Οι πρωτιές της Ρεάλ, τα λάθη που... δεν κάνει η Νταρουσάφακα (pics)

Οι πρωτιές της Ρεάλ, τα λάθη που... δεν κάνει η Νταρουσάφακα (pics)
Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Νταρουσάφακα στο Game 1 της προημιτελικής σειράς (19/4, 22:00) και το gazzetta.gr κάνει τη στατιστική σύγκριση των δυο ομάδων πριν από το τζάμπολ στο Wizink Center.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Ολυμπιακός - Εφές, αν ο Σπανούλης αναδειχθεί πρώτος σκόρερ (21+).

Το φαβορί στο τελευταίο, χρονικά, ζευγάρι των προημιτελικών της EuroLeague είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, έστω κι αν οι δυο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες στα παιχνίδια της regular season. Παρεμπιπτόντως, η «Βασίλισσα» παρατάχθηκε στην Κωνσταντινούπολη χωρίς τον MVP της, τον Σέρχιο Γιουλ και τον Άντονι Ράντολφ ενώ η ήττα της με 81-68 ήταν η πιο βαριά φέτος, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Ο κορυφαίος clutch παίκτης της διοργάνωσης, λοιπόν, θα ηγηθεί της Ρεάλ στην προσπάθειά της να επιστρέψει στο Final Four ενώ ουδείς εκ των παικτών της Νταρουσάφακα μπορεί να ακολουθήσει το παιχνίδι του Ισπανού γκαρντ! Παράλληλα οι Ισπανοί υπερτερούν έναντι των Τούρκων στη ρακέτα, τόσο σε ποιότητα όσο και ποσότητα.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ υπερτερεί σε καταστάσεις «ένας εναντίον ενός», έχει μεγάλη έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ και, συγχρόνως, άγνοια κινδύνου αφού η συμμετοχή της στα playoffs απέναντι στην πολυνίκη του θεσμού, Ρεάλ, είναι πορεία σε… αχαρτογράφητα νερά.

Οι δυο ομάδες θα αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους προερχόμενες από νικηφόρα σερί στη regular season. Για την ακρίβεια, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της με Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακό, Φενέρμπαχτσε και Εφές ενώ η Νταρουσάφακα μέτρησε τρεις σερί νίκες απέναντι στις Γαλατάσαραϊ, Μπάμπεργκ και Ερυθρό Αστέρα.

Οι Μαδριλένοι, λοιπόν, προκρίθηκαν στα playoffs έχοντας ρεκόρ 23-7, μετρώντας επτά παραπάνω νίκες σε σχέση με τους Τούρκους (16-14) και σημειώνοντας 7.1 περισσότερους πόντους συγκριτικά με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης (86.2 αντί 79.1). Η «Βασίλισσα», επίσης, ήταν η κορυφαία μεταξύ των 16 ομάδων της διοργάνωσης σε ό,τι αφορά το οργανωτικό κομμάτι, έχοντας 20.6 ασίστ μ.ό.. Από την άλλη πλευρά, η Νταρουσάφακα φιγουράρει στην τελευταία θέση της σχετικής κατάταξης με μόλις 14.3 ασίστ!

Ο Μπραντ Ουοναμέικερ (16.2π., 4.7ασ., 1.6κλ.) και ο Ουίλ Κλάιμπερν (13.2) είναι οι βασικές επιθετικές απειλές των φιλοξενούμενων, σκοράροντας μαζί 41.7 πόντους στις τρεις νίκες της Νταρουσάφακα πριν από το φινάλε της regular season. Για να έλθει, όμως, η υπέρβαση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, καλούνται να βγουν μπροστά ο πλέι μέικερ των Τούρκων, Σκότι Ουίλμπεκιν (11.3π.) και ο Άντε Ζίζιτς (8.3π., 6.8ασ.) που ήλθε στην ομάδα μεσούσης της χρονιάς από την Τσιμπόνα.

Πάμε και στα της Ρεάλ Μαδρίτης. Η επίθεση των Μαδριλένων είναι η πιο ισορροπημένη στην εφετινή EuroLeague αφού ο κόουτς Λάσο έχει πληθώρα λύσεων σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Γιουλ ηγείται επιθετικά των Ισπανών με 16.1 πόντους και 5.9 ασίστ ενώ σημεία αναφοράς αποτελούν, επίσης, οι ψηλοί Άντονι Ράντολφ (10.4π., 5.3ριμπ.), Γκουστάβο Αγιόν (9.4π., 4.9ριμπ.) και φυσικά ο Λούκα Ντόντσιτς (8.3π., 4.3ασ.) που έχει «κλειδώσει» τον τίτλο του Rising Star της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με οδηγό το μεταξύ τους παιχνίδι στη Μαδρίτη, όταν και επικράτησαν της Νταρουσάφακα με 101-83 για την 23η αγωνιστική, κάνοντας season high με 16 εύστοχα σουτ πίσω από τα 6μ.75! Σύμφωνοι, η πίεση θα είναι στην πλευρά της Ρεάλ ενώ ο Ντέιβιντ Μπλατ αναμένεται να χτυπήσει με isolation game, κυρίως με τους Ουοναμέικερ και Ουίλμπεκιν, ψάχνοντας παράλληλα λύσεις στην pick-n-roll άμυνα των Μαδριλένων πάνω στους συγκεκριμένους παίκτες. Οι 82.6 πόντοι που σκοράρουν οι Ίβηρες… υποχρεώνουν τους Τούρκους να παίξουν σκληρή άμυνα ώστε να κατεβάσουν τους μέσους όρους των αντιπάλων τους, βρίσκοντας παράλληλα σουτ μετά από ντρίμπλα και δημιουργία μέσα από τα pick των Ουοναμέικερ, Ουίλμπεκιν.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι εκτός από τις ασίστ, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρώτη μεταξύ όλων των ομάδων της EuroLeague στο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα (57%),τα εύστοχα τρίποντα (9.9 ανά αγώνα) και την αναλογία ασίστ-λάθη. Από την άλλη πλευρά, οι Τούρκοι είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα στα επιθετικά ριμπάουντ (12) ενώ κάνουν τα λιγότερα λάθη στο τουρνουά, 11.2 τον αριθμό.