Γκριν: «Σκεφτόμουν να τα παρατήσω, αλλά... ωρίμασα»!

Γκριν: «Σκεφτόμουν να τα παρατήσω, αλλά... ωρίμασα»!
Ο Έρικ Γκριν μίλησε στο gazzetta.gr για τις διακυμάνσεις στην ψυχολογία του κατά τη διάρκεια της σεζόν, τόνισε πως ωρίμασε σε μεγάλο βαθμό στον Ολυμπιακό και εκθείασε για ακόμα μια φορά τον Βασίλη Σπανούλη.

Τελευταία δευτερόλεπτα στο ΣΕΦ... Οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν ήδη ξεκινήσει να τραγουδούν ρυθμικά τον ύμνο της ομάδας τους και να ζητούν το ευρωπαϊκό. Ο αγώνας λήγει και ο κόσμος γίνεται ένα κουβάρι με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο παρκέ.

Οι «ερυθρόλευκοι», μετά από απουσία ενός χρόνου, προκρίθηκαν για 10η φορά σε Final 4, καθώς επικράτησαν της Εφές στο Game 5 με 87-78.

Πανζουρλισμός, έκσταση, χαμόγελα, τραγούδια, πανηγυρισμοί, αγκαλιές...

Έτσι ανεβασμένη ήταν και η διάθεση του Έρικ Γκριν! Και πως να μην είναι, άλλωστε, όταν στη δεύτερη χρονιά του στην Ευρώπη - μετά το 2013-14 με την Σιένα - πανηγύρισε την πρώτη του πρόκριση σε Final 4; Ο Αμερικανός ήταν κατενθουσιασμένος και όπως εξομολογήθηκε στο gazzetta.gr, ονειρευόταν αυτή τη στιγμή από το πρώτο λεπτό που ήρθε στον Ολυμπιακό.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος! Είναι κάτι που το ήθελα από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα! Είναι όλων το όνειρο για την ακρίβεια», είπε, αλλά ταυτόχρονα κράτησε και χαμηλούς τόνους: «Πρέπει να κρατήσουμε αυτή τη στιγμή και να την χαρούμε, γιατί έχουμε μπροστά μας και τους ημιτελικούς στο ελληνικό πρωτάθλημα και πρέπει να προετοιμαστούμε γι' αυτό. Και φυσικά να είμαστε έτοιμοι για το Final 4»!

Ο Βασίλης Σπανούλης συγκέντρωσε ξανά τα βλέμματα πάνω του, δίνοντας το σύνθημα για την νίκη από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο που είχε πετύχει 13 - από τους 22 - πόντους του κι έκανε μια εμφάνιση από αυτές που τα λόγια περιττεύουν.Ο Γκριν, όμως, δεν δίστασε να τον αποθεώσει για πολλοστή φορά!

«Πάντα λέω για το πόσο καλός παίκτης και άνθρωπος είναι! Είναι ένας μεγάλος παίκτης, για μεγάλα παιχνίδια! Τον εμπιστευόμαστε πάρα πολύ και με την Εφές βγήκε πραγματικά μπροστά κι έκανε άλλη μια φοβερή εμφάνιση και καταφέραμε να προκριθούμε. Ο άνθρωπος είναι 35 χρονών, το έχει ακόμα κι έχει κι άλλα τόσα να δείξει! Είναι ένας απίστευτα αξιοθαύμαστος παίκτης! Σού δίνει ώθηση και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει στην ομάδα, ότι είναι δίπλα σου. Είναι το πνεύμα της ομάδας. Χωρίς αυτόν, δεν θα ήμασταν εδώ που είμαστε τώρα στην Euroleague. Είναι ευλογία να έχουμε δίπλα μας έναν τέτοιο άνθρωπο και να μαθαίνουμε από αυτόν και είναι ειλικρινά τιμή μου να είμαι συμπαίκτης του!», είπε κάπως ταπεινά και περήφανα.

Ο 26χρονος - τα κλείνει στις 9 Μαΐου - γκαρντ έχει... κακομάθει τους φίλους του Ολυμπιακού με τα τρίποντά του και φρόντισε να τους ξεσηκώσει και στο Game 5 με την Εφές. Πως νιώθει όταν γίνεται ο λόγος που ο κόσμος πανηγυρίζει τόσο έντονα; Με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, αποκρίθηκε: «Είναι απίστευτο! Η ατμόσφαιρα δεν υπήρχε! Δεν μπορούσα να ακούσω τίποτα! (γέλια) Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους οπαδούς μας, αλλά και όποιον ήρθε στο γήπεδο για να μας υποστηρίξει. Χωρίς αυτούς, θα ήταν αδύνατο να συμβεί όλο αυτό! Η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη και η καλύτερη που έχω παίξει ποτέ στην ζωή μου»!

Ο επόμενος αντίπαλος στην ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν θα είναι εύκολος και ο Γκριν το γνωρίζει καλά, αλλά δεν τρομάζει. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια σκληρή ομάδα και θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, αλλά ο ίδιος δεν δέχεται καμία ερώτηση στο αν οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να προσπεράσουν το εμπόδιο της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη και να βρεθούν στον μεγάλο τελικό. Λακωνικά, αλλά με περίσσεια αυτοπεποίθηση, δήλωσε: «Μα, φυσικά και μπορούμε να τους νικήσουμε»!

Και σε περίπτωση που συμβεί αυτό, ποιον αντίπαλο θα ήθελε να συναντήσει στο τέλος; Φενέρ ή Ρεάλ; Ο ίδιος υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος για όλους και για όλα. «Ειλικρινά, δεν έχει σημασία. Εμείς θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και θα δούμε τα δεδομένα που θα έχουμε εκείνη την ώρα μπροστά μας. Θα είμαστε έτοιμοι για όλους και θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στο παρκέ. Είναι ευλογία και μόνο που θα βρεθούμε εκεί. Είναι μόνο ένα ματς. Από την στιγμή που βγαίνεις στο παρκέ να παίξεις, όλα μπορούν να συμβούν».

Πλέον, όλα έχουν μπει στην τελική ευθεία. Η σεζόν ήταν μεγάλη, με πολλές καταπονήσεις, πολλά ταξίδια και πνευματική και σωματική κούραση. Αυτό που κρατά, όμως, ο Γκριν είναι το γεγονός πως ωρίμασε μέσα από τις καταστάσεις που βίωσε, καθώς δεν δίστασε να αποκαλύψει πως σκέφτηκε ακόμα και να τα παρατήσει. «Ήταν ένα μακρύ ταξίδι για εμένα. Ειλικρινά, μερικές φορές, κατά τη διάρκεια της σεζόν, δεν ήξερα αν μπορούσα να τα βγάλω πέρα. Μού έλειπε η οικογένειά μου, οι φίλοι μου... Κάποιες φορές ένιωθα ότι θα τα παρατήσω... Αυτό που κρατάω είναι το γεγονός ότι ωρίμασα. Μεγάλωσα πολύ αυτή τη σεζόν! Δεν έγινα μόνο καλύτερος άνθρωπος, αλλά το κυριότερο, έγινα καλύτερος παίκτης! Παρατήρησα πως έγινα πιο ώριμος στο παιχνίδι μου».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως για πρώτη φορά στην καριέρα του απέκτησε τη νοοτροπία νικητή. «Για πρώτη φορά στην καριέρα μου, μετά το κολέγιο, νιώθω πως θέλω να είμαι νικητής! Να κατακτώ πράγματα με μια ομάδα που νικάει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό! Και το να βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από αυτά τα παιδιά (σ.σ. τους συμπαίκτες του), οι οποίοι είναι οπωσδήποτε νικητές, με κάνει να θέλω περισσότερα. Πρέπει να θες την νίκη, να παλεύεις γι' αυτήν και να κάνεις το καλύτερο και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους».

Τέλος, με τη χαρά πάλι αποτυπωμένη στα μάτια του, δήλωσε πως η Ελλάδα αποτελεί πια το δεύτερό του σπίτι, αποκάλυψε πως ο στόχος του είναι το ΝΒΑ, που είναι ο διακαής πόθος όλων των παικτών, και τόνισε πως αν δεν τα καταφέρει, θέλει να βρεθεί μόνο στον Ολυμπιακό. «Μού αρέσει πάρα πολύ εδώ! Είναι πλέον το δεύτερό μου σπίτι! Είναι ευλογία να παίζω για έναν μεγάλο σύλλογο, όπως ο Ολυμπιακός. Θα είμαι εδώ για όσο με θέλουν! Ο στόχος μου είναι να γυρίσω στο ΝΒΑ, αλλά αν δεν τα καταφέρω, εδώ είναι το μόνο μέρος που θέλω να βρίσκομαι»!