Σίλβερ: «Μας απασχολεί πολύ η κούραση των παικτών»

Κάτια Πετροπούλου
Σίλβερ: «Μας απασχολεί πολύ η κούραση των παικτών»

bet365

Ο Άνταμ Σίλβερ πήρε θέση στο ζήτημα που ταλανίζει τελευταία το ΝΒΑ και αφορά στην κούραση των παικτών, και κυρίως των σταρ των ομάδων.

Μεγάλο θέμα έχει γίνει στο ΝΒΑ η καταπόνηση των παικτών και η ξεκούραση τους, και δη, των σταρ των ομάδων, ειδικά στις τελευταίες αγωνιστικές της regular season.

Σε συνεδρίαση που έγινε μεταξύ λίγκας και ιδιοκτητών, τονίστηκε πως είναι μια από τις προτεραιότητες να λυθεί αυτό το θέμα, αλλά δεν επείγει άμεσα.

Μπάγερν - Ντόρτμουντ με επιστροφή, αν ο Λεβαντόφσκι ανοίξει το σκορ (21+).

Ως εναλλακτική είχε παρουσιαστεί η επιλογή να μειωθούν τα 82 παιχνίδια της σεζόν, αλλά ούτε αυτό φαίνεται πως θα γίνει σύντομα, σύμφωνα με τον Άνταμ Σίλβερ.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, στην νέα συλλογική σύμβαση εργασίας του ΝΒΑ, αναφέρεται πως η επόμενη σεζόν θα αρχίσει μια εβδομάδα νωρίτερα, ενώ η preseason θα «κοπεί» κατά δύο παιχνίδια (από 8 σε 6). Όπως υποστήριξε ο κομισάριος της λίγκας, αυτό θα μειώσει το φαινόμενο να τίθεται... νοκ άουτ ο ένας παίκτης μετά τον άλλον, ειδικά όταν οι ομάδες έχουν να παίξουν 4 παιχνίδια σε 5 βράδια, το οποίο, επίσης, θα εξαλειφθεί με τον καιρό.

Ακόμη, ο Σίλβερ δήλωσε πως αν οι ομάδες θέλουν να ξεκουράζουν τα «αστέρια» τους, μπορούν να το κάνουν, αρκεί να αποφεύγεται να με πολλούς ταυτόχρονα και σε ματς που αναμένεται υψηλή η τηλεθέαση, ενώ θα ήταν προτιμότερο οι προπονητές να δίνουν... ανάσες στους εντός έδρας αγώνες, και όχι στους εκτός.

Τέλος, κατέληξε πως πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ της ξεκούρασης των παικτών και της ευχαρίστησης των θεατών, αλλά και των ιδιοκτητών, ενώ συμπλήρωσε πως το θέμα αυτό είναι περίπλοκο και πως θα γίνουν αρκετές συζητήσεις πάνω σε αυτό, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή για όλους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα