Όταν ο Τζόρνταν έδωσε το πρωτάθλημα στο North Carolina! (pic & vid)

Όταν ο Τζόρνταν έδωσε το πρωτάθλημα στο North Carolina! (pic & vid)

bet365

Με το σουτ του, ο Μάικλ Τζόρνταν χάρισε στο North Carolina το δεύτερο πρωτάθλημά του στο NCAA στις 29 Μαρτίου το 1982.

Στις 29 Μαρτίου το 1982, στον τελικό του NCAA μεταξύ North Carolina και Georgetown το σκορ έγραφε 61-62, με 32'' να απομένουν για να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση.

Ο Μάικλ Τζόρνταν έκανε το 63-62 με 15 δεύτερα να μένουν για το φινάλε. Η επίθεση των αντιπάλων δεν βγήκε, με τον Τζέιμς Ουόρθι να κλέβει την μπάλα και τους «Tar Heels» να κατακτούν το δεύτερό τους πρωτάθλημα, μετά το 1957.

Τότε ήταν που όλοι έμαθαν το όνομα του «Air Jordan» κι όπως ο ίδιος είχε τονίσει σε περσινή του συνέντευξη στον Κρεγκ Σέιγκερ, αυτό το game winner σήμαινε περισσότερα από το τρόπαιο.

«Τότε ήταν η... γέννηση του Μάικλ Τζόρνταν. Πριν από αυτό ήμουν ο Μάικ. Μετά έτυχε να κάνω αυτό το σουτ και ξαφνικά έγινα Μάικλ», είχε αναφέρει, ενώ δεν παρέλειψε να ρωτήσει και τον αγαπητό σε όλους δημοσιογράφους πως νιώθει, καθώς πάλευε με τον καρκίνο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NCAA Τελευταία Νέα