Aπό τη Φενέρ των 19 λαθών έχασες Παναθηναϊκέ!

Aπό τη Φενέρ των 19 λαθών έχασες Παναθηναϊκέ!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Aπό τη Φενέρ των 19 λαθών έχασες Παναθηναϊκέ!
O Mιχάλης Λεάνης γράφει για την ανυπαρξία των παικτών του Παναθηναϊκού απέναντι σε μία μέτρια Φενέρ και κάνει τον «μαύρο» απολογισμό των «πρασίνων» συγκρίνοντας τους με τη Μπασκόνια!

Στο πρώτο ματς ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Μπογκντάνοβιτς. Μπήκε φορτσάτος ο Μπόγκνταν πήρε πρωτοβουλίες, πήρε τα σουτ, μοίρασε ασίστ , το καθάρισε το παιχνίδι σαν πασχαλινό αυγό, δίπλα του πρόλαβε να λάμψει και ο Κάλινιτς!

Στο δεύτερο ματς είχαμε πάλι μια από Μπογκντάνοβιτς έτσι για την επαλήθευση και για ποικιλία Ούντο με Βέσελι να στήνουν πάγκο με την πραμάτεια τους στο ζωγραφιστό και να ξεπουλάνε!

Έγινε το 0-2! Ας πούμε ότι δεν έγινε ποτέ! Σβήστα όλα ρε παιδί μου, κλείσε τα βιβλία και πες ότι το μαγαζί λειτουργεί με νέα διεύθυνση. Σβήστα όλα όπως έσβησε το 1-0 ο Ζέλικο από τον πίνακα για να μην το βλέπουν οι παίκτες του!

Ταξιδεύεις στην Κωνσταντινούπολη όχι γιατί η σειρά συνεχίζεται και δεν μπορείς να υιοθετήσεις την μέθοδο …στρίβειν δια του αρραβώνος αλλά γιατί είσαι Παναθηναϊκός, έχεις τερματίσει στην τετράδα , έχεις ιστορία, έχεις βάρος φανέλας, έχεις πολλά να επιδείξεις, ακόμα περισσότερα να αποδείξεις, έχεις κάτι να πεις!

Φτάνει η κρίσιμη ώρα μπαίνεις στην Ούλκερ Σπόρτ Αρένα και όπως μπαίνεις…βγαίνεις! Αποκλείεται άλλη φορά σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι να σου κάτσει μια τόσο μέτρια Φενέρ! Δηλαδή πόσο πιο μέτρια; Ο Μπαγκντάνοβιτς ατσαλάκωτος χωρίς πολλά κέφια. Με το ζόρι συμπλήρωσε διψήφιο αριθμό πόντων , όταν μάλιστα η ζυγαριά είχε γείρει κατά πολύ προς την πλευρά της Φενέρ!

Πιο συχνά συναντάς τζακ ποτ στο Τζόκερ από τα 7 λάθη του Μπογκντάνοβιτς και τις 2 ασίστ σε 33 και βάλε λεπτά συμμετοχής! Πάει αυτός! Πάμε στον Σλούκα. Συγκομιδή πόντων; Χαμηλή! Μόλις 6 πόντοι σε 29 και κάτι λεπτά συμμετοχής . Αν έχει κάτι να υπερηφανεύεται το παιδί το δικό μας είναι η επίδοση των 4 ασίστ! Και πάλι όμως το νούμερο δεν προκαλεί τρόμο!

Ο Σλούκας με τον Μπόγκνταν παίζουν με τα κουβαδάκια στα ρηχά νερά , οι δυο δηλαδή ικανοί να δημιουργήσουν από το χαμηλό πόστ και χάνεις από τον Ντίξον που με την δημιουργία έχει μαλώσει , έχει πάρει διαζύγιο και αρνείται να της πληρώσει την διατροφή!

Από τον Ντίξον 1,78 με το ζόρι , αυτός εξάλλου είναι ο λόγος που βάζει την κορδέλα να φουντώνει το μαλλί να τσιμπάει κανένα πόντο στο ύψος! Από τον Ντίξον στα 35 του , τον οποίο αφήνεις να παίζει σαν να είναι η πρώτη του χρονιά στο αντρικό! Από τον Ντίξον, λίγο από Ούντο, λίγο από Ντατόμε, μια δόση από Βέσελι με γαρνιτούρα Νάναλι! Από μια Φενέρ συνολικά λίγη!

Από την Φενέρ των 19 λαθών έχασες Παναθηναϊκέ! Που να την πίεζες, που να της έβαζες και δύσκολα!!! Αλλά για να βάλεις δύσκολα στον αντίπαλο, ακόμα και αν αυτός εμφανίζεται χλωμός , θα πρέπει να εμφανιστείς στο παρκέ!

Να εμφανιστούν παίκτες με χαρακτήρα και προσωπικότητα, με θιγμένο τον εγωισμό τους! Άπαντες απόντες! Ο Καλάθης σε μια ομάδα που του ζητά να ερμηνεύσει ένα ρόλο και αυτός ρωτά ποιος είναι αυτός ο ρόλος!

Εδώ και καιρό ο αντίπαλος δεν αισθάνεται την παρουσία του Καλάθη στο γήπεδο. Ο Φέλντέϊν στα δύσκολα δεν υπάρχει, ο Τζέιμς τα γνωστά, δηλαδή, βάλτε να πάνε, ο Γκιστ σκιά, ο Μπουρούσης μυστήριο, ο Παππάς σαν τις εξόδους στο Ναυτικό, μια μέσα, μία έξω, ο Σίνγκλετον μόνο από μακριά , γιατί στο ζωγραφιστό έχει τράφικ και δεν γουστάρουμε να κολλήσουμε στην κίνηση!

Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες αξιόλογους, αλλά δεν έχει ομάδα-σύνολο! Αμφιβάλλω επίσης αν κάποιοι απ’ αυτούς μπορούν να μακροημερεύσουν σε μια ομάδα πρώτης γραμμής με αυστηρό και πειθαρχημένο αγωνιστικό πλάνο!

Δεν είναι μόνο η απουσία του ηγέτη! Το γραφούν πολλοί στα σχόλια τους κάτω από κάθε άρθρο για τον Παναθηναϊκό! Άσο έχει ανάγκη η ομάδα. Δυο πλει μέικερ χρειάζετα , ένας δεν φτάνει! Από δημιουργία και τετράγωνη λογική πάσχει στα δύσκολα η ομάδα!

Οι περισσότεροι προφανώς –και λογικό- νοσταλγούν τον Διαμαντίδη! Αλλά ηγέτες δεν βγαίνουν κάθε μέρα , ούτε τους βρίσκεις σε προσφορά στα σούπερ μάρκετ!

Αν δεν βρεις δηλαδή ηγέτη ομάδα δεν φτιάχνεις; Δείτε την Μπασκόνια! Ποιος είναι ο ηγέτης στην ομάδα; Ο Λάρκιν; Εχει πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά ηγέτης δεν είναι! Η ομάδα όμως λειτουργεί σαν σύνολο. Σύνολο ικανό να χάσει στις λεπτομέρειες (και από τα σφυρίγματα) από την ΤΣΚΑ, έχοντας μάλιστα τα δυο πρώτα ματς εκτός!

Παναθηναϊκός και Μπασκόνια αποκλείστηκαν 3-0 σκούπα από τους δυο περσινούς φιναλίστ ! Αλλά δεν συγκρίνονται οι επιδόσεις και οι εμφανίσεις των δυο ομάδων! Δεν είναι μόνο τα λεφτά, ούτε το περιβόητο εθνικό στοιχείο το οποίο απουσιάζει παντελώς από την ομάδα των Βάσκων!

Είναι θέμα καθαρά προγραμματισμού και σχεδιασμού ομάδας! Βλέπεις την Μπασκόνια και καταλήγεις ότι η ομάδα έχει παρόν αλλά και μέλλον! Ο Παναθηναϊκός έχει;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!