Βαρουξάκης: «Δεν ελέγχω την εκκαθάριση, φοβάμαι ότι θα γίνει τελευταία στιγμή»

Βαρουξάκης: «Δεν ελέγχω την εκκαθάριση, φοβάμαι ότι θα γίνει τελευταία στιγμή»

bet365

Ο Ίων Βαρουξάκης μίλησε για την πορεία του Πανιωνίου στην Α2, την άνοδό τους στην Basket League και την επόμενη ημέρα των «κυανέρυθρων», με το θέμα της εκκαθάρισης της παλιάς ΚΑΕ να είναι αυτό που απασχολεί.

Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό παραχώρησε ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Ίων Βαρουξάκης, και μίλησε για όσα έχει πετύχει η ομάδα και την άνοδό της στην Basket League, την οποία κατέκτησε την τελευταία αγωνιστική της Α2 κόντρα στον Δούκα.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Επίσης, σχολίασε και το θέμα της εκκαθάρισης της παλιάς ΚΑΕ στον «Arena FM 98.4», εκφράζοντας την ανησυχία του, αλλά και την αισιοδοξία να βρεθεί η χρυσή τομή.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Για το πως ξεκίνησε τη σεζόν και το μεγάλο μπάτζετ της ομάδας για την Α2: «Το πρωτάθλημα ήταν πολύ ανταγωνιστικό. όταν ξεκινήσαμε τη σεζόν δεν είχαμε εικόνα πως θα είναι ακριβώς το πρωτάθλημα και οι αντίπαλοι μας. Υπήρχαν ομάδες που τα έδωσαν όλα, όπως ο Δούκας, ο Φάρος, ο Ηρακλής κλπ και εμείς έπρεπε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Είχαμε βάλει ως στόχο την άνοδο και έπρεπε να ακολουθήσαμε την οικονομική σπατάλη για τα δεδομένα της Α2. Δώσαμε το στίγμα μας ότι θα είμαστε πρωταγωνιστές και θα σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας του συλλόγου. Ήταν ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων φέτος το πρωτάθλημα».

Για τα χρήματα που έβαλε και πως μπήκε στην ομάδα: «Ξεκινάμε από την φιλοσοφία ότι το χρήμα δεν είναι το παν στη ζωή. Όταν μου ζητήθηκε να αναλάβω τα ηνία του Πανιωνίου, έγινε από την διοικούσα επιτροπή που υπήρχε τότε. Ήθελαν να αναλάβω την ομάδα, να σταθεί στα πόδια της και να υπάρξει προοπτική βιώσιμη για το τμήμα. Δεν μπήκαμε στην λογική να μπουν πολλά λεφτά κλπ. Ήθελα εγώ να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα και ο Οικονόμου είχε το όραμα να ανεβάσει την ομάδα. Οπότε είπα να βοηθήσω όσο γίνεται περισσότερο, για να γίνει ότι καλύτερο».

Για το αν αγχώθηκε στα τελευταία παιχνίδια: «Η ομάδα ανέβηκε, ήταν πρώτη όλη τη σεζόν σχεδόν -εκτός από δύο εβδομάδες-. Δεν αγχώθηκα εγώ για την βαθμολογία. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι πρώτος, με εκφράζει εμένα. Δικαιωθήκαμε όλοι μας και αποδείξαμε ότι μία ομάδα που στήσαμε με αυτό τον στόχο τα πετύχαμε.

Εμένα μου έκανε εντύπωση πως ένα παιχνίδι χάσαμε και βγήκαν οι δικοί μας άνθρωποι μέσα από την ομάδα και μας είπαν τόσα πολλά, μετά από μία τόσο καλή πορεία. Βγήκε κακία από κάποιους επειδή χάσαμε 1-2 παιχνίδια. Δηλαδή αν δεν είχαμε βάλει εμείς τον στόχο της ανόδου τι θα γινόταν;. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα μετράει».

Για τα παράπονα του Δούκα: «Δεν σχολιάσαμε εμείς όταν πήγαμε στον Δούκα και τον τρόπο που χάσαμε και τα σφυρίγματα των διαιτητών. Του Δούκα λένε ότι τρομοκρατήθηκαν οι παίκτες τους στο δικό μας γήπεδο. Αναρωτιέμαι εγώ όταν έβλεπα το πρώτο παιχνίδι στον Δούκα μήπως ήταν τρομοκρατημένοι οι διαιτητές ή κάτι άλλο είχε συμβεί εκεί, γιατί ο τρόπος που μας είχε αντιμετωπίσει τότε σε εκείνο το ματς η διαιτησία είναι καλύτερο να μην το σχολιάσουμε.

Ο κόσμος αυτά τα βλέπει, δεν περνούν απαρατήρητα… Οπότε δεν μου κάνει εντύπωση που ήρθε τόσος κόσμος και αντέδρασε με αυτό το τρόπο. Στη ζωή τα πράγματα έχουν δύο όψεις. Δεν κατάφερα να είμαι στο γήπεδο, αλλά απ’ όσο είδα και μου είπαν το Αρτάκης ήταν γεμάτο και ο κόσμος έδειχνε τον ενθουσιασμό του και την προσδοκία του για τη νίκη της ομάδας. Ήταν η καλύτερη εικόνα της ομάδας κόντρα στον Δούκα. Όλος ο κόσμος ξέρει ποιος είναι ο Δούκας και ποιος είναι ο Πανιώνιος…».

Για τα play off και τις ομάδες που θα παίξουν: «Εγώ είχα ευχηθεί στο ματς με τον Ηρακλή στον πρόεδρο της ομάδας να είμαστε οι δύο ομάδες που θα ανέβουμε στην Α1. Βέβαια και ο Φάρος έχει κάνει σοβαρή δουλειά και ο Δούκας για να τα λέμε όλα. Όμως η ομάδα του Πανιωνίου και του Ηρακλή είναι οι μεγάλες ομάδες, με κόσμο και ιστορία».

Για την εκκαθάριση της ΚΑΕ: «Με την εκκαθάριση πολύ φοβάμαι ότι θα γίνει κάτι όπως με τον Δούκα, θα είναι της τελευταίας στιγμής. Δυστυχώς δεν είναι κάτι που το ελέγχω εγώ. Όταν ανέλαβα την ομάδα ο Ερασιτέχνης και η τότε διοικούσα ανέλαβε το θέμα της εκκαθάρισης της ΚΑΕ. Ένα θέμα που δεν προχώρησε για πολλούς μήνες και πήρα την πρωτοβουλία εγώ να τους μαζέψω όλους και να τους πιέσω να το τρέξουν.

Εγώ δεν έχω τον έλεγχο των οικονομικών της ΚΑΕ ούτε ξέρω πρόσωπα και πράγματα. Δεν είναι μόνο θέμα να μπει δικηγόρος, είναι να έχεις και έννομο συμφέρον και έχει ο Ερασιτέχνης. Λυπάμαι πολύ που ολοκλήρωσε επιτυχώς η ομάδα τη σεζόν και ακόμα δεν έχει συγκληθεί γενική συνέλευση εκκαθάρισης, η οποία προγραμματίζεται σε ένα μήνα από σήμερα.

Υποτίθεται τα πράγματα θα τρέξουν, μπορούν να προχωρήσουν, να κλείσουν. Υπάρχει ελπίδα να βγει και μια διορθωτική διάταξη, νομοθετική ρύθμιση, η οποία να ρυθμίσει τα πράγματα για τις ομάδες όπως είμαστε εμείς. Όλα αυτά βέβαια μας αφήνουν τώρα στο ίσως, το αν κλπ. Δεν είναι ότι καλύτερο αυτό, γιατί η ομάδα αν θέλει να βρίσκεται και να παραμείνει στην Α1, θα πρέπει από πολύ νωρίς να τρέξει κάποια πράγματα.

Όπως χορηγικές συμφωνίες, πως θα γίνει αυτό όμως όταν δεν ξέρεις τι θα γίνει; Είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος, όπως γίνεται συνήθως στην Ελλάδα, θα λυθεί και αυτό. Θεωρώ, όμως, τροχοπέδη για μένα προσωπικά που έχω κάνει τόσο μεγάλη προσπάθεια, πως δεν υπήρξε η ανταπόκριση από όλους αυτούς που με έβαλαν σε αυτή την περιπέτεια, σε αυτό το ταξίδι χωρίς να έχουν καθορίσει το λιμάνι προορισμού».

Για το άγχος του κόσμου αν θα βρεθεί η λύση: «Την περασμένη σεζόν βρέθηκε λύση, είναι μεγάλη ομάδα ο Πανιώνιος υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τον υποστηρίζουν, πιστεύω ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή, η λύση. Εγώ είμαι από φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος».

Για το αν θα είναι κανονικά του χρόνου στην ομάδα: «Αν δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα αυτά τα πράγματα που είπα τότε δεν μπορώ να σου απαντήσω, κανείς δεν θα μπορούσε να σου απαντήσει σε αυτό. Θεωρώ πως υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μπορέσουν να γίνουν αυτά τα πράγματα.

Θα πρέπει όλοι να κάνουν σωστά το κομμάτι τους. Θα έπρεπε από πολύ νωρίτερα να τρέξουν τα πράγματα και όχι να ξεκινάμε τον Μάιο. Δεν γίνεται η ομάδα να είχε περισσότερες χορηγίες την προηγούμενη χρονιά από φέτος. Θα πρέπει επίσης και ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια, αν δεν γίνει αυτό ποιο το νόημα;».

Για το γεγονός πως δεν υπήρχε όλη τη σεζόν μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο: «Εγώ προσπάθησα να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο σε αυτό το θέμα με την ανακοίνωση μου μετά το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να γίνω αντικείμενο κι άλλων υβριστικών μηνυμάτων.

Πρέπει να δούμε και τους ιθύνοντες που βρίσκονται στη Νέα Σμύρνη και στον Δήμο, που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στην πόλη θέλουν να βοηθήσουν; Εγώ ένας από τους λόγους που απογοητεύτηκα στον Ιωνικό που βρισκόμουν δεν υπήρχε καμία βοήθεια από τον Δήμο, δεν υπάρχει νόημα να προχωρήσεις αν δεν υπάρχουν τα βασικά και οι βασικές βοήθειες».

Για το αν θέλει οικονομικούς «συμμάχους»: «Η κάθε ομάδα για να μπορεί να σταθεί δεν μπορεί να εξαρτάται από ένα πρόσωπο μόνο. Πρέπει να έχεις μία βάση εσόδων για να μπορεί να εξαρτάται. Δεν είναι σωστό να εξαρτάσαι από ένα πρόσωπο που μπορεί κάποια στιγμή να γίνει κάτι και να καταρρεύσει μία ομάδα με κόσμο. Πρέπει να γίνει δουλειά σε βάση χρόνου».

Για το αν ζήλεψε τον Ηρακλή που είχε πιο κοντά τον κόσμο του: «Δεν ζηλεύω τίποτα. Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα που έχει κόσμο. Το ότι οι φίλαθλοι του Ηρακλή ήταν πιο κινητοποιημένοι από τους δικούς μας φέτος είναι ένα κίνητρο για να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια να πείσουμε τους φιλάθλους. Ίσως ήταν και δική μου αποτυχία που δεν κατάφερα να προσεγγίσω τον κόσμο και δεν πρέπει να το ρίχνουμε μόνο στον κόσμο».

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα