«Μεγάλη περίπτωση ο coach, έχει δίκιο όταν φωνάζει!»

«Μεγάλη περίπτωση ο coach, έχει δίκιο όταν φωνάζει!»
Λίγες ώρες πριν από το τρίτο ματς της σειράς με τον Παναθηναϊκό, ο αμυντικός ογκόλιθος της Φενερμπαχτσέ, Έκπε Γιούντο, αποκαλύπτει στο gazzetta.gr το «κλειδί» για το 2-0 της ομάδας του, αλλά δηλώνει ψυλλιασμένος για πιθανή αντίδραση του «τριφυλλιού».

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Εϊμπαρ - Μπιλμπάο (21+).

Η μέτρια προς κακή απόδοση της Φενέρ τον τελευταίο ενάμιση μήνα, επηρέασε και τον Νιγηριανής καταγωγής Αμερικανό της σέντερ, που στα τρία τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου (δύο ήττες και μία νίκη), ήταν πολύ άστοχος (37,5% στα σουτ & 58,3% στις βολές) και η συνεισφορά του περιορίστηκε στα ριμπάουντ (μ.ο. 9,0) και τα κλεψίματα (μ.ο. 2,0). Η μεταμόρφωση της ομάδας του και το εντυπωσιακό 2/2 μέσα στην κλειστό «Νίκος Γκάλης», όμως, είχε σε μεγάλο βαθμό την σφραγίδα του, κατά πρώτο λόγο στην άμυνα (και στα δύο ματς) και τα δεύτερο στην επίθεση (περισσότερο στο δεύτερο παιχνίδι).

Ο λόγος για τον Έκπε Γιούντο, ο οποίος είναι ό,τι κοντινότερο έχει βγει στον Μάϊκ Μπατίστ και φυσικά από τη στιγμή που έπεσε στα χέρια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δε γινόταν να μην γίνει καλύτερος απ' όσο ήταν πριν αποφασίσει να έρθει στην Ευρώπη. Ο 29χρονος σέντερ που γεννήθηκε στο Έντμοντ της Oκλαχόμα από Νιγηριανούς γονείς κι ήταν συμπαίκτης με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη rookie σεζόν του Έλληνα άσου στο Μιλγουόκι, είναι μέχρι στιγμής ο αμυντικός καταλύτης στο ξεκάθαρο προβάδισμα που έχει η περυσινή φιναλίστ της Euroleague στον δρόμο για το Final 4 και του λόγου το αληθές αποδεικνύεται από την σαφή βελτίωση που έχουν τα στατιστικά του στα δύο αυτά παιχνίδια σε σχέση με την κανονική περίοδο.

Ο απόφοιτος του κολεγίου Μπέϊλορ πετυχαίνει περισσότερους πόντους (μ.ο. 15,0 έναντι 11,8) και μοιράζει περισσότερες τάπες (μ.ο. 3,0 έναντι 2,2), ενώ σουτάρει με 71,4 στα σουτ έναντι με 57,4% που είχε κατά την διάρκεια της regular season. Το gazzetta.gr συνομίλησε μαζί του μετά τον δεύτερο αγώνα και σας παρουσιάζει τις απόψεις του για τη συνέχεια της σειράς, ενώ σχολιάζει το πως, ένα πρώην επαγγελματίας του ΝΒΑ εισπράττει την εξαγριωμένη αντίδραση και τις φωνές ενός Ευρωπαίου coach, κάτι ασυνήθιστο για παίκτες με καριέρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

«Περιμένουμε μία ακόμη σκληρή μάχη!»

Του επισημαίνουμε αρχικά την εξομολόγηση του Κώστα Σλούκα για το πλάνο της ομάδας, που ήρθε στην Αθήνα με βασικό στόχο τη νίκη στο πρώτο ματς και πριν προλάβουμε να διατυπώσουμε ολόκληρη την ερώτηση μας προλαβαίνει: «Πραγματικά το πρώτο ματς ήταν το κλειδί! Μείναμε ζωντανοί, δεν ξέρω γιατί και πως, αλλά συνήθως στο 2ο μέρος πατάμε το... γκάζι και ίσως θα πρέπει να εφαρμόσουμε αυτή τη συνήθεια από την αρχή του αγώνα και να μην χάνουμε τη συγκέντρωσή μας! Αλλά σε γενικές γραμμές, παλέψαμε, αντιδράσαμε και πήραμε αυτό που θέλουμε... Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, γιατί τίποτε δεν έχει τελειώσει! Ξέρουμε ότι μας περιμένει μία ακόμη σκληρή μάχη στο επόμενο ματς και πρέπει να κάνουμε τις κατάλληλες προσαρμογές. Μπορεί να είμαστε στο 2-0, αλλά και οι δύο αυτές νίκες δεν ήρθαν εύκολα και σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα θέλει να αντιδράσει.», μας είπε αρχικά και συνέχισε τον συλλογισμό του αναφορικά με τη σημασία του break στο πρώτο ματς μίας σειράς.

«Να μην αφήσουμε τον ΠΑΟ να πιστέψει στην ανατροπή!»

«Κατά τη γνώμη μου, σε μία σειρά playoffs, το πρώτο παιχνίδι είναι αυτό παίζει πάντα καθοριστικό ρόλο στην έκβασή της. Ειδικότερα μακριά από το γήπεδό σου! Σίγουρα από τη στιγμή το παιχνίδι τελειώνει, πρέπει να κοιτάξεις το επόμενο, ειδικότερα όταν είσαι εκτός έδρας, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή η πρώτη νίκη, μπροστά σε ένα τόσο εχθρικό κοινό, θεωρώ ότι ήταν πολύ σημαντικός για τη συνέχεια. Βέβαια και στο δεύτερο ματς, παίξαμε πολύ καλά γι' αυτό και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον αγώνα της Τρίτης (25/04). Επαναλαμβάνω ότι περιμένω τους αντιπάλους μας καλύτερους και πιο πεισμωμένους στο τρίτο ματς, γι' αυτό πιστεύω ότι κι εμείς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υστερήσουμε. Εδώ που φτάσαμε δεν πρέπει να δώσουμε δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να πιστέψει ότι μπορεί να ανατρέψει τη σειρά...», υπερθεμάτισε ο Αμερικανός σέντερ, που δεν δυσκολεύτηκε καθόλου στην... έκφραση, όταν ζητήσαμε να μας πει πως αντιμετώπισε τις φωνές του "Ζοτς", στο ημίχρονο του πρώτου αγώνα, όταν η ομάδα του βρέθηκε στο -14.

«Έχουμε βελτιωθεί πολύ στην άμυνα!»

«Εννοείς στην ανάπαυλα (γελάει!!); Πίστεψέ με, κανείς δεν θα 'θελε να είναι μέσα στ' αποδυτήριά μας! Ούτε λόγος να γίνεται... Ο coach μας την είπε κανονικά! Αλλά είχε δίκιο και όπως έχω προσέξει, σχεδόν πάντα έχει δίκιο όταν κάνει. Ο τύπος είναι μεγάλη περίπτωση και έχει ηγετική φυσιογνωμία. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να βγάζουμε αυτή την ενέργεια του 2ου μέρους, από το ξεκίνημα του αγώνα. Δεν γίνεται πάντα να πετυχαίνουμε ανατροπές, όταν βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο... Όπως στα δύο τελευταία παιχνίδια. Με την Γκαζιαντέπ για το τουρκικό πρωτάθλημα, γυρίσαμε το ματς από το -24 και εδώ μέσα, σ' αυτή την κόλαση, από το -16! Με διαφορά η καλύτερή εμφάνισή μας στην άμυνα, τον τελευταίο μήνα...», κατέληξε ο Έκπε Γιούντο πριν μας αποχαιρετήσει και αρχίσει να ποζάρει δίπλα σε δεκάδες φίλους της Φενέρ που περίμεναν υπομονετικά το τέλος της συνομιλίας μας, για να φωτογραφηθούν μαζί του.