Πρίφτης: «Η σειρά θα βάλει τον τίτλο στη χρονιά»

Πρίφτης: «Η σειρά θα βάλει τον τίτλο στη χρονιά»

bet365

Ο Δημήτρης Πρίφτης βλέπει το κίνητρο στα πρόσωπα των παικτών του και παραδέχθηκε ότι το αποτέλεσμα της σειράς των αγώνων με τον ΠΑΟΚ θα βάλει τον… τίτλο στη φετινή χρονιά του Άρη.

Ο έμπειρος προπονητής κατέθεσε τις σκέψεις του λίγο πριν την έναρξη της απογευματινής προπόνησης στο πλαίσιο της media day που διοργάνωσαν οι «κίτρινοι». «Η ομάδα έκανε προπόνηση, δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε φιλικό. Το είχαμε ανάγκη ένα φιλικό, ίσως και δύο, έχουμε καινούριο παίκτη, στην προσπάθειά μας να τον εντάξουμε στην ομάδα. Κάναμε προπόνηση, προετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα μπορούμε», είπε αρχικά.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Σε ερώτηση για το επίπεδο ετοιμότητας του Αντουάν Σκοτ, είπε: «Δεν μπορώ να το προσδιορίσω με σαφήνεια διότι μέσα από την προπόνηση μπορεί να έχω μια ιδέα, αλλά είναι παρακινδυνευμένο να πω ότι είναι πολύ έτοιμος ειδικά για ένα τέτοιο παιχνίδι. Η ομάδα θα στηριχθεί στο υπάρχον δυναμικό της και ανάλογα με τον τρόπο που εξελίσσεται το ματς και το ένστικτό μου εκείνη τη στιγμή θα αποφασίσω».

Για τις αλλαγές στις οποίες προχώρησαν οι δύο ομάδες σε σχέση με το ρόστερ που είχαν στην κανονική διάρκεια. «Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει την εικόνα προς το καλύτερο. Οι τελευταίες προσθήκες του έχουν προσδώσει πλεονεκτήματα ειδικά στο σκοράρισμα. Εμείς είχαμε αντίθετη διαδρομή. Ελαφρύναμε κάπως το ρόστερ, έφυγαν κάποια παιδιά, ήρθαν ο Τζάκσον και ο Σκοτ τώρα. Νομίζω ότι η ομάδα θα στηριχθεί στον κορμό που έχει αυτόν τον χρόνο».

Σε ερώτηση για τον ελληνικό κορμό του Άρη κι αν αυτό έχει σημασία στη συγκεκριμένη σειρά. «Σε ότι αφορά το συναισθηματικό κομμάτι που είναι έντονο σε τέτοια παιχνίδια θα παίξει ρόλο. Η ομάδα μας είναι ελληνική κατά 80%. Υπάρχουν πεντάδες και με πέντε Έλληνες. Αυτό είναι το στοιχείο μας και εκεί πρέπει να στηριχθούμε και έτσι έτσι πρέπει να αποδώσουμε καλύτερα».

Σχετικά με τις δύο ήττες που γνώρισε ο Άρης από τον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια κι αν αυτό το γεγονός δίνει κίνητρο, απάντησε: «Δημιουργεί ένα ψυχολογικό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, αλλά και ένα κίνητρο για μας. Και τα δύο ισχύουν. Θεωρώ ότι είναι πιο πεινασμένη η ομάδα μου απ’ ότι ήταν στην διάρκεια της σεζόν. Βγάζει ένα συναίσθημα, έχουμε μια ομοιογένεια, πιστεύω ότι θα παίξει κάποιο ρόλο αυτό στη σειρά, όπως πιστεύω ότι θα παίξει και η μέρα που θα βρεθούν οι δύο ομάδες και λεπτομέρειες όπως το μακρινό σουτ, τα ριμπάουντ, τα λάθη».

Για το αν το πλεονέκτημα έδρας χρίζει τον Άρη φαβορί, υποστήριξε: «Το γήπεδό μας είναι το γήπεδό μας. Είναι πλεονέκτημα σε μας αναμφίβολα. Ο ΠΑΟΚ έχει αντιστρέψει την κατάσταση, βελτιώνοντας το ρόστερ του».

Σχετικά με αυτό που εισπράττει από τους παίκτες, βλέποντάς τους στις προπονήσεις, είπε: «Είναι πολύ μεγάλο το κίνητρο να είναι στην τετράδα η ομάδα».

Για το αν το αποτέλεσμα αυτής της σειράς θα χαρακτηρίσει τη χρονιά που διανύουμε, απάντησε: «Η χρονιά είναι δύσκολη και γεμάτη ιδιαιτερότητες. Κατ’ εμέ ναι θα βάλει τίτλο αυτή η σειρά. Είναι μεγάλης σημασίας σε προσωπικό επίπεδο για τον καθένα από μας αυτή η σειρά των αγώνων».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα