Ερτέλ: «Με κάποιο μαγικό τρόπο ο Σπανούλης... ξυπνάει όταν κρίνονται οι τίτλοι» (pic)

Ερτέλ: «Με κάποιο μαγικό τρόπο ο Σπανούλης... ξυπνάει όταν κρίνονται οι τίτλοι» (pic)
Ο Τόμας Ερτέλ μιλώντας στο gazzetta.gr τόνισε τη δυσκολία του ματς με τον Ολυμπιακό, χαρακτήρισε «θρύλο» τον Σπανούλη και μίλησε για την προοπτική να παίξει στην Ελλάδα. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ

Η Αναντολού Εφές είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Euroleague αφού έχει εφτά νίκες στα οκτώ τελευταία παιχνίδια. Αυτός ο ρυθμός που έχει βρει της χάρισε την πρόκριση από την περασμένη εβδομάδα και πλέον παλεύει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Κινητήριος μοχλός της επίθεσης της τουρκικής ομάδας (3η καλύτερη στη διοργάνωση με 84.4 πόντους) είναι ο Τόμας Ερτέλ. Ο Γάλλος point guard έχει 13 πόντους ανά παιχνίδι και 5.8 ασίστ (2ος στη διοργάνωση) και είναι μία βασική πηγή κινδύνου για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Ο 28άχρονος γκαρντ μίλησε στο gazzetta.gr για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη και παραδέχτηκε πως η προοπτική να αγωνιστεί σε μία εκ των δύο ελληνικών ομάδων θα του προκαλούσε ένα μεγάλο χαμόγελο.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Εφές Αναντολού - Ολυμπιακός.

Τόμας αντιμετωπίζετε τον Ολυμπιακό σε ένα ματς στο οποίο δεν κρίνεται η πρόκριση, αλλά το πλασάρισμα στη βαθμολογία. Πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι;

Δε γίνεται να παίζεις στην Euroleague και να μην είναι σημαντικό κάποιο παιχνίδι. Τόσο εμείς όσο και ο Ολυμπιακός έχουμε προκριθεί, αλλά θέλουμε το κάτι παραπάνω. Πάντα τα ματς με τον Ολυμπιακό είναι δύσκολα. Σκληρά θα τα χαρακτήριζα αφού διαθέτουν την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης και έχουν πολλούς και ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ τους.

Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη άμυνα όπως ανέφερες κι εσείς όμως έχετε την τρίτη καλύτερη επίθεση. Ποιο είναι καλύτερο;

Καλύτερο θα ήταν να τα είχαμε και τα δύο (γελάει). Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού είναι εδώ και χρόνια η ίδια και βασίζεται στην άμυνα. Δεν είναι εύκολο για καμία επίθεση όταν τους αντιμετωπίζει, αλλά σίγουρα έχουν και αδυναμίες.

Προέρχεστε από εφτά νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια. Έχετε βρει καλό ρυθμό…

Σε αυτή τη διοργάνωση ο ρυθμός είναι σημαντικός, αλλά είναι τόσο μεγάλη και τόσο κουραστική η φετινή Euroleague που ξαφνικά βγαίνεις εκτός φόρμας και κάνεις απανωτές ήττες. Εμείς πάντως παίζουμε καλά τώρα τελευταία και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό και να βρεθούμε στην 6η θέση.

Αν συμβεί αυτό τότε θα ανταμώσετε ξανά στα playoffs με τον Ολυμπιακό…

Το έχουμε σκεφτεί αυτό. Τα playoffs είναι εντελώς διαφορετικά παιχνίδια και ο Ολυμπιακός θα έχει και το πλεονέκτημα της έδρας. Αν αυτή την περίοδο περνούν μία φάση χαλάρωσης επειδή προκρίθηκαν εκείνη την περίοδο στα playoffs μόνο χαλαροί δε θα είναι. Τότε θα είναι η ώρα του Σπανούλη.

Τι εννοείς με αυτό;

Ο Σπανούλης είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης αν όχι ο κορυφαίος. Με κάποιο μαγικό τρόπο «ξυπνάει» στα δύσκολα παιχνίδια, «ξυπνάει» όταν κρίνονται τίτλοι και Final 4. Ο Σπανούλης είναι ένας θρύλος της Euroleague και πραγματικά με εντυπωσιάζει που στα κρίσιμα σημεία μίας σεζόν ανεβάζει το επίπεδο του παιχνιδιού του.

Το καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιό σου. Θα σου άρεσε να παίξεις στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό;

Σε ποιον δε θα άρεσε (γελάει). Το καλοκαίρι θα είμαι ελεύθερος στην αγορά και θα δω τις προτάσεις που θα έχω. Αν ενδιαφερόταν ένας εκ των Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού τότε απλά θα είχα ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό μου. Ακόμη πάντως δεν σκέφτομαι την επόμενη ομάδα μου, αλλά την τωρινή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.