Εφές - Ολυμπιακός με φόντο να ξανασυναντηθούν στα playoffs

Εφές - Ολυμπιακός με φόντο να ξανασυναντηθούν στα playoffs
Ο Ολυμπιακός συναντά την Αναντολού Εφές με το σενάριο να παίξουν ξανά μαζί στα playoffs να συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ

Η αποστολή του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Εφές είναι δύσκολη, αλλά έχει φροντίσει να μην είναι επικίνδυνη. Η τρίτη θέση μόνο με θαύμα θα αλλάξει κι αν αυτό συμβεί θα είναι μόνο για καλό (δεύτερη).

Μάλιστα ένα σενάριο το οποίο συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες (αν νικήσει η Εφές) είναι αυτό που θα φέρει τις δύο ομάδες αντιμέτωπες πάλι σε 20 μέρες. Αν η τουρκική ομάδα τερματίσει στην 6η θέση (υπερισχύει της Μπασκόνια σε ισοβαθμία) τότε το αποψινό ζευγάρι θα το ξαναδούμε στα playoffs.

Μην προτρέχουμε όμως…

Η Αναντολού Εφές εδώ και δύο μήνες έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της στοιχείο το οποίο αποδεικνύουν και οι νίκες της. Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς και οι παίκτες του προέρχονται από τρεις σερί νίκες ή αν προτιμάτε έχουν πανηγυρίσει εφτά φορές στα τελευταία οκτώ παιχνίδια τους.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη έχασε εντός από Γαλατά και Ρεάλ και νίκησε στην παράταση στο Βελιγράδι.

Σε θέμα ρυθμού λοιπόν οι γηπεδούχοι έχουν το πλεονέκτημα.

Ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο είναι αυτό της τρίτης καλύτερης επίθεσης στη διοργάνωση (Εφές) με 84.4 πόντους απέναντι στην καλύτερη άμυνα της Euroleague (Ολυμπιακός) με 73.6 πόντους.

Το ρόστερ της Εφές βασίζεται σε Αμερικανοθρεμμένους παίκτες οι οποίοι χρησιμοποιούν αρκετά το ένστικτό τους, στοιχείο το οποίο δεν ταιριάζει καθόλου με το σκεπτόμενο μπάσκετ των Πειραιωτών και το οποίο έχουν πληρώσει αρκετέ φορές φέτος (δύο από Γαλατάσαραϊ και μία από Μακάμπι).

Η αθλητικότητα είναι επίσης ένα δυνατό στοιχείο των γηπεδούχων στο οποία καλείται να βρει λύσεις ο Ολυμπιακός. Με εξαίρεση τον Ερτέλ και τον Γκρέιντζερ, δεν υπάρχει παίκτης που να μην συμμετείχε με ευκολία σε διαγωνισμό καρφωμάτων, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει βρει ρόλο και ο Ντόγκους Μπαλμπάι τον οποίο σίγουρα θα δούμε πάνω στον Βασίλη Σπανούλη. Ο Τούρκος γκαρντ είναι ίσως ο καλύτερος αμυντικός πάνω στην μπάλα, απλά είναι υποτιμημένος.

Η εξέλιξη του ματς πάντως εξαρτάται από τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες είναι πιο… ομάδα και επίσης παίζουν καλύτερο μπάσκετ. Απλά δεν το κάνουν αυτή την εποχή.

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να πάρει τα ριμπάουντ και βρει στην επίθεση λύσεις από περισσότερους από δύο παίκτες, τότε θα έχει προβάδισμα νίκης. Αν δεν τα καταφέρει, δε έχει χάσει τίποτα απολύτως και απλά θα περιμένει να περάσει και η διαδικαστική τελευταία αγωνιστική.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.