Μαρκόπουλος: «Η στεναχώρια τους δείχνει τη διάθεσή τους»

Μαρκόπουλος: «Η στεναχώρια τους δείχνει τη διάθεσή τους»

bet365

Απογοητευμένος από την κατάληξη της χρονιάς, ο Σούλης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια των παικτών του, ενώ όταν ρωτήθηκε για το μέλλον είπε αστειευόμενος ότι… «θα ήθελα τους παίκτες των Σέλτικς».

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη, να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο τεχνικό τιμ με τη διοίκηση που κάνανε ότι περισσότερο μπορούσαν τηρουμένων των αναλογιών. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε και το ότι είναι πολύ στεναχωρημένα τα παιδιά δείχνει τη διάθεσή τους. Πολλές φορές όμως τα πράγματα δεν έρχονται έτσι όπως τα θέλεις. Γίνονται πράγματα που δεν τα πιστεύεις και το παιχνίδι πάει αλλού. Δεχθήκαμε 52 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, κάτι περίεργο για μας. Μόνο με τον Παναθηναϊκό είχε γίνει. Ο Άρης είχε 67% στο τρίποντο σ’ ένα σημείο του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε, γυρίσαμε το παιχνίδι, φτάσαμε στους δύο πόντους κι εκεί χάσαμε ένα λέι απ κι άλλα καλάθια και ο Άρης έβαλε δύο μεγάλα καλάθια, πήρε τη ψυχολογία που ήθελε… έχει καλούς παίκτες και βρήκε τον τρόπο για να πάρει το παιχνίδι», είπε αρχικά.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Σε ερώτηση για το αν έπαιξε ρόλο η ήττα στο πρώτο παιχνίδι. «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα προς διαχείριση. Κυρίως όταν έχεις παίκτες που υστερούν από τέτοιου είδους αγώνες. Άλλο το ελληνικό Πρωτάθλημα κι άλλο αυτά του εξωτερικού. Ίσως επηρεάστηκαν από την πίεση του αποτελέσματος».

Ρωτήθηκε για το αν η 5η θέση στοιχειοθετεί επιτυχία και απάντησε: «Βλέπεις κάθε παιχνίδι. Ξεκινώντας το Πρωτάθλημα δεν ξέρεις πού και πώς θα φθάσεις. Αναλόγως των μπάτζετ θα κρίνουμε; Αναλόγως του τι μπάσκετ έπαιξε και τι σου αντιστοιχούσε; Δεν μπορείς να πεις ότι έκανε το καλύτερο ή το χειρότερο. Σίγουρα όμως θέλαμε το κάτι παραπάνω. Πάντα προσδοκείς στο καλύτερο κι όταν δεν το πετυχαίνεις, στεναχωριέσαι».

Σχετικά με την αστοχία του ΠΑΟΚ έξω από τη γραμμή του τριπόντου σ’ ένα ακόμη ντέρμπι με τον Άρη, είπε: «Εμείς εύστοχοι στα τρίποντα δεν ήμασταν γενικά. Σε όλη τη χρονιά έχουμε περίπου στο 27%. Το τρίποντο πρέπει να το σουτάρεις όταν κλείνει η ρακέτα. Για να ανοίξεις τη ρακέτα πρέπει να έχεις και τρίποντο. Εμείς περάσαμε μπάλα στο καλάθι, μετά τη βγάλαμε έξω… δεν μπήκαν. Ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο είχε πολύ υψηλό ποσοστό και δεν ήταν το ίδιο εύστοχος στο δεύτερο. Ότι βιαστήκαμε σε μερικές περιπτώσεις είναι αλήθεια γιατί είχαν επιλογή και χρόνο. Ήταν θέμα άγχους; Ήταν θέμα αυτοπεποίθησης; Ήταν θέμα πίστης ότι θα μπορούσε ένας παίκτης να γυρίσει το παιχνίδι… Δεν μπορείς να μπεις στο μυαλό του κάθε παίκτη».

Σε ότι αφορά το μέλλον του απάντησε… «αυτή τη στιγμή είμαι εδώ». Ρωτήθηκε για το τι πήγε λάθος στη σεζόν, είπε: «Μπορείς να πεις ότι του χρόνου θα πάρω τους παίκτες των Σέλτικς και θα πάω καλύτερα. Θα ήθελα να πάρω παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου, αλλά ξέρουμε όλοι τα δεδομένα του ΠΑΟΚ. Ίσως να κάνεις καλύτερη χημεία και να κάνεις τον σταυρό σου για να μην έχεις τους τραυματισμούς που είχαμε στη διάρκεια της σεζόν. Προσπαθήσαμε να βάλουμε παίκτες που δεν ήξεραν την Ευρώπη».

Ρωτήθηκε για άλλα γεγονότα της χρονιάς στα οποία θα ήθελε να σταθεί. «Χάσαμε παιχνίδια τα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Θέλαμε και μπορούσαμε να κάνουμε μια μεγάλη νίκη γιατί έτσι γίνεσαι ομάδα, ανδρώνεσαι περισσότερο. Τότε οι παίκτες πιστεύουν περισσότερο. Επιτυχία μας ήταν ότι βάλαμε νέα παιδιά και του χρόνου θα έχουν περισσότερη συμμετοχή και θα καταλάβουν τι θέλει η ομάδα και τι μπορεί να κάνουν οι ίδιοι».

Σε ερώτηση… «υπάρχει ένα σενάριο για εσάς και την Εθνική ομάδα», απάντησε… «Δεν υπάρχει κανένα σενάριο».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα