"Ζοτς" στο gazzetta.gr: «Μακάρι να μην έπαιζα πρόκριση με τον Παναθηναϊκό!»

Γιώργος Κούβαρης
"Ζοτς" στο gazzetta.gr: «Μακάρι να μην έπαιζα πρόκριση με τον Παναθηναϊκό!»
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο gazzetta.gr λίγες ώρες πριν από τον 3ο τελικό και δεν έκρυψε την... αμηχανία που ένιωσε και που νιώθει για τα παιχνίδια με τους «πράσινους» και τα οποία κρίνουν το εισιτήριο για το Final 4. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός, αν ο Ρίβερς ξεπεράσει τους 15 πόντους (21+).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ

Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που βγαίνει από τη φυσούνα του ΟΑΚΑ με κατεύθυνση στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε, το όνομά του εξακολουθεί να γίνεται σύνθημα στα χείλη των φίλων του Παναθηναϊκού. Τα 13 χρόνια που βρέθηκε στους «πράσινους» δεν ξεχνιούνται εύκολα από κανέναν. Ούτε από τη δική του πλευρά, ούτε από τη πλευρά των οπαδών των «πρασίνων» παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πέντε χρόνια από το «διαζύγιό» τους.

Βέβαια στο δεύτερο ματς της σειράς αρκέστηκαν μόνο σε ένα θερμό χειροκρότημα, όντας «παγωμένοι» και από την ήττα που είχε προηγηθεί πριν από δύο 24ωρα. Το σίγουρο είναι ένα: Όσα και αν συμβούν, ό,τι και αν γίνει, η σχέση Ομπράντοβιτς-Παναθηναϊκός θα παραμείνει «ζωντανή» έστω και αν χρειάζεται να μπαίνει στο περιθώριο κάποιες φορές. Οπως τώρα. Η πρόκριση στο Final 4 παραείναι μεγάλο... δέλεαρ, αλλά ο Σέρβος τεχνικός με περίσσιο επαγγελματισμό (και μόνο) προσπαθεί να «σκοτώσει» την παλιά του αγάπη προκειμένου να πετύχει τον στόχο του. Κάτι που δεν ήθελε. Και ούτε θα θελήσει να συμβεί ξανά στο μέλλον όπως τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο gazzetta.gr λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του 3ου αγώνα!

Ο Ζελικο Ομπράντοβιτς μίλησε για τη σειρά με τον Παναθηναϊκό, τα συναισθήματά του, τα ματς που έγιναν στο ΟΑΚΑ, το ματς που θα γίνει σε λίγες ώρες στην Πόλη και υπογράμμισε γι' άλλη μια φορά ότι παρά το 2-0 της Φενέρ, τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμα!

-Κόουτς, μετά το τέλος και του δεύτερου αγώνα είπες ότι η σειρά παραμένει ανοικτή. Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από εδώ και στο εξής;

«Τα πράγματα είναι απλά. Στα playoffs χρειάζεται τρεις νίκες για να περάσεις στην επόμενη φάση. Σίγουρα βρισκόμαστε σε καλή θέση από τη στιγμή που κερδίσαμε δύο φορές τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενώ τώρα έχουμε τα παιχνίδια στην έδρα μας. Ομως για να τα καταφέρουμε πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να καταλάβουμε καλά ότι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα. Αναμφισβήτητα έρχονται εδώ για να τα δώσουν όλα και να κερδίσουν».

-Πριν πάτε στην Ελλάδα, είχατε κάνει πλάνο για δύο νίκες στο ΟΑΚΑ ή ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για σας;

«Ούτε ευχάριστη έκπληξη ήταν το 2-0 αλλά ούτε και το είχαμε προγραμματίσει πριν φύγουμε από την Τουρκία για να πάμε στην Ελλάδα. Το μπάσκετ έτσι είναι. Να πηγαίνεις βήμα-βήμα, παιχνίδι με το παιχνίδι και να προετοιμάζεσαι όσο το δυνατόν καλύτερα. Και τα δύο ματς το ΟΑΚΑ ήταν τελείως διαφορετικά. Στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι, το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος. Εμείς όμως ήμασταν ίσως πιο συγκεντρωμένοι και πιο τυχεροί και φτάσαμε στη νίκη...»

-Αυτό ήθελα να ρωτήσω αμέσως μετά. Υπάρχουν κάποια πράγματα ή κάποια τρικ τα οποία δεν έχουμε δει και ενδεχομένως να δούμε στο 3ο ματς;

«Όπως σου είπα και πριν τα δύο ματς στο ΟΑΚΑ ήταν τελείως διαφορετικά το ένα με το άλλο. Αυτό σημαίνει ότι πολλά μπορεί να είναι τα κλειδιά που θα καθορίσουν τη μοίρα του αγώνα και στην έδρα μας. Είμαι σίγουρος ότι και οι δύο ομάδες θα έχουν ετοιμάσει κάποια νέα πράγματα ώστε να εκπλήξουν τον αντίπαλο. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι ο κόσμος που θα δει αυτά τα ματς, θα ευχαριστηθεί το μπάσκετ.

-Θα νιώθετε μια έξτρα πίεση στην έδρα σας; Και το ρωτάω αυτό επειδή στην Ulker Sports Arena δεν έχετε ανάλογη απόδοση, όπως μακριά από αυτήν...

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να νιώσουμε πίεση επειδή παίζουμε στην έδρα μας. Όντως, συμφωνώ ότι στην Ulker Sports Arena δεν παίζουμε τόσο καλά, όσο εκτός έδρας αλλά πρέπει να μείνουμε ήρεμοι, συγκεντρωμένοι και να καταλάβουμε σε τι κατάσταση έχουμε βρεθεί».

-Έχεις κοουτσάρει σε playoff τον Παναθηναϊκό. Εδώ και τέσσερα χρόνια κοουτσάρεις τη Φενέρ. Υπάρχουν διαφορές του τότε και του τώρα;

«Τη μόνη διαφορά από τότε που ήμουν στον Παναθηναϊκό μέχρι και τώρα που βρίσκομαι στην Φενέρμπαχτσε, την κάνουν οι παίκτες. Είναι διαφορετικοί. Κάθε ομάδα είναι διαφορετική η μία με την άλλη. Μπορεί να έχεις τις ιδέες σου, αλλά πρέπει να πάρεις και την ποιότητα των παικτών σου και να την βγάλεις στο παρκέ. Και κάθε φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να παίξεις σαν ομάδα. Αυτή είναι η δουλειά που πρέπει να κάνουμε και αυτό είναι που προσπαθώ να κάνω και εγώ ως προπονητής».

-Ο Γιούντο δήλωσε πριν από λίγο ότι τους είχατε κάνει ειδική προετοιμασία για τα ματς με τον Παναθηναϊκό και πιο συγκεκριμένα για την ατμόσφαιρα που θα συναντούσατε στο ΟΑΚΑ.

«Ναι όντως. Σίγουρα είχαμε μιλήσει πάρα πολύ όσον αφορά την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει στο ΟΑΚΑ και προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Είχαν παίξει και στην κανονική περίοδο, οπότε λίγο-πολύ ήξεραν τι θα συναντήσουν...»

-Έχεις κατακτήσει το ευρωπαϊκό με τη Παρτίζαν, τη Μπανταλόνα, τη Ρεάλ και τον Παναθηναϊκό. Έφτασε η ώρα να το κάνεις και τη Φενέρ;

«Και πέρσι παίξαμε στον τελικό, αλλά δεν πήραμε το κύπελλο. Εκεί ήμασταν και πάλι! Η Φενέρ κάνει μεγάλη προσπάθεια για να βρεθεί ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Τώρα είμαστε στην οκτάδα και θα προσπαθήσουμε για το επόμενο βήμα και τη πρόκριση στο Final 4. Πριν έρθω στη Φενέρ, το κλαμπ δεν είχε κάνει κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία, ενώ δεν είχε πάει ποτέ σε Final 4. Δουλεύουν όλοι μαζί και γρήγορα για να βρεθεί η ομάδα στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης. Δεν είναι μόνο θέμα προπονητή. Από τον πρόεδρο, μέχρι τους ανθρώπους των γραφείων. Και φυσικά οι πιο σημαντικοί απ' όλους, οι παίκτες»

-Κόουτς γι' άλλη μια φορά επέστρεψες στο ΟΑΚΑ και ο κόσμος του Παναθηναϊκού σε χειροκρότησε. Παρά την κρισιμότητα των αγώνων. Τι «γεύση» σου έχει μείνει από τα δύο ματς στην Αθήνα;

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους του ανθρώπους που με υποδέχονται και με αγκαλιάζουν κάθε φορά που επιστρέφω στο ΟΑΚΑ τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Όλοι γνωρίζουν την ιδιαίτερη σχέση που έχω με την ομάδα και τους φιλάθλους και όπως έχω πει και άλλες φορές δεν μου αρέσει καθόλου να παίζω αυτά τα παιχνίδια εναντίον του Παναθηναϊκού. Ειδικά παιχνίδια στα οποία κρίνεται η πρόκριση στο Final 4. πολλώ δε μάλλον αν βρισκόμασταν και αντίπαλοι στο Final 4. Έτσι νιώθω! Όμως υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Τώρα δουλεύω με αυτά τα παιδιά εδώ στη Φενέρ και θέλω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου».

-Στεναχωρήθηκε μέσα σου για το γεγονός ότι πλήγωσες με τις δύο νίκες της Φενέρ τους 20.000 που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και στα δύο ματς;

«Σου είπα. Το συναισθήματά μου είναι πολύ περίεργα. Νιώθω άβολα και είναι δύσκολο για μένα. Πολύ δύσκολο. Μακάρι να μην παίζαμε στα playoffs...»

-Έχεις να τους στείλεις κάποιο μήνυμα;

«(Χαμογελάει) Εκείνοι ξέρουν... Ξέρουν τα πάντα για το πως νιώθω. Πιστεύω αρκεί. Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω...»

-Και κλείνοντας, έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού, κάπου, κάποτε την επιστροφή ώστε να κλείσεις τη καριέρα σου στον Παναθηναϊκό;

«Όχι, όχι. Δεν σκέφτομαι ποτέ έτσι. Το μυαλό είναι μόνο στη Φενέρμπαχτσε. Και πίστεψέ με, το μόνο που σκέφτομαι είναι το επόμενο παιχνίδι (γέλια). Εξάλλου έχω και συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια στη Φενέρ!»