Παναθηναϊκός Vs Φενέρ: Κωδικός... «Assassin's creed» (pics)

Παναθηναϊκός Vs Φενέρ: Κωδικός... «Assassin's creed» (pics)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός Vs Φενέρ: Κωδικός... «Assassin's creed» (pics)
Την ώρα που οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν στην Τουρκία ύστερα από το δημοψήφισμα της περασμένης εβδομάδας, η Πόλη γίνεται το επίκεντρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και τους «πράσινους» να ετοιμάζονται να τα παίξουν... όλα για όλα για τη μεγάλη ανατροπή. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ: Γ. ΚΟΥΒΑΡΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ

Τα πάντα ήταν στην εντέλεια. Η Turkish Airlines είχε φροντίσει για... όλα (μας) τα κομφόρ εν όψει του ταξιδιού στην Κωνσταντινούπολη και τα παιχνίδια (ή το παιχνίδι) του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε. Ουσιαστικά για την δυσκολότερη αποστολή των «πρασίνων» τα τελευταία χρόνια. Ίσως και τη δυσκολότερη της σύγχρονης ιστορίας του.

Από τη στιγμή που δεν τα κατάφερε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στα δύο πρώτα ματς της σειράς, καλείται να κάνει την μεγάλη υπέρβαση και να απαντήσει με... διπλό «μπρέικ» στην απροσπέραστη -για τις περισσότερες ομάδες- «Ulker Sports Arena».

Μία μέρα πριν από την αναχώρηση της αποστολής για την Κωνσταντινούπολη, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επισκέφθηκε την ομάδα στην προπόνηση και είπε στους παίκτες ότι «είμαστε Παναθηναϊκός και πρέπει να "πεθάνουμε" στο παρκέ της Ulker Arena». Την ώρα που απογειώθηκε το αεροσκάφος της Turkish Airlines και ενώ «σκάλιζα» τις κινηματογραφικές ταινίες που μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος από το κάθισμά του, το μάτι μου έπεσε πάνω στο «Assassin's creed» και θυμήθηκα αμέσως την ατάκα στον πρόλογο του έργου: «Ορκίσου ότι θα θυσιάσεις και τη ζωή σου» όπως είπε ο Μπενεντίκτο, ο αρχηγός της αδελφότητας των... δολοφόνων στον Αγκιλάρ!

Ο Παναθηναϊκός κάπως έτσι ετοιμάζεται να μπει στη μάχη του δεύτερου «πιάτου» των playoffs με τα παιχνίδια στην Πόλη. Με την «πίστη του δολοφόνου» (aka Assassin's Creed) προκειμένου να «σκοτώσει» τον αέρα της Φενέρ και να αποδείξει ότι είναι ακόμα «ζωντανός» στο κυνήγι της πρόκρισης στο Final 4. Όσο δύσκολο και αν φαντάζει στην παρούσα φάση, κανείς μέσα από την ομάδα δεν έχει χάσει την πίστη και την αισιοδοξία του. Και αν καταφέρουν να μειώσουν σε 2-1 το βράδυ της Τρίτης (25/4, 20:45), από εκεί και πέρα τα πάντα είναι ανοικτά.

O Καταλανός προπονητής δεν αντιμετωπίζει προβλήματα εν όψει του τρίτου αγώνα της σειράς. Από τη Παρασκευή και μετά δούλεψε πολύ σε θέματα ψυχολογίας και τακτικής, ενώ κανείς δεν πιστεύει ότι ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς θα επαναλάβει εμφανίσεις από αυτές στο ΟΑΚΑ. Εμφανίσεις οι οποίες ήταν και οι καλύτερες στην καριέρα του! Βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος που λέει ότι και ο Λουίτζι Ντατόμε δεν θα είναι τόσο αρνητικός όσο στην Αθήνα. Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμος γι' αυτό το ματς με πρώτο στόχο να ελέγξει τον ρυθμό και να μην του ξεφύγει σε καμία περίπτωση!

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Κωνσταντινούπολη ετοιμάζεται να γίνει το επίκεντρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σε διάστημα τεσσάρων ημερών θα διεξαχθούν πέντε παιχνίδια (ίσως και έξι σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού στο τρίτο ματς της σειράς) από τα οκτώ (ή επτά σε περίπτωση νίκης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Βιτόρια). Οπερ και σημαίνει το 75% των αναμετρήσεων της EuroLeague θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη! Ουσιαστικά θα είναι και μια μικρή πρόβα για το Final 4 της διοργάνωσης, με όλο το ενδιαφέρον του μπασκετόκοσμου να είναι στραμμένο στην «Ulker Sports Arena» για τα παιχνίδια Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός, στο «Abdi Ipekci» για το Εφές-Ολυμπιακός και στην «Volkswagen Arena» για το Νταρουσάφακα-Ρεάλ Μαδρίτης.

Κι όλα αυτά εν μέσω πολιτικών εξελίξεων στην Τουρκία, αφού ακόμα συζητείται έντονα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την περασμένη εβδομάδα. Το οριακό 51,4% του «ναι» μπορεί να έδωσε το χρίσμα στον Σουλτάνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να περάσει την συνταγματική αναθεώρηση που επιθυμούσε ο ίδιος ωστόσο το ηχηρό «όχι» εξακολουθεί να πλανάται και να δημιουργεί πολλά... ερωτηματικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.