στην πρώτη κιόλας περίοδο! Στο ματς αυτό περισσότερο από κάθε άλλο , μέτρησαν οι απουσίες του φετινού Ολυμπιακού!

Δεν ξέρω αν υπάρχει ομάδα από άλλη χώρα (αμφιβάλλω) , αλλά ελληνική είναι πλέον αδύνατον να χτυπήσει στα ίσια την Φενέρ σε τελικό στην έδρα της με 17.500 αφιονισμένους οπαδούς της να ζητούν εδώ και τώρα το όνειρο πέντε χρόνων να γίνει πραγματικότητα! Οπότε πάλι στα λεφτά θα πάμε είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι!

Με τα νέα δεδομένα λοιπόν είναι αδύνατον οι ομάδες μας να παίξουν με τα εκατομμύρια! Να παίξουν μπάσκετ μπορούν!!! Ο Ολυμπιακός είναι στο σωστό δρόμο και το αποδεικνύει! Δικαιολογημένη η περηφάνια για την ομάδα! Δεν είναι ο τίτλος αυτοσκοπός! Βουλώνουν τα αφτιά τους και συνεχίζουν να παίζουν το μπάσκετ που ξέρουν!

Αλλά για να παίξουν μπάσκετ χρειάζεται εμπιστοσύνη και στήριξη στα δικά μας παιδιά , υπομονή, και πολύ δουλειά στις υποδομές. Και πάνω απ’ όλα να ξεχάσουμε τα «πήγαμε στο τελικό , άρα το πήραμε» γιατί αυτά ανήκουν στα περασμένα!

Αναλόγως με τις φουρνιές και με τις συγκυρίες ,που και που θα παίζουμε σε τελικό, που και που θα κατακτούμε και κάποιο τίτλο! Αν τα νέα παιδιά έχουν το θράσος του Τολιόπουλου να σουτάρουν τρίποντο και να το πετυχαίνουν μετά από τάπα, ε ναι τότε μπορούμε να ελπίζουμε!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!