Μανωλόπουλος: «Θέλω οι παίκτες μου να ματώνουν στο γήπεδο»

Μανωλόπουλος: «Θέλω οι παίκτες μου να ματώνουν στο γήπεδο»

Μανωλόπουλος: «Θέλω οι παίκτες μου να ματώνουν στο γήπεδο»

bet365

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα και ζήτησε υπομονή, από τους παίκτες του να ματώνουν την φανέλα και τόνισε πως η ΑΕΚ πρέπει να είναι στην κορυφή. Δεν τίθεται θέμα αλλαγής στο ρόστερ.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για την φιλοσοφία του, τη συνέχεια της σεζόν, για ενδεχόμενες αλλαγές και τόνισε πως θέλει να βλέπει τους παίκτες του να... ματώνουν στο παρκέ και ζήτησε υπομονή.

Αρχικά, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ανέφερε: «Ευχαριστώ για την παρουσία σας, με τιμάει. Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας πως είναι πολύ μεγάλη τιμή που μου κάνει η διοίκηση της ΑΕΚ να μου εμπιστευτεί τη θέση. Ταυτόχρονα, είναι μεγάλη ευθύνη. Έχουμε υποχρέωση στην ιστορία της ΑΕΚ για να εδραιωθεί στην κορυφή».

Για το πόσο διαφορετικός είναι ο νέος του ρόλος: «Όσον αφορά τις γνώσεις είναι το ίδιο. Είναι τελείως διαφορετικό να είσαι βοηθός και πρώτος. Τα τελευταία 6-7 χρόνια είχα προτάσεις ως προπονητής και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η άποψή μου είναι ότι για έναν προπονητή να μένει στο υψηλότερο επίπεδο. Έτσι μαθαίνει περισσότερα και προβληματίζεται. Νομίζω ότι έχω εμπειρία κια γνωρίζω πώς παίζεται το άθλημα. Αυτός ο λόγος σε συνδυασμό με την οικογένειά μου, αυτός ο δρόμος που χάραξα νομίζω ότι ήταν ό,τι καλύτερο».

Σε ερώτηση για το αν του είχε γίνει πρόταση και την περασμένη σεζόν ν' αναλάβει πρώτος προπονητής: «Από την πρώτη στιγμή δεν είχαμε γνωριστεί πριν. Υπήρχε μία συμπάθεια και μια εμπιστοσύνη προς εμένα, αλλά συζήτηση δεν έγινε ποτέ. Κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως να υπήρχε κάτι τέτοιο. Ποτέ τίποτα συγκεκριμένο. Δεν με απασχόλησε ποτέ. Όλοι ήξεραν ότι ήμουν στο πλευρό τους και έδινα μάχη μαζί τους. Δεν με απασχόλησε ποτέ και δεν το περίμενα ότι θα γίνει τόσο άμεσα».

Για την φιλοσοφία του: «Δεν μας μένει πολύς καιρός ως το τέλος της σεζόν, παρόλο που έχω μια άριστη σχέση με τον Γιούρι Ζντοβτς και είχαμε καλή συνεργασία, έπρεπε να αντιπροσωπεύσω το μπάσκετ που ήθελε ο ίδιος. Από εκεί και πέρα, είμαστε διαφορετικοί σαν προπονητές. Δεν μπορώ να αντιπροσωπεύσω το μπάσκετ που ήθελε ο Γιούρι. Πρέπει να περάσω τη δική μου φιλοσοφία. Δεν είναι σωστό να αλλάξω άμεσα. Θέλει δουλειά και υπομονή και στο τέλος θα καταφέρουμε να βγάλουμε αυτό που θέλουμε».

Για το... βήμα παραπάνω που θέλει να κάνει η ΑΕΚ: «Νομίζω ότι η συνταγή είναι γνωστή. Όλοι συμφωνούμε ότι η ομάδα που θα έχει έναν κορμό Ελλήνων παικτών που θα δουλέψει χρόνια μαζί είναι μονόδρομος η συνταγή. Το να πάμε σαν φωτοβολίδα, μπορεί και να γίνει. Για να μείνει μια ομάδα στην κορυφή θα πρέπει να φτιάξουμε βασικό κορμό από Έλληνες παίκτες και να δουλέψουν για μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Χωρίς υπομονή δεν γίνεται τίποτα»

Για τον κορμό της ΑΕΚ: «Η διοίκηση τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει τεράστια επένδυση, ώστε να πάρει νέα παιδιά για να αποτελέσουν ελληνικό κορμό. Πρέπει να φτιάξουμε καλύτερο πρόγραμμα, να τα βοηθήσουμε και να βρούμε τι είναι καλύτερο γι αυτά. Εκκρεμεί μια συζήτηση με τη διοίκηση, γιατί πρέπει να το προγραμματίσουμε. Έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες. Θεωρώ ότι πρέπει να βρούμε καλύτερο πλάνο».

Για το αν υπάρχει υπομονή να στηριχτούν τα νέα παιδιά: «Χωρίς υπομονή δεν γίνεται τίποτα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσεις ένα παιδί. Εάν θέλουμε να βγάλουμε 5 παιδιά να παίξουν στην ΑΕΚ θα πρέπει να θυσιάσουμε αποτελέσματα. Έχουμε ένα πλάνο και θα το βάλουμε κάτω. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται υπομονή».

Όσο για το εάν έγινε δουλειά για τους μικρούς: «Δεν κρύψαμε ότι οι στόχοι μας ήταν να πρωταγωνιστήσει η ομάδα στην Ευρώπη και να πάει στον τελικό Κυπέλλου. Δεν το καταφέραμε. Αυτό πήγε πίσω στο κομμάτι του πώς θα βοηθήσουμε τα μικρά παιδιά, ώστε να κάνουμε καλύτερους τους παίκτες αυτούς για να βοηθήσουν. Πήγαμε πίσω σε αυτό το κομμάτι».

«Η ΑΕΚ πρέπει να πρωταγωνιστεί»

Για το τι του ζήτησε ο Μάκης Αγγελόπουλος: «Ο στόχος εξυπακούεται, να τελειώσουμε όσο πιο ψηλά φέτος. Είμαστε στην ΑΕΚ και πρέπει να πρωταγωνιστεί η ομάδα. Ξέρω ότι αποτύχαμε στους δύο στόχους που είχαμε, αλλά θα κάνουμε ταμείο στο τέλος της σεζόν».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Εμείς θα παλέψουμε για να κερδίσουμε. Η ΑΕΚ πρέπει να ματώνει μέσα στο γήπεδο. Ξέρουμε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε αρχίσει και δουλεύουμε. Πάμε καλά. Το πρώτο που θέλω και ζητάω από τους παίκτες μου είναι να ματώνουμε στο γήπεδο. Έτσι θα έχουμε τύχη».

Για την αλλαγή που έδειξε η ομάδα: «Με τον Κόροιβο είδα αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν είναι εύκολο, ούτε και σωστό, γιατί έχουμε κάνει κάποια πράγματα. Ζητάω διαφορετικά πράγματα και η αντίδραση των παικτών μου είναι διαφορετική».

Για το πλάνο της σεζόν που έρχεται: «Θα πω κάτι, δεν έχω κάνει καμία σκέψη για του χρόνου. Είμαι πολύ λίγο καιρό στην ομάδα και αυτό που με απασχολεί είναι να περάσουμε κάτι νέο. Θα ασχοληθώ άμεσα, όμως εκκρεμεί και μια συζήτηση με την διοίκηση».

Για τις διαφορές του: «Είμαστε αμυντικοί προπονητές. Πιστεύω στην άμυνα, όπως και ο Γιούρι. Δίνω μεγάλη βάση εκεί. Στην επίθεση είμαστε αρκετά διαφορετικοί. Θέλω πιο στοχευμένη επίθεση, αλλά όταν θέλω να στοχεύοσουμε θέλω να στοχεύσουμε. Οι βασικές μας διαφορές είναι στο τακτικό κομμάτι».

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγών»

Για τον τραυματία Μιλόσεβιτς: «Ο Μιλόσεβιτς δεν θα παίξει την Κυριακή και είναι κρίμα. Μας έλειψε φέτος πολύ, αλλά είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό τιμ. Όταν είναι έτοιμος θα τον εντάξω στο τιμ».

Για το ενδεχόμενο αλλαγών μέχρι το τέλος της σεζόν: «Δεν υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο αλλαγής. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και θα πάμε ως έχει μέχρι τέλους».

Για το ενδεχόμενο δανεισμού: «Εάν το θεωρήσουμε απαραίτητο, ίσως υπάρξει. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, θα τα εξετάσουμε την ώρα που θα έρθει».

Για τους δανεικούς: «Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι γι αυτό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα