Γιουλ στο gazzetta: «Αιώνιοι για Final 4»! (pics)

Γιουλ στο gazzetta: «Αιώνιοι για Final 4»! (pics)
Ο Σέρχιο Γιουλ εξήγησε στο gazzetta.gr ότι οι ελληνικές ομάδες μπορούν να προκριθούν στο Final 4, ξεκαθάρισε ότι στόχος της Ρεάλ είναι να τελειώσει τη δουλειά στην Πόλη ενώ μίλησε για τα απίθανα καλάθια του!

Οι συμπατριώτες του τον συγκρίνουν με τον Σέρχιο Ράμος. Τον αρχηγό της ποδοσφαιρικής Ρεάλ, ο οποίος έχει την ίδια έφεση να σκοράρει στο τέλος, διατηρώντας τη «Βασίλισσα» σε τροχιά τίτλου στην Primera División! Ο ίδιος ο Σέρχιο Γιουλ, πάντως δεν δείχνει να αγχώνεται ιδιαίτερα με τις συγκρίσεις. Τουναντίον, δεν έχει πρόβλημα να σκοράρει από… οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου και να το κάνει να φαίνεται τόσο απλό κι εύκολο!

Δεν έχει πρόβλημα, επίσης, να παραδεχτεί ότι στόχος της Ρεάλ είναι η EuroLeague και τίποτα λιγότερο. Ο ηγέτης των Μαδριλένων μίλησε στο gazzetta.gr λίγα λεπτά μετά από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ κι εξήγησε πως η Ρεάλ βρίσκεται στο σημείο, ακριβώς, που θέλει. Αναφέρθηκε, επίσης, στις πιθανότητες των ελληνικών ομάδων να βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη καθώς και στα απίθανα buzzer beaters του!

Κατ' αρχάς, τι σημαίνει αυτή η νίκη για τη Ρεάλ απέναντι στον Ολυμπιακό ενώ απομένουν δυο αγώνες για να ολοκληρωθεί η regular season κι έχετε ήδη στο μυαλό σας τα playoffs;
«Είμαστε ικανοποιημένοι για ό,τι πετύχαμε εδώ. Το πήραμε από την αρχή στα σοβαρά καθώς γνωρίζαμε ότι είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις τον Ολυμπιακό, ειδικά στην έδρα του. Σε κάθε περίπτωση, θέλαμε τη νίκη για να συνεχίσουμε να είμαστε πρώτοι και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται! Αυτός είναι ο αρχικός στόχος μας και γι' αυτό ακριβώς θα παλέψουμε στα ματς που απομένουν».

Θεωρείς ότι το παιχνίδι στο ΣΕΦ ήταν ένα καλό τεστ για τη Ρεάλ πριν από τα playoffs;
«Ναι, σίγουρα! Η Ρεάλ στέκεται καλά στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς ωστόσο τώρα κρίνονται όλα. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Από την πρώτη μέρα προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Έχουμε μπροστά μας τις μάχες των playoffs. Πρόκειται για απαιτητικά και δύσκολα παιχνίδια όμως πρέπει να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα της έδρας και να πάμε στο Final 4».

Στο EURO Πορτογαλία και Ουγγαρία ήρθαν ισόπαλες με 3:3. Πόσα γκολ θα σημειωθούν στα προκριματικά του Μουντιάλ;


Τι άλλαξε, λοιπόν, στη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα σε μια εβδομάδα; Από το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό ως το ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.
«Πλέον είμαστε στο σημείο που θέλουμε, όμως πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά! Με τον Παναθηναϊκό χάσαμε πολλές μπάλες, κάναμε πολλά λάθη κι επιτρέψαμε στον αντίπαλό μας να πετύχει εύκολους πόντους. Με τον Ολυμπιακό ήμασταν σοβαροί στο δεύτερο ημίχρονο, ελέγξαμε τα ριμπάουντ και πετύχαμε μια πραγματικά σπουδαία νίκη απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη».

Η Ρεάλ πέτυχε τον αρχικό στόχο κι εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Από εδώ και στο εξής;
«Θέλουμε να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες μπορούμε, να τερματίσουμε πρώτοι, να προκριθούμε στο Final 4 και να κερδίσουμε την EuroLeague! Αυτός είναι ο στόχος μας όμως έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε για να τον πετύχουμε».

Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές ομάδες, πιστεύεις ότι μπορούν να προκριθούν στο Final Four;
«Ναι, μπορούν να πάνε στο Final Four! Είναι δυο σπουδαίες ομάδες, παίζουν καλή άμυνα και είναι επικίνδυνες, ειδικά στην έδρα τους. Και οι δυο έχουν τις πιθανότητές τους».

Πως σκοράρεις αυτά τα απίθανα σουτ και τα έχεις κάνει να φαίνονται τόσο… απλά;
«Είναι λίγη τύχη και πολλή προπόνηση! Κυρίως όμως είναι θέμα αυτοπεποίθησης».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.