Όταν σου δίνουν εύκολους πόντους, δεν τους γυρίζεις την πλάτη

Όταν σου δίνουν εύκολους πόντους, δεν τους γυρίζεις την πλάτη

Όταν σου δίνουν εύκολους πόντους, δεν τους γυρίζεις την πλάτη
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες ασχολείται με τα χαμένα εύκολα καλάθια στο μπαιχνίδι με τη Ρεάλ, την ατυχία του Λοτζέσκι και την απερισκεψία του Μπιρτς.

Πόσο άσχημο είναι να τελειώνει ένα ματς και να κοιτάς ξενερωμένος το κενό. Ακόμη κι αν είχε νικήσει ο Ολυμπιακός τη Ρεάλ Μαδρίτης θα είχα αυτό το goofy look στο τέλος.

Ανέκαθεν θεωρούσα πως οι τραυματισμοί είναι μέρος του αθλητισμού, πόσω δε μάλλον του πρωταθλητισμού. Υπάρχουν οι νίκες, οι ήττες, οι χαρές, οι λύπες. Υπάρχουν και οι τραυματισμοί.

Αυτό δε σημαίνει πως χρειάζεται να συμβαίνουν με τέτοια συχνότητα ούτε φυσικά πως δεν πρέπει να μας στεναχωρούν.

Ο Λοτζέσκι πέρασε ένα τριώρο μεγάλης αγωνίας, αλλά τέλος καλό, όλα καλά.

Στα του παιχνιδιού τώρα…

Η εικόνα της αναμέτρησης έδειχνε πως ήταν θέμα Ρεάλ η εξέλιξη του κι όχι του Ολυμπιακού. «Μύριζε» η δουλειά πως οι Μαδριλένοι θα έκαναν ένα μικρό ξέσπασμα και θα ξέφευγαν όπως κι έγινε.

Ο Ολυμπιακός βέβαια με πρωταγωνιστή τον Σπανούλη που τόσα ακούει καθημερινά, ξαναμπήκε στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά η Ρεάλ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ου μην κι η καλύτερη.

Θεωρώ τη Ρεάλ καλύτερη από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (σε ένα ματς μπορεί να χάσει φυσικά) και τον Σέρχιο Γιουλ καλύτερο από τον Νάντο Ντε Κολό.

Ο άνθρωπος είναι παικταράς και μπράβο του. Βαθιά υπόκλιση.

ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Ολυμπιακός θα είχε μεγαλύτερη τύχη στην αναμέτρηση αν έβαζε τους εύκολους πόντους. Αυτοί του δόθηκαν απλόχερα και οι Πειραιώτες τους γύρισαν την πλάτη με τον πιο ανόητο τρόπο.

Είναι απαράδεκτο να χάνονται lay up κατά συρροή. Έχασε ο Λοτζέσκι, έχασε ο Γκριν (βήματα), έχασε ο Παπαπέτρου (αυτός έκανε και 0/2 βολές καπάκι). Μάνι μάνι δηλαδή 8 πόντοι και σίγουρα θα ξεχνάω και κάποια φάση ακόμη.

Σε αυτό το επίπεδο ο αντίπαλος θα σε τιμωρήσει. Χωρίς αμφιβολία.

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟ

Αρχικά να αναφέρω πως «μανούρες» και αντίλογος γίνονται κάθε εβδομάδα σε όλες τις ομάδες της Γης, απλά δε βγαίνουν προς τα έξω. Η συσσωρευμένη την κούραση σε συνδυασμό με την πίεση του αποτελέσματος είναι λογικό να δημιουργεί ένταση.

Αυτό που συνέβη μεταξύ Μπιρτς και Σφαιρόπουλου εμπεριέχει δόση κατανόησης. Το τραγικό ήταν που συνέβη μπροστά σε 20000 μάτια και πόσους χιλιάδες τηλεθεατές.

Η θέση μου επί του θέματος είναι ξεκάθαρη. Πρώτος μάγκας ο Σφαιρόπουλος και χίλια μπράβο για την απόφασή του να μην τον ξαναχρησιμοποιήσει.

Ο Μπιρτς θα πρέπει να αναθεωρήσει ορισμένα πράγματα και να ψάξει μόνος του τα αίτια που δεν παίζει καλά. Και δεν αναφέρομαι στην επίθεση η οποία εξαρτάται 90% από τον Σπανούλη, αλλά στην άμυνα και στη νοοτροπία.

Ο Μπιρτς έμεινε πίσω διαμαρτυρόμενος στον διαιτητή για φάουλ και στην άλλη πλευρά ο Ράντολφ ισοφάριζε σε 23-23. Αυτό είναι θέμα νοοτροπίας και για αυτό του τα έχωσε ο Σφαιρόπουλος.

Στην επίθεση σε 4 σερί επιθέσεις άλλο σύστημα παίζει η ομάδα κι αλλο κάνει αυτός. Αλλού για αλλού τελείως.

ΥΓ : Μόνο σε μένα άρεσε ο Γιανγκ όσο έπαιξε;

ΥΓ 2: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου είναι οι πιο βελτιωμένοι πάικτες του Ολυμπιακού. Η διαφορά είναι πως το πρόβλημα του Έλληνα ήταν ψυχολογικό και του Σέρβου αγωνιστικό. Βγαίνει η δουλειά που κάνει με τους προπονητές.

ΥΓ 3: Ο Σέρχιο Γιουλ μου δίνει την εντύπωση πως μπορεί να παίξει δύο σερί 40άλεπτα και να έχει την ίδια ενέργεια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.