Η άνοδος του Παναθηναϊκού κι η σταθερότητα του Ολυμπιακού στον β' γύρο

Η άνοδος του Παναθηναϊκού κι η σταθερότητα του Ολυμπιακού στον β' γύρο
To gazzetta.gr απομόνωσε τον δεύτερο γύρο της Euroleague στον οποίο ο Παναθηναϊκός είχε άνοδο κι ο Ολυμπιακός σταθερότητα.

Το νέο σύστημα διεξαγωγής της Euroleague μπέρδεψε αρκετά τις ομάδες ως προς τις περιόδους που ήθελαν οι προπονητές τους να παίξουν καλό μπάσκετ. Βασική αρχή για το θέμα που ακολουθεί είναι να γίνει κατανοητό πως καμία ομάδα δεν είναι δυνατόν να παίζει συνέχεια καλά. Σίγουρα ένα μεγάλο σε αριθμό ρόστερ παικτών βοηθάει στο να μειώνονται οι περίοδοι αγωνιστικής κάμψης.

Το gazzetta.gr απομόνωσε τη βαθμολογία του δευτέρου γύρου της Euroleague για να δει πως αντέδρασαν οι 16 ομάδες και η αλήθεια είναι πως μόνο 4 ομάδες είχαν ακριβώς το ίδιο ρεκόρ. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε 12-3, η Φενέρμπαχτσε 9-6, η Μακάμπι Τελ Αβίβ με 5-10 και η Αρμάνι με 4-11.

Με την άτυπη βαθμολογία του δευτέρου γύρου, πλεονέκτημα έδρας είχαν οι Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ, Παναθηναϊκός κι Εφές ενώ στα playoffs με μειονέκτημα θα ήταν οι Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε, Ερυθρός Αστέρας και θα ισοβαθμούσαν για ένα εισιτήριο Νταρουσάφακα με Ζαλγκίρις.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Μπάγερν – Ρεάλ Μαδρίτης, αν ο Λεβαντόφσκι ανοίξει το σκορ (21+).

ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΠΤΩΣΗ

Υπάρχουν δύο βασικά στοιχεία που εξηγούν την πτώση ομάδων όπως είναι το κίνητρο και οι τραυματισμοί. Το δεύτερο αποτελεί αστάθμητο παράγοντα, ωστόσο υπάρχει η επιβάρυνση ήδη των 15 παιχνιδιών του πρώτου γύρου.

Σε ό,τι αφορά το κίνητρο π.χ ο Ολυμπιακός τελείωσε με 4 ήττες σε 5 ματς έχοντας πάρει ένα μήνα πριν το τέλος της κανονικής περιόδου το πλεονέκτημα της έδρας.

Αυτό συμβαίνει και με τις ομάδες οι οποίες αποκλείστηκαν νωρίς και στη συνέχεια παρέδωσαν «όπλα» όπως η Μπάμπεργκ και η Ούνικς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

13-2

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

12-3

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

10-5

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

10-5

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

9-6

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

9-6

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

9-6

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ

8-7

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ

8-7

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

7-8

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

7-8

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

5-10

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

5-10

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

4-11

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ

4-11

ΟΥΝΙΚΣ

2-13