Ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού ποιος ήταν;

Ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού ποιος ήταν;

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού ποιος ήταν;
Ο Μιχάλης Λεάνης, εντυπωσιασμένος από την εξαιρετική εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στην Εφές. βάζει ένα δύσκολο κουϊζ...

Όταν τελειώνει ένα παιχνίδι και σκέφτεσαι ποιόν παίκτη να πρωτοδιαλέξεις για MVP σημαίνει ότι η ομάδα λειτούργησε σαν σύνολο.

Όντως ποιος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης; Ο Γκριν με σύνολο 13 πόντων , 3 στα 4 τρίποντα και δυο ασίστ;

Στο πρώτο μισό του παιχνιδιού ήταν αυτός που ήρθε από τον πάγκο, έδωσε ρυθμό στην ομάδα , ταλαιπώρησε τους αντίπαλους γκαρντ, μοίρασε ασιστ , βρήκε λύσεις για την ομάδα την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο σημείο!

Στην 4η περίοδο εκεί που μετά κόπων και βασάνων η Εφές κατέβασε την διαφορά στους 11 πόντους με τρίποντο του Πολ (67-56) ήταν αυτός που απάντησε με τον ίδιο τρόπο, (τρίποντο 70-56) στέλνοντας την Εφές στην κυριολεξία στον αγύριστο!

Μήπως ο Μιλουτίνοφ; Ξεκίνησε στην πρώτη πεντάδα , γεγονός ασυνήθιστο, και αγωνίστηκε -ναι δεν είναι χοντροιδέστατο λάθος της στατιστικής υπηρεσίας- 28:28 λεπτά στο παρκέ!

Αυτό και αν είναι ασυνήθιστο αφού ξεπέρασε κατά πολύ τον μέσο όρο παραμονής του στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου!

Ακόμα πιο σημαντικό το γεγονός ότι δεν έκανε κανένα λάθος(!!!) , ξεπάστρεψε επιθετικά την μεγάλη απειλή που ακούει στο όνομα Ντάνστον, αναμετρήθηκε στα ίσια με τους πιο αθλητικούς φόργουορντ της διοργάνωσης , κυριάρχησε σαν άλλος Τομ Κρούζ στους αθέρες , μαζεύοντας 7 ριμπάουντ εξ αυτών τα 4 επιθετικά!

Α να μην το ξεχάσω!!! Φόρτωσε ο αντίπαλο καλάθι με 11 πόντους! Μικρή…λεπτομέρεια αλλά εξόχως σημαντική! Οι σκάουτερ από την άλλη μεριά του πλανήτη προφανώς δεν θα προλάβαιναν να σημειώνουν επιδόσεις στο μπλοκάκι τους! Διόλου απίθανο να αποχώρησαν από τις κερκίδες με την απορία που ήταν κρυμμένο αυτό το θεριό τόσο καιρό!

Μήπως όμως ψηφίζοντας τον Μιλουτίνοφ για πολυτιμότερο , αδικούμε κατάφωρα τον εκπρόσωπο της παλιάς φρουράς, τον Μάντζαρη;

Σημείωσε 14 πόντους , μπήκε ζεστός , πέτυχε στο πρώτο μέρος 2 τρίποντα της στιγμή που η ομάδα του έψαχνε λύσεις από την περιφέρεια , επέστρεψε στο δεύτερο μισό για να πετύχει άλλα δυο κλείνοντας τα βιβλία του με σύνολο 4 τριπόντων, ποσοστό 50%! Να ήταν μόνο οι επιθετικές του επιδόσεις , άντε πάει καλά.

Αλλά ήταν αυτός που από το πρώτο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού έδεσε κόμπο τον Γκρέϊντζερ και όποιον άλλον είχε διαταγή από τον πάγκο να συλλάβει! Το χαμηλό ποσοστό της Εφές στις ασίστ(13) οφείλεται εν πολλοίς στον αμυντικό οίστρο του Μάντζαρη! Και όταν μια ομάδα δεν έχει δημιουργία, τότε λογικό και επόμενο να χάσει!

Εντάξει αλλά μπορούμε να παραβλέψουμε την συμβολή του Πρίντεζη ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης;

Στα δυο πρώτα δεκάλεπτα δεν φάνηκε είχε μόνο 2 πόντους και 2 ριμπάουντ, φτωχή συγκομιδή για ένα τόσο βαρύ όνομα σαν τον Πρίντεζη, αλλά στην επανάληψη οργίασε. Πάρε άλλους 9 πόντους νάχεις να πορεύεσαι , πρόσθεσε στην συλλογή του 9 ριμπάουντ (σύνολο 11) εξ αυτών τα 5 επιθετικά! Τα έβαλε στην κυριολεξία με όλους ακόμα και με τον κακό του εαυτό!

Κι αυτόν τον κέρδισε!!!

Όπα κατ’ αυτόν τον τρόπο όμως αδικούμε δυο παιδιά τα οποία κατέθεσαν ψυχή , πάθος , ενέργεια , στοιχεία που η αχάριστη η στατιστική δεν καταγράφει! Ο Παπαπέτρου για παράδειγμα πέτυχε 6 πόντους , τους 4 στο πρώτο μέρος όταν τα βαριά χαρτιά της ομάδας (Σπανούλης – Πρίντεζης) απουσίαζαν και η ομάδα είχε ανάγκη από πόντους και εκτός αυτού μάζεψε 11 ριμπάουντ! Λίγο είναι;

Γιατί λες τότε για τον Παπαπέτρου και δεν λες και για τον Παπανικολάου; Έκατσε στο παρκέ περισσότερη ώρα από οποιονδήποτε άλλο(26:46!!!), έκανε μόλις δυο λάθη, έφτυσε αίμα σε όλες τις γραμμές πέτυχε 8 πόντους πήρε 2 αμυντικά και 2 επιθετικά ριμπάουντ , σε κάθε φάση έβαζε τα χέρια του στην μπάλα , το κορμί του σε κάθε σκρίν!

Επειδή λοιπόν αποκλείεται να βγάλουμε άκρη , όταν οι υποψήφιοι για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη είναι περισσότεροι από δυο , τότε πολυτιμότερος παίκτης είναι η ίδια η ομάδα στο πρόσωπο όλων αυτών! Αυτό ήταν ο Ολυμπιακός στην πρώτη του αναμέτρηση! Μια ομάδα με πρωταγωνιστές και πολύτιμους όλους όσους πάτησαν γήπεδο! Με έντονο το ελληνικό στοιχείο , με έντονη την διάθεση και την αποφασιστικότητα να μην δώσουν κανένα δικαίωμα στον αντίπαλο! Η ομάδα που ονειρεύεται ο Σφαιρόπουλος!

Σε τέτοιο σημείο που σχεδόν πέρασε «απαρατήρητος» ο αρχιστράτηγος Σπανούλης (άκουσον –άκουσον) , με 10 πόντους και εξαιρετική επίδοση στις ασίστ 7 παρακαλώ!

Για να μην αναφερθώ στον Γιάνγκ ο οποίος ζήτησε φιλότιμα στο τέλος να πληρώσει εισιτήριο μιας και είδε όλο το ματς από τον πάγκο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!