Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 62-74 (pics & vid)

Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 62-74 (pics & vid)
Ο Ολυμπιακός με τον Βασίλη Σπανούλη σεληνιασμένο και όλους τους «ερυθρόλευκους» να δίνουν την ψυχή τους στην άμυνα, νίκησε την Εφές με 62-74, γύρισε τη σειρά στο ΣΕΦ και την Τρίτη... ξαναπάει Πόλη. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ

Ο Ολυμπιακός παρά το άσχημο ξεκίνημά του απέδειξε το μεγαλείο του και νικώντας την Εφές με 62-74 ισοφάρισε τη σειρά και πλέον το Final 4 θα κριθεί στο Game 5 (2/5) στο ΣΕΦ. Ο Βασίλης Σπανούλης (18π.) σε μία επική εμφάνιση οδήγησε με συμπαραστάτες όλους τους συμπαίκτες του στη νίκη. Οι Πειραιώτες βρήκαν 12 εύστοχα τρίποντα κι έναν καταπληκτικό Πάτρικ Γιανγκ (4π., 7ρ.) ο οποίος ξύπνησε στο κρισιμότερο φετινό σημείο. Σπουδαία δουλειά από τον Έρικ Γκριν (10π.), τον Γιώργο Πρίντεζη (11π.) και τον Κώστα Παπανικολάου (8π., 6ρ.)..

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίζει άθλια άμυνα στα pick ‘n’ roll της Εφές, κάτι που φυσικά δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο οι γηπεδούχοι και με 9 πόντους του Τζέισον Γκρέιντζερ προηγήθηκαν με 18-6 (5’). Η αμυντική αντιμετώπιση άλλαξε ύστερα από τάιμ άουτ του Γιάννη Σφαιρόπουλου και μαζί άλλαξε κι ο ρυθμός. Με καλό «διάβασμα» στην επίθεση και με τους Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου να βρίσκονται στην περιφέρεια, οι Πειραιώτες μείωσαν σε 18-14 (8’) έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση και σκορ από όλους.

Θα περίμενε κανείς πως στο δεύτερο δεκάλεπτο θα έμπαιναν καλύτερα οι «ερυθρόλευκοι», αλλά Μπιρτς και Ουότερς τα έκαναν… θάλασσα και πολύ γρήγορα η διαφορά ανέβηκε πάλι στους 13 πόντους (27-14, 12’). Ένα καλό τρίλεπτο από τους Πάτρικ Γιανγκ και Έρικ Γκριν, άλλαξαν εκ νέου την κατάσταση στον πίνακα του σκορ (33-27, 18’) η οποία θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερα αν η Εφές δεν έκανε συνεχείς ανανεώσεις με επιθετικά ριμπάουντ (θα μπορούσε να είναι και χειρότερη γιατί είχε 1/11τρ.). Ο Γκριν συνέχισε να σκοράρει με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στον έναν πόντο (36-35, 19’) και μάλιστα με δύο ελεύθερα άστοχα τρίποντα του Αμερικανού να ακολουθούν.

Στο τρίτο δεκάλεπτο τα συνεχόμενα τρίποντα από τους Μάντζαρη, Σπανούλη και Παπανικολάου έβαλαν μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό (43-46 και 45-49), όμως στην άλλη πλευρά έδιναν όμοιες απαντήσεις οι Μπαλμπάι και Μπράουν κρατώντας την Εφές στο σκορ. Τα επιθετικά ριμπάουντ πρόσφεραν πολλές ευκαιρίες στην τουρκική ομάδα να σκοράρει και ο Τόμας Ερτέλ ισοφάρισε στους 52 πόντους (27’). Στην εξίσωση της επίθεσης μπήκε και το ποστάρισμα του Γιώργου Πρίντεζη προσφέροντας πολύτιμες λύσεις.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με 6 αναπάντητους πόντους του Ολυμπιακού (Παπαπέτρου, Ουότερς) και το σκορ έγινε 54-61 (32’). Η άμυνα ήταν συγκλονιστική, όποιος βρισκόταν στο παρκέ με ερυθρόλευκη φανέλα πάλευε σε κάθε φάση κι όταν ο οίστρος του Σπανούλη εμφανίστηκε ξανά (ασίστ, δίποντο και τρίποντο) και το σκορ έγινε 57-68 (37’). Τα τελευταία λεπτά όσο κι αν προσπάθησε η Εφές να ξαναμπεί στο ματς, ο Ολυμπιακός δεν την άφηνε κι έτσι η σειρά έγινε 2-2.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός νίκησε γιατί είχε 12 εύστοχα τρίποντα, έπαιξε καταπληκτική άμυνα από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα (δέχτηκε 41 πόντους) κι είχε 9 λάθη αντί 14 της Εφές.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε τα πάντα. Σπουδαία άμυνα, 18 πόντοι, 4 ασίστ και μόλις ένα λάθος! Μαγεία ο αρχηγός.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Μπράιαντ Ντάνστον σε 33:56 είχε 7 πόντους (2/9δ., 3/6β.) και βοήθησε μόνο στα ριμπάουντ (11).

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Σίγουρα έπαιξαν ρόλο τα 5 συνεχόμενα τρίποντα της τρίτης περίοδου, αλλά το ξεκίνημα με 6-0 στο τελευταίο δεκάλεπτο και 5 σερί πόντοι του Βασίλη Σπανούλη έστειλαν τη διαφορά στο +11 και εκεί τελείωσε το ματς.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Κώστας Παπανικολάου είχε 8 πόντους κι 6 ριμπάουντ, ο Πάτρικ Γιανγκ 4 πόντους, 7 ριμπάουντ κι έπαιξε σπουδαία άμυνα ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης (11π.) κι ο Έρικ Γκριν (10π.) πρόσφεραν πολλά.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το πρώτο καλάθι στη δεύτερη περίοδο ήταν και το πιο θεαματικό. Ο Τόμας Ερτέλ πέταξε αρκετά ψηλά τη μπάλα, αλλά για τον Τάιλερ Χάνεϊκατ δεν ήταν πρόβλημα να τελειώσει με άλεϊ ουπ κάρφωμα.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Η Εφές την ευκαιρία να βρεθεί στο Final 4 από την έδρα της. Ο Ολυμπιακός το άσχημο πρώτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 38-38, 54-55, 62-74

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 2-2

Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές 87-72
Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές 71-73

Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 64-60
Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 62-74
Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές (02/05)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.