Παπαγιάννης: «Ο λόγος που έφυγα από τον Ολυμπιακό»

Παπαγιάννης: «Ο λόγος που έφυγα από τον Ολυμπιακό»

Gazzetta team
Παπαγιάννης: «Ο λόγος που έφυγα από τον Ολυμπιακό»

bet365

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έθεσε εαυτόν στην Εθνική ομάδα ενόψει EuroBasket ενώ εξήγησε τον λόγο που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης κάλλιστα θα μπορούσε να είχε αγωνιστεί στο πιο υψηλό επίπεδο με τον Ολυμπιακό. Σε ηλικία 14 ετών, πριν πάει στο Περιστέρι, βρέθηκε στον Πειραιά κι αν δεν υπήρχε πρόβλημα με τα οδοιπορικά του, πιθανότατα θα έπαιζε μπάσκετ στους «ερυθρόλευκους»! Ο πατέρας του, Κανέλλος Παπαγιάννης, αξίωσε ένα ποσό για την καθημερινή μετακίνηση του γιου του από τα Μέγαρα, ο Ολυμπιακός αρνήθηκε κι έτσι ο νεαρός σέντερ κατέληξε στο Περιστέρι.

Ο «Big Papa» μίλησε στην εκπομπή «Pick 'n Roll» της «Cosmote TV» όπου θυμήθηκε τη συγκεκριμένη ιστορία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είχαμε παίξει αντίπαλοι όταν βρισκόμουν στα Μέγαρα και είχαν πει ότι με θέλουν μετά το τέλος του αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα δεν πλήρωνε τα μεταφορικά έξοδο και ήταν δύσκολο να πηγαινοέρχομαι από τα Μέγαρα. Ο πατέρας μου έπρεπε να κλείσει το μαγαζί που είχαμε, είχα και φροντιστήρια ενώ δεν ήθελα να αφήσω το σχολείο. Είχαν πει ότι θα βοηθήσουν όμως δεν το έκανα και πήγα στο Περιστέρι για ατομικές προπονήσεις. Στα 13 μου πήγα στην ανδρική ομάδα. Στη δεύτερη χρονιά μου εκεί, ο κόουτς Πεδουλάκης μου είπε να πάω μαζί του στον Παναθηναϊκό, όμως ήθελα να μείνω εκεί και να συνεχίσω τις προπονήσεις με τους άνδρες».

Τοπικό ντέρμπι στη Ρώμη και ημιτελικός του Κόπα Ιτάλια! Θα γίνει η Ρόμα αφεντικό της "αιώνιας" πόλης (21+);

Εν συνεχεία ο σέντερ των Κινγκς μίλησε:

Για τα λεπτά που δεν πήρε στην αρχή της σεζόν: «Υπάρχουν βράδια που δεν κοιμάμαι. Κοιμάμαι αργά, θα κάτσω να δω τον αγώνα το βράδυ, 2-3 το βράδυ και να κοιμηθώ στις 6, μπορεί και καθόλου. Είναι νευρά πολλά κάθε μέρα. Αλλά δεν είναι γιατί δεν παίζω. Θέλω να τους αποδείξω πράγματα, να πιστέψουν σε εμένα. Γι' αυτό είμαι έτοιμος για την ευκαιρία που θα μου έρθει».

Για την Εθνική Ομάδα και το Draft: «Αν συμφωνήσουμε φυσικά και θα έρθω να παίξω. Είμαι στις Εθνικές από 13 ετών. Είναι όνειρο για κάθε αθλητή να παίζει για την Εθνική. Πέρυσι έγινε ένα μπέρδεμα. Δεν περίμενα να γίνει έτσι, είχα χτυπήσει στο δάχτυλο. Ήταν μια φάση στην προπόνηση, πήγα να πιάσω μια πάσα, έρχεται ο Ραντούλιτσα και χτυπάει το δάχτυλο με την μπάλα. Έσπασε σε τρία σημεία. Μου είπαν ότι έπρεπε να βάλω γύψο και ότι μπορεί να χρειαστώ χειρουργείο, το οποίο ευτυχώς γλίτωσα. Ήταν μια άτυχη στιγμή. Πήγα στα work out με ένα δάχτυλο που κανονικά δεν έπρεπε να έχω παίξει στα πλέι οφ. Δεν ήταν τελείως έτοιμο. Χάρηκα που έπαιξα στα πλέι οφ. Στην Εθνική δεν μπορούσα να πάω λόγω του Summer League. Εγώ θέλω να έρθω να παίξω. Όσο πιο πολλά παιχνίδια παίρνω τόσο το καλύτερο. Μου φάνηκε περίεργο πέρυσι που δεν έπαιξα σε μια Εθνική Ομάδα ύστερα από τόσα χρόνια».

Για το τι δώρο έκανε στους δικούς του με τα πρώτα χρήματα που πήρε: «Δεν έκανα κανένα δώρο την πρώτη μέρα, απλώς πήγαμε για ένα φαγητό με τους γονείς μου. Κοιτάω πάντα τη δόξα, θέλω να πάρω βραβεία. Δεν μου άρεσε ποτέ να μιλάω για τα χρήματα. Είναι εδώ για εσένα ο Βλάντε και ο Πέτζα. Κοιτάς να τους φτάσεις και να τους ξεπεράσεις αν γίνεται».

Για το 40% που κρατείται από τους μισθούς των ΝΒΑers: «Αυτό ήταν τελείως τρελό. Πήραμε το τσεκ, είδαμε το νούμερο, πήγα την επόμενη μέρα και έλειπαν όλα. Αν πας να υπογράψεις δεύτερο συμβόλαιο δεν μπορείς να σκέφτεσαι το 40% που παίρνει η τράπεζα. Δεν σκέφτομαι το οικονομικό κομμάτι, θέλω να παίξω πάρα πολύ. Θα το σκεφτούμε την 3η χρονιά αυτό. Το salary cup ανεβαίνει κάθε μέρα».

Για τον Ντίβατς: «Έρχεται όταν με βλέπει, να μου δείξει κινήσεις. Με παρακολουθεί συνέχεια. Μου δείχνει τα λάθη μου και τι θα πρέπει να κάνω για να βοηθήσω το παιχνίδι μου».

Για τον προπονητή του: «Μας μιλάει κάθε μέρα, όπως και οι συνεργάτες του. Είναι μια ομάδα με πολύ καλό κλίμα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα