Τυφλός φίλος των Τζαζ είδε για πρώτη φορά παιχνίδι! (vid)

Τυφλός φίλος των Τζαζ είδε για πρώτη φορά παιχνίδι! (vid)

Gazzetta team
gazzetta default image fallback

bet365

Ο 7άχρονος Λάντον Κάρτερ γεννήθηκε με μια διαταραχή των ματιών όμως είδε για πρώτη φορά αγώνα μπάσκετ χάρη στη βοήθεια των Γιούτα Τζαζ!

Ο Κάρτερ γεννήθηκε με ανιριδία (aniridia), μια διαταραχή των ματιών που χαρακτηρίζεται από πλήρη ή μερική απουσία της ίριδας. Αυτές οι ανωμαλίες της ίριδας μπορεί να κάνουν τις κόρες των ματιών να είναι ανώμαλες ή μη φυσιολογικές. Η ανιριδία μπορεί να προκαλέσει μείωση της ευκρίνειας της όρασης και αυξημένη ευαισθησία στο φως.

Με απλά λόγια ο μικρός Λάντον είναι επί της ουσίας τυφλός. «Ό,τι βλέπει είναι διαρκώς θολό», είπε ο Τζεφ, ο πατέρας του. «Όλος ο κόσμος του πρέπει να είναι ακριβώς μπροστά στο πρόσωπό του, αντί να είναι πραγματικά σε θέση να βιώσει σωστά ολόκληρο τον κόσμο».

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Ο μικρός είναι οπαδός του μπάσκετ ενώ οι Γιούτα Τζαζ έμαθαν για την περίπτωσή του και αποφάσισαν να τον βοηθήσουν. «Στη Γιούτα υπάρχουν πάνω από 50.000 άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης», δήλωσε στο KUTV ο Τζος Μπάρνεϊ, Διευθυντής Τεχνολογίας και Καινοτομίας στο Vivint Smart Home Arena.

Το Vivint και η ομάδα των Τζαζ χρησιμοποιούν μια νέα τεχνολογία, μια συσκευή που ονομάζεται eSight. Το eSight φοριέται σαν γυαλιά και διαθέτει μια υψηλής ταχύτητας κάμερα HD και δύο οθόνες LED μπροστά από τα μάτια του χρήστη. Η κάμερα και οι οθόνες επιτρέπουν τη μαγνητοσκόπηση και την επεξεργασία βίντεο σε πραγματικό χρόνο, βελτιώνοντας τόσο την αντίθεση όσο και την ποιότητα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα