«Με τον “Ζοτς”, οι λέξεις απλά χάνουν την αξία τους!»

«Με τον “Ζοτς”, οι λέξεις απλά χάνουν την αξία τους!»
Ο Κώστας Σλούκας επιχειρεί να μεταδώσει πόσο… μαγικό είναι τελικά το «φίλτρο» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και μιλώντας στο gazzetta.gr, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι η Φενερμπαχτσέ δεν πίστεψε ποτέ ότι χάνει το τρένο για το Final 4.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Κολωνία – Χόφενχαϊμ (21+).

Η προσωπική ανάμιξη και ο χειρισμός του “Ζοτς” στην περίπτωση της μετεγγραφής του στην πρωταθλήτρια Τουρκίας, είναι γνωστό ότι έπαιξε τεράστιο ρόλο. Ο 57χρονος πολυνίκης Σέρβος τεχνικός πίστεψε πολύ στην ηγετική ικανότητα του Θεσσαλονικού διεθνούς point-guard και από τη στιγμή που η συγκεκριμένη περίπτωση παίκτη, σφηνώθηκε στο μυαλό του, έκανε τα πάντα για να τον θέσει υπό τις οδηγίες του. Ο λόγος για τον Κώστα Σλούκα, που στον πρώτο του χρόνο στην Πόλη, στέφθηκε πρωταθλητής και Κυπελλούχος Τουρκίας και βρέθηκε μία ανάσα από την κατάκτηση του 3ου ευρωπαϊκού τίτλου στην καριέρα του.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ήταν από τους «αφανείς ήρωες» αυτού του 2-0 της Φενερμπαχτσέ επί του Παναθηναϊκού και διέπρεψε σε τομείς του παιχνιδιού (ριμπάουντ, άμυνα και δημιουργία) που δεν ήταν το φόρτε και η συνεισφορά του στην ολοκληρωτική κυριαρχία της ομάδας του σε μία από τις πιο καυτές έδρες της Ευρώπης, έγινε αντικείμενο ειδικού σχολιασμού από τον προπονητή του.

Τo gazzetta.gr συνομίλησε με τον 27χρονο Έλληνα άσο στα αποδυτήρια του «Νίκος Γκάλης» και του ζήτησε αρχικά, να μας αποκαλύψει με ποια συναισθήματα ταξίδεψε η αποστολή της ομάδας του στην Αθήνα και ποια ήταν η στρατηγική με την οποία βγήκε στο παρκέ για το τζάμπολ στο εναρκτήριο ματς.

«Η ανατροπή στο 1ο ματς, μας έδωσε ώθηση για τη 2η νίκη!»

«Ήρθαμε στην Αθήνα έχοντας στοχεύσει το πρώτο παιχνίδι! Πιστεύαμε στις δυνατότητές μας, σε αντίθεση με τον πολύ κόσμο που δεν μας πίστευε, γιατί για μεγάλα διαστήματα – στη διάρκεια της χρονιάς – δεν παίζαμε καλά. Υπήρχαν βέβαια ελαφρυντικά, γιατί λόγω των πολλών τραυματισμών, ελάχιστα ήταν τα παιχνίδια που παίξαμε πλήρεις. Από τη στιγμή, όμως, που επέστρεψαν όλοι και μπορέσαμε να δουλέψουμε για σχεδόν δύο εβδομάδες χωρίς προβλήματα, καταφέραμε να πιάσουμε την απόδοση που θέλαμε και κάναμε το 1-0. Η εμφάνιση που κάναμε στο 2ο μέρος του 1ου αγώνα, σίγουρα ήταν το κλειδί και η μεγάλη ανατροπή που πετύχαμε, έπαιξε τεράστιο ρόλο στην ψυχολογία μας! Με το που τελείωσε το παιχνίδι, δεν σου κρύβω ότι είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να κερδίσουμε και το δεύτερο…», σχολίασε αρχικά ο Κώστας Σλούκας που τον τελευταίο μήνα, πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα στην Αθήνα, όπου χειρουργήθηκε (έκανε καθαρισμό στο γόνατό του) και ακολούθησε εντατική φυσικοθεραπεία από τον «μετρ του είδους», Δημήτρη Σκορδή.

Τον ρωτάμε αν πριν την έναρξη της σειράς, φοβήθηκε το μειονέκτημα έδρας και το εντυπωσιακό φορμάρισμα του «τριφυλλιού», που προερχόταν από 11 σερί νίκες κι αν περίμενε τη 2η σερί νίκη, μετά το σοκ που προκάλεσαν οι Τούρκοι στους «πράσινους» στο πρώτο παιχνίδι. «Απόψε (σ.σ.: χθες) βέβαια, είχαμε και λίγο παραπάνω τύχη, ειδικότερα στο σουτ του Ρίβερς που ήταν ελεύθερο και αν έμπαινε θα άλλαζε το σκηνικό αλλά και σε κάποια άλλα σουτ του Παναθηναϊκού, που έγιναν με καλές προϋποθέσεις και δεν μπήκαν. Αλλά και η τύχη είναι ένας παράγων του παιχνιδιού και σίγουρα χρειάζεται…», επεσήμανε ο έμπειρος πλέον combo-guard, πριν υπογραμμίσει:

«Με το υλικό που έχουμε, ήταν θέμα χρόνου να βρούμε ρυθμό!»

«Ας μην κρυβόμαστε, η ομάδα έχει πολύ έμπειρους παίκτες που έχει παραστάσεις μεγάλων αγώνων, έχει πολύ ταλέντο και υψηλή ποιότητα, που φάνηκε ειδικότερα στην πρόσωπο του Μπογκντάνοβιτς που ήταν ασύλληπτος και στα δύο πρώτα ματς και το κυριότερο, ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο, γιατί ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη από τον coach και τους συνεργάτες του. Οπότε, απλά ήταν θέμα χρόνου να βρούμε το ρυθμό μας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που τα καταφέραμε στην κατάλληλη χρονική στιγμή…», υπερθεμάτισε ο Σλούκας.

«Ο “Ζοτς” δίνει το κάτι παραπάνω που δεν έχουν οι άλλες ομάδες!»

Μοιραία τον ρωτάμε για τον Ομπράντοβιτς, που στην 27χρονη καριέρα του έχει χάσει μόλις μία φορά σε σειρά playoffs της Euroleague (το 2006 στο Παναθηναϊκός-Ταού Κεράμικα). Πως εξηγούνται τα «μαγικά» του και πως καταφέρνει να μεταμορφώνει τις ομάδες προς το καλύτερο, σχεδόν πάντα στο τέλειο timing;

«Οι λέξεις έχουν χάσει την αξία τους με τον προπονητή μας! Όλη η Ευρώπη ξέρει ότι είναι ο πλέον κατάλληλος για την ψυχολογική και αγωνιστική προετοιμασία τέτοιων δύσκολων αναμετρήσεων και πέρα από το τεράστιο κύρος που δίνει στον σύλλογο, η παρουσία και οι αντιδράσεις του στον πάγκο και στα αποδυτήρια, γεμίζουν τους παίκτες με τεράστια αυτοπεποίθηση. Είναι ξεκάθαρο ότι προσφέρει αυτό το κάτι παραπάνω, που ίσως δεν έχουν οι άλλες ομάδες!», απαντά ο «ιθύνων νους» της Φενέρμπαχτσέ που από 2ος σκόρερ της ομάδας στην κανονική περίοδο (μ.ο. 10,2π.), μέχρι στιγμής, έχει πετύχει μόλις ένα καλάθι στη σειρά με τον Παναθηναϊκό, αλλά έχει μ.ο. 6,0 ασίστ και 4,5 ριμπάουντ, συμβολή που εξήρε με ειδική αναφορά ο Ομπράντοβιτς στις δηλώσεις του. Πως εξηγείται αυτό;

«Θα έρθει η ώρα που θα σκοράρω!»

«Η αλήθεια είναι ότι μετά το χειρουργείο που έκανα πριν από έναν μήνα, ακόμη δεν έχω βρει τον εαυτό μου, ούτε είμαι στο 100%. Προσπαθώ να βρω σιγά-σιγά τον ρυθμό μου, χωρίς να διαταράξω τη λειτουργία της ομάδας και αρκούμαι σε λιγότερο επιθετικά καθήκοντα, από τη στιγμή που ο Μπογκντάνοβιτς και ο Γιούντο βρίσκονται σε δαιμονιώδη κατάσταση. Οπότε, προσπαθώ να μοιράσω περισσότερο τη μπάλα και να κάνω όλα αυτά που ζητάει ο coach. Θα έρθει καιο η ώρα που θα σκοράρω, αλλά αν κερδίζουμε, δεν τρέχει τίποτε αν δεν το κάνω… Η ουσία είναι ότι απέχουμε άλλη μία νίκη από το Final 4, που θα είναι το 5ο της καριέρας μου σε 6 χρόνια. Δεν είναι και λίγο πράγμα! », κατέληξε ο Κώστας Σλούκας, λίγο πριν επιστρέψει στα αποδυτήρια για να αλλάξει και να επιβιβαστεί στο πούλμαν της ομάδας του.