Η ευνοϊκή προϊστορία για τον ΠΑΟΚ

Η ευνοϊκή προϊστορία για τον ΠΑΟΚ

bet365

Η φετινή σύγκρουσή τους στα πλέι οφ του Πρωταθλήματος θα είναι μόλις η 12η για Άρη και ΠΑΟΚ με αφετηρία τη σεζόν 1986-87. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά όπου μία εκ των δύο ομάδων θα πατήσει στο παρκέ έχοντας το ψυχολογικό πλεονέκτημα των δύο νικών από την κανονική διάρκεια.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Κάποτε, οι νίκες στην κανονική διάρκεια είχαν αξία διότι (λόγω συστήματος διεξαγωγής του Πρωταθλήματος) μετρούσαν στην τελική φάση. Τώρα, δεν δίνουν τίποτε περισσότερο πέρα από το ψυχολογικό αβαντάζ. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό βρίσκεται στην πλευρά του ΠΑΟΚ ο οποίος επικράτησε και στους δύο αγώνες της regular season. Κι αν ρίξει κανείς μια ματιά στην ιστορία θα διαπιστώσει ότι, όποτε ο Δικέφαλος κερδίζει τα δύο παιχνίδια στην κανονική διάρκεια, βγαίνει νικητής και από τη σειρά των πλέι οφ.

Αυτό συνέβη δύο σεζόν. Την περίοδο 1993-94 η τότε ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου είχε επικρατήσει στην κανονική διάρκεια, έκανε το ίδιο και στα πλέι οφ με 2-0 νίκες. Ομοίως και την επόμενη χρονιά (σ. σ. 1994-95) όπου έστω και δύσκολα ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 στα πλέι οφ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Πρωταθλήματος.

Αντιθέτως, για τον Άρη δύο νίκες στην κανονική διάρκεια έπαιξαν καταλυτικό ρόλο δύο φορές. Τη σεζόν 1987-88 όπου χρειάστηκε μία ακόμη για να κατακτήσει τον τίτλο και την πέτυχε απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, ενώ την περίοδο 1990-91 μετά το 2-0 της κανονικής διάρκειας, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τους δύο επόμενους αγώνες για τα πλέι οφ, για να ακολουθήσουν δύο νίκες του Άρη – στην πιο συγκλονιστική σειρά στην ιστορία των συγκρούσεων των δύο ομάδων – οι οποίοι τους χάρισαν τον τίτλο.

Αντιθέτως, τις περιόδους 1995-96 και 2014-15 ο Άρης μπήκε στη σειρά των αγώνων με τον ΠΑΟΚ με πλεονέκτημα έδρας και με δύο νίκες στην κανονική διάρκεια, αλλά η ομάδα που βγήκε νικήτρια ήταν ο ΠΑΟΚ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα