Όταν ο Κόμπι τελείωνε την καριέρα του με «60αρα»! (pics & vids)

Όταν ο Κόμπι τελείωνε την καριέρα του με «60αρα»! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Όταν ο Κόμπι τελείωνε την καριέρα του με «60αρα»! (pics & vids)

bet365

Σαν σήμερα πριν ενα χρόνο, ο Κόμπι Μπράιαντ έδινε την τελευταία του... παράσταση με τη φανέλα των Λέικερς, φορτώνοντας με 60 πόντους το καλάθι των Τζαζ.

Ένας ολοκληρός χρόνος έχει περάσει απο το τελευταίο παιχνίδι του Κόμπι Μπράιαντ με τη φανέλα των Λέικερς και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την τελευταία... βόλτα του στο παρκέ του Staples Center.

Τοτε o «Black Mamba» είχε καταφέρει να κλείσει μια καριέρα, βαζοντας 60 πόντους απέναντι στους Τζαζ.

Μια επίδοση που φανέρωνε για άλλη μια φορά, πως ακόμα και στα... γεράματα αυτός ο τύπος ζούσε και ανέπνεε για το μπάσκετ.

Μετά απο 37 παιχνίδια σε τελικούς του NBA και 220 στα Playoffs, είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου για τον θρύλο των Λέικερς.

Υπέγραψε άλλο ένα κεφάλαιο στο βιβλίο της τεράστια καριέρας του στο NBA, ομορφαίνοντας στο τέλος μια κάκιστη χρονιά για τους «λιμνάνθρωπους» (17-65 ρεκόρ).

«Δεν σκεφτόμουν τίποτα. Ήθελα απλά να είμαι ξεκούραστος και να παίξω σε αυτό το τεράστιο παιχνίδι για μένα», ανέφερε ο Κόμπι.

Το σχέδιο είχε φτιαχτεί στο μυαλό του: «Δώσε σε αυτόν τον κόσμο πολλές φάσεις για να σε θυμάται, για να μην σε βγάλει ποτέ απο την μνήμη του», επισημαίνει ο μεγάλος σταρ του Λος Άντζελες.

Μέχρι και ο μεγάλος Μάτζικ Τζόνσον υποκλίθηκε στο μεγαλείο του: «Ποτέ δεν κορόιδεψε τους φιλάθλους των Λέικερς. Πάντα έπαιζε με την καρδιά του, κάτι που δείχνουν και τα 5 πρωταθληματά του».

Ο «Black Mamba» αστειευόμενος έλεγε πως εκείνο το βράδυ κανείς δεν του ζήτησε την μπάλα κατα τη διάρκεια του αγώνα: «Πριν απο αυτό το ματς μου έλεγαν πάντα να πασάρω τη μπαλα. Εεκίνη τη βραδιά μου φώναζαν να σουτάρω!»

O σεσημασμένος σκόρερ έβαλε 15 πόντους στα τελευταία 3:15, ευστοχώντας στα πέντε τελευταία του σουτ και στις βολές.

Αυτο το σερί του Κόμπι δημιούργησε ένα επιμέρους 17-2 και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του που τελικά νίκησε με 101-96.

Για τον Μπράιαντ που είναι πρώτος σε πόντους, εύστοχα σουτ, τρίποντα, κλεψίματα και παιχνίδια στην ιστορίας των Λέικερς, εκείνα τα τελευταία λεπτά ήταν μοναδικά.

«Ένιωθα πως όλοι με παρακολουθούσαν και έβλεπαν που θα οδηγηθεί όλο αυτό», θυμάται ο Κόμπι που ευχαριστήθηκε με την καρδιά του τις αντιδράσεις των οπαδών και τις φωνές απο τα μεγάφωνα.

«Είναι το παιχνίδι που πραγματικά μπορείς να απολαύσεις», τόνιζει ο σπουδαίος σουτινγκ γκαρντ.

Μια νύχτα που γιγάντωσε ακόμα πιο πολύ τον μύθο του!

Mamba out!

 

NBA Τελευταία Νέα