Τσόβιτς: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να χαλάσει τη σχέση μας με τον Ολυμπιακό»

Τσόβιτς: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να χαλάσει τη σχέση μας με τον Ολυμπιακό»
Ο Νεμπόισα Τσόβιτς με γραπτή του δήλωση πήρε θέση για εκείνους που προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στις σχέσεις του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού.

Με αφορμή τα παράπονα και τις αποδοκιμασίες που δημιουργήθηκαν από μερίδα του κοινού του Ερυθρού Αστέρα, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι, ο πρόεδρος της ομάδας, Νεμπόισα Τσόβιτς, πήρε θέση με γραπτή του δήλωση.

Ο Τσόβιτς τονίζει πως κανένας δεν θα χαλάσει τις σχέσεις που έχουν οι δύο σύλλογοι εδώ και 30 χρόνια και διέψευσε για την απόκτηση των Άντιτς, Μάρκοβιτς και Νέντοβιτς.

Αναλυτικά:

«Ποιος προσπαθεί να μας χωρίσει; Οι αρχές του συλλόγου μας είναι να παίζει πάντα δίκαια, να πιστεύουμε μέχρι το τέλος στις ικανότητές μας και ότι δεν υπάρχει μεγάλος ή μικρός οπαδούς της ομάδας. Γι’ αυτό είμαστε κάτι μοναδικό, γι’ αυτό είμαστε Ερυθρός Αστέρας. Είμαστε τακτική νικητές των περιφερειακών και εθνικών αγώνων και συμμετέχουμε ισότιμα στην Euroleague. Αυτό φαίνεται πως έχει πειράξει κάποιους και δεν αποτελεί έκπληξη, ότι συμβαίνουν "περίεργα" γεγονότα στα οποία έχουμε αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες και κορυφώθηκαν μετά από τον αγώνα μας με τον Ολυμπιακό, αδελφική για εμάς ομάδα.

Δεχθήκαμε επίθεση εκ των έσω, πως δεν προσπαθήσαμε να νικήσουμε από την… πίσω πόρτα. Είναι σαφές όμως πως αυτός ο αγώνας αντιπροσωπεύει όλη την ειλικρίνειά μας και το ευ αγωνίζεσθαι. Αυτό είναι άθλημα και ποτέ στη ζωή μου δεν θα αφήσω τον… αδελφό μου να με νικήσει. Έτσι σκέπτονται και στον Ολυμπιακό και μας νίκησαν με καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Κάποιοι όμως έχουν άλλη αντίληψη και φιλοσοφία για το άθλημα, αλλά δεν θα τους αφήσουμε να χαλάσουν μία σχέση που καλλιεργείται εδώ και 30 χρόνια. Κάποιοι σκόπιμα προσπαθούν να χαλάσουν και τις σχέσεις μεταξύ των οπαδών και το timing δεν είναι τυχαίο. Κάποιοι προσπαθούν να έρθουν σε κόντρα τα τμήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ της ομάδας. Κάποιοι παραπληροφορούν το κοινό πως έχουμε συμφωνήσει με τους Άντιτς, Μάρκοβιτς και Νέντοβιτς για τη νέα σεζόν.

Καλώ τον κόσμο μας να μη δίνει σημασία σε όλα αυτά και να μείνει ενωμένος. Όλοι μαζί στις κερκίδες για να φέρουμε σε αμηχανία όσους προσπαθούν να μας κάνουν να τσακωθούμε για συμφέροντα τρίτων. Κάνω έκκληση στο ματς με την Ούνιξ την Παρασκευή για να έρθει μια μεγάλη νίκη οι οπαδοί μας να δημιουργήσουν την καλύτερη ατμόσφαιρα στα παιχνίδια της Euroleague».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.