Το όραμα του Κερ με την φωνή του Μπράουν

Το όραμα του Κερ με την φωνή του Μπράουν

Κάτια Πετροπούλου
Το όραμα του Κερ με την φωνή του Μπράουν

bet365

Το σοβαρό ενδεχόμενο που θέλει τον Στιβ Κερ να μην κάθεται στον πάγκο των Ουόριορς για φέτος, φέρνει στο προσκήνιο τον βοηθό του, Μάικ Μπράουν.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Στιβ Κερ μπορεί να τον θέσει εκτός πάγκων για το υπόλοιπο της σεζόν, όπως αποκάλυψε κι ο ίδιος.

Συνεπώς, τη θέση του θα πάρει ο Μάικ Μπράουν, όπως έγινε και στο Game 3 με τους Μπλέιζερς.

Ο 47χρονος βοηθός του Κερ, μόνο τυχαίος δεν είναι, καθώς έχει βρεθεί για έξι χρόνια στον πάγκο των Καβαλίερς (2005-10, 2013-14) και για άλλον έναν στους Λέικερς (2011-12), ενώ έχει υπάρξει και βοηθός σε Πέισερς, Σπερς και Ουίζαρντς. Μάλιστα, την περσινή σεζόν βρέθηκε ξανά στην ομάδα του Σαν Αντόνιο, μετά από πρόσκληση του Γκρεγκ Πόποβιτς και παρακολουθούσε από κοντά την πορεία της ομάδας, μέχρι και τα playoffs.

Ο Μπράουν ήρθε φέτος στην θέση του Λουκ Ουόλτον, ο οποίος αποχώρησε για να κοουτσάρει τους Λέικερς, και λέγεται πως μπορεί να υπήρξε για χρόνια προπονητής, αλλά η επιρροή του Κερ πάνω του είναι ολοφάνερη. Ο Μπράουν θεώρησε το στυλ προπόνησης του 51χρονου τεχνικού μια «αποκάλυψη», και το γεγονός πως ήταν τόσο δεκτικός με τους παίκτες του, τον έκανε να σκεφτεί ξανά τον τρόπο που συμπεριφερόταν εκείνος στους παίκτες του, όταν ήταν στους Καβαλίερς και τους Λέικερς, και συνειδητοποίησε πως ήταν πολύ σκληρός.

Το βράδυ πριν το Game 3 με τους Μπλέιζερς, ο Μπράουν φιλοξενήθηκε στο «ESPN» και μνημόνευσε το έργο του Κερ και το πόσα έχει μάθει από εκείνον και ορκίστηκε να προπονήσει και να κατευθύνει την ομάδα, όπως ακριβώς έκανε κι εκείνος.

Χαρακτηριστικό είναι πως δεν πανικοβλήθηκε από το γεγονός πως η ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ έχανε με διψήφια διαφορά στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 24λεπτου με τους Μπλέιζερς, στο τελευταίο ματς. Εκείνος συνέχιζε να τονίζει πως το παιχνίδι είχε να κάνει με το ποιος έχει τις περισσότερες κατοχές. Έτσι, άρχισε μια μικρή συζήτηση, λέγοντας πως αυτά συμβαίνουν, αν δεν μένει κάποιος συγκεντρωμένος στο πλάνο. Οι παίκτες μπόρεσαν έτσι να δουν που έκαναν λάθος. «Αυτό ακριβώς ήταν περισσότερο υπόλειμμα από όσα έχει κάνει ο Κερ στην ομάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά το «ESPN».

Επίσης, οι καλές εμφανίσεις του ΜακΓκι στα playoffs, έχουν δώσει άλλον... αέρα στους Ουόριορς και μετά την καλή του πορεία στο Game 3 με την ομάδα του Πόρτλαντ, ο Μπράουν τού έδωσε μερικά λεπτά συμμετοχής ακόμα στην τέταρτη περίοδο, σε ένα σημείο, όπο συνήθως οι «πολεμιστές» παίζουν με μικρότερο σχήμα.

Μάλιστα, ο Γκριν τον αποθέωσε για τις αλλαγές που έκανε: «Για να παίρνεις τέτοιου είδους αποφάσεις, σε ένα... εχθρικό περιβάλλον, ενώ πας να χάσεις το ματς, ήταν σίγουρα μεγάλη στιγμή».

Αυτό που έχουν να κάνουν πλέον οι Ουόριορς, σε περίπτωση που δεν γυρίσει στον πάγκο ο Στιβ Κερ, είναι να ακολουθήσουν το όραμα του προπονητή τους, βγαλμένο, όμως, από την φωνή του Μάικ Μπράουν.

 

NBA Τελευταία Νέα